سه‌شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۲
«علی‌اكبر صنعتی»، چلچراغی در تاريكی

«چلچراغي در تاريكي» داستان زندگي يكي از نقاشان و مجسمه‌سازان نام‌آور ايران به نام استاد سيدعلي‌اكبر صنعتي است. با خواندن اين كتاب، مي‌توانيد شيريني يك رمان را بچشيد و نكات آموزنده‌ي يك سرنوشت واقعي را دريابيد.

ايبنا نوجوان: «گذشته از نقاشي‌هاي رنگ و روغن سيدعلي‌اكبر صنعتي و مجسمه‌هاي به حق هنرمندانه‌ي او، حكايت تابلوهاي موزائيك از سنگ او نيز به نوبه‌ي خود جنجال و هياهوي بسياري به پا كرده بود؛ به‌ويژه آن كه در نمايشگاهي اختصاصي، با ارائه‌ي نزديك به سي تابلو موزائيك از سنگ با موضوعات تخت جمشيد و چهره‌هاي نام‌آور ادب و هنر و علم در ايران و جهان، همگان را به حيرت و شگفتي و تحسين واداشته بود.

همه در شگفت بودند كه چه‌طور مي‌توان با استفاده از رنگ‌هاي طبيعي سنگ‌هاي موجود در طبيعت، حساس‌ترين و ظريف‌ترين حالت‌هاي نقش‌ها را آشكار و نمايان كرد.» 

آنچه‌ خوانديد، بخش‌هايي از زندگي‌نامه‌ي استاد «سيدعلي‌اكبر صنعتي»، نقاش و مجسمه‌سازي است كه در كتابي با نام «چلچراغي در تاريكي» به قلم «هادي سيف» منتشر شده است.
 


زندگي‌نامه‌ي استاد صنعتي در قالب رماني با 5 دفتر نوشته شده است. نخستين دفتر با ماجراي بيماري و مرگ پدر استاد آغاز مي‌شود؛ ماجرايي كه تحولي بزرگ در زندگي اين هنرمند رقم مي‌زند.

دفتر دوم، تابلويي ديگر از رنج‌هاي زندگي اين استاد نقاشي هم‌چون كار در كارگاه قالي‌بافي و جدايي از مادر را به نمايش مي‌گذارد.
در دفتر سوم، زندگي، رويي خوش‌تر از پيش به سيدعلي‌اكبر نشان مي‌دهد و پسرك مي‌تواند تحصيل در مدرسه را آغاز كند.

دفتر چهارم، شرحي است از سنت‌شكني‌هاي استاد صنعتي؛ جواني كه استعدادش را در نقاشي و مجسمه‌سازي نشان داده و آفرينش آثار هنري را آغاز كرده است. اين هنرمند جوان حرف‌هاي تازه‌اي دارد كه به مذاق برخي از هنرمندان خوش نمي‌آيد و او مي‌گويد: «هنرم را مي‌خواهم در خدمت محرومان قرار دهم.»

آخرين فصل از زندگي استاد با اوج زندگي هنري او هم‌زمان است و به بهاري ختم مي‌شود كه چراغ عمر سيدعلي‌اكبر صنعتي در آن خاموشي مي‌گيرد.

سيدعلي‌اکبر صنعتي‌زاده، نقاش و مجسمه‌ساز معروف کشورمان سال 1295 شمسي در کرمان متولد شد. پدر سيدعلي‌اكبر وقتي او 8 ساله بود فوت كرد و مادرش به علت جنگ، بيماري و قحطي از عهده‌ي سرپرستي او برنمي‌آمد و پسر كوچكش را به پرورشگاه حاج‌اکبر سپرد.
استعداد و نيروي خلاقيت سيدعلي‌اكبر در نقاشي از بدو ورود به پرورشگاه مشخص شد و حاج‌اکبر، موسس پرورشگاه، با پي بردن به اين استعداد، او را حمايت و تشويق كرد.

استاد علي‌اکبر صنعتي‌زاده از 15 سالگي، مطالعه‌ي هنر را در مدارس عالي تهران زير نظر استاداني چون ابوالحسن‌خان صديقي، علي رخساز، علي‌محمد حيدريان، اسماعيل آشتياني و آلبرت هونمان آغاز كرد.

او از نخستين نقاشان و مجسمه‌سازان واقع‌گراي دوره‌ي حاضر و بنيان‌گذار نخستين موزه‌ي آثار هنري معاصر در ايران است.

انتشارات كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان كتاب 368 صفحه‌اي «چلچراغي در تاريكي» را با قيمت 4هزار تومان، براي نوجوانان گروه سني "هـ" منتشر كرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها