یکشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۵ - ۰۹:۰۱
«پرواز از کوچه‌های فُرود» منتشر شد

فارس- کتاب «پرواز از کوچه‌های فُرود»؛ زندگی‌نامه‌ شهید مهدی صادقی‌فُرود هم‌زمان با هفته دفاع مقدس، به همت انتشارات نویسندگان پارس روانه‌ بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در شیراز، این اثر که پژوهشی برآمده از «میدان» و نه «کتابخانه»، روایتی است از زندگی شهید مهدی صادقی‌فُرود، از شهدای شهرستان کوار که به قلم «فریبا صادقی (دلبان)» و با ویراستاری کرامت یزدانی تدوین شده است.

کرامت یزدانی ویراستار و ناشر کتاب، با تأکید بر اهمیت مستندنگاری در ادبیات پایداری گفت: ما در این اثر تلاش کردیم از کلیشه‌های رایج سوگ‌نامه‌نویسی فاصله بگیریم و به «شخصیت‌پردازی تاریخی» نزدیک شویم. این کتاب، آیینه‌ تمام‌نمای نسلی است که جنگ را نه در پایتخت، بلکه در عمق محرومیت‌های روستایی تجربه کرد و با این‌حال، مفهوم ایثار را به سطحی آکادمیک و حماسی ارتقا داد.

«پرواز از کوچه‌های فُرود» با عبور از نگاه‌های تک‌بعدی، به‌دنبال تبیین جایگاه شهید در هندسه‌ امنیت ملی و هویت بومی است. این کتاب با بهره‌گیری از همکاری دلاورمردان «تیپ ۵۵ هوابرد شیراز» و حمایت نهادهای فرهنگی شهرستان کوار، سندی معتبر از زیست عارفانه و سلحشورانه شهید مهدی صادقی‌فُرود ارائه می‌دهد. وجه تمایز این اثر با دیگر نمونه‌های مرسوم در حوزه‌ی خاطره‌نویسی، اتخاذ رویکردی متدولوژیک در تدوین متن است. نویسنده با بهره‌گیری از تکنیک‌های تاریخ شفاهی و نظارت دقیق ویراستار، توانسته است میان احساسات عاطفی یک زندگی روستایی و حقایق مستند نظامی (یگان هوابرد)، پیوندی ارگانیک ایجاد کند. از این‌رو، «پرواز از کوچه‌های فُرود» تنها روایتگر «شهادت» نیست؛ بلکه مستنداتی است از زیست مؤمنانه و پهلوانی مردی که از کوچه‎های روستای «فُرود» راهی میدان‌های نبرد شد و در تفتیدگی خاک «شرهانی» به قله‌ی بلوغ رسید.»

فریبا صادقی (دلبان)»، نویسنده‌ کتاب وبرادرزاده این شهید بزرگوار، از سیر تحول نگاهش در این کتاب به خبرنگار ایبنا گفت: آنچه مرا به وادی نوشتن کشاند، عطشی بود برای شناخت لایه‌های پنهان شخصیت مردی که پهلوانی را با حیا، و سلحشوری را با سلوک عرفانی پیوند زده بود. در آغاز این راه، روح من لبریز از واگویه‌های عاطفی بود که در مجموعه‌ «سربند تو در باد می‌رقصد» متبلور شد؛ اما با گذشت زمان دریافتم که دین من به این حماسه‌ی سترگ، تنها با واژه‌های لرزان عاطفه ادا نمی‌شود. احساس کردم میراث «پهلوان‌مهدی» فراتر از علایق خانوادگی است و به تاریخ حماسه‌ی مردم ایران‌زمین تعلق دارد. از این‌رو، بر آن شدم تا از وادی احساس به ساحت دشوار «استناد» گام بگذارم.

این نویسنده با تأکید بر وسواس خود در تدوین این اثر، آن را «حاصل سال‌ها جست‌وجو در اسناد نظامی و گفتگوهای رو در رو با همرزمان» می‌داند؛ مسیری که به گفته‌ی او، نه فقط روایت یک شهادت، بلکه «زیستن سطر به سطر با یک حماسه» بوده است.

این کتاب که در شهریورماه ۱۴۰۵ به چاپ رسیده، در ۳۰۰ صفحه و در قطع رقعی و با ترکیبی از متون سلیس روایی و ضمیمه‌ تصاویر مستند (به‌صورت ترکیبی رنگی و تک‌رنگ) منتشر شده است تا خواننده در حین مطالعه، پیوندی بصری با واقعیت زیسته‌ شهید برقرار کند.

فریبا صادقی شاعر و نویسنده کواری در سال گذشته مجموعه دلنوشته‌ « سربند تو در باد می‌رقصد» در مورد همین شهید مهدی صادقی‌فرود توسط همین انتشارات منتشر کرده است.

انتشار «پرواز از کوچه‌های فُرود» را می‌توان گامی مؤثر برای ثبت حافظه‌ تاریخی شهرستان کوار و بازخوانی نقش شهدای این خطه در معماری امنیت ملی دانست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها