سه‌شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۲۱:۵۷
شب شعر خلیج‌فارس در جوار آرامگاه بهمنی برگزار می‌شود/ رونمایی از کتاب «بریتانیا در خلیج‌فارس»

هرمزگان - در آئین برگزاری جشنواره بین‌المللی خلیج‌فارس، شب شعر خلیج‌فارس در جوار آرامگاه بهمنی برگزار می‌شود و کتاب «بریتانیا در خلیج‌فارس» در میناب رونمایی خواهد شد.

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- یوسف ملایی: نشست خبری شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری خلیج فارس بعدازظهر سه شنبه در سالن رودکی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان برگزار شد.

فرخنده جلالی بامحکومیت جنایات ددمنشانه آمریکائی- صهیونی، خبرنگاران را سربازان خط مقدم جنگ عنوان کرد و اظهار داشت: علی رغم اینکه با جنگ تحمیلی و حمله وحشیانه به دبستان شجره‌طیبه میناب، سال سخت و تلخی را تجربه کردیم اما همه رویدادهای فرهنگی و هنری و هفته فرهنگی برگزار شد و فقط دو برنامه به علت هم‌زمانی با جنگ رمضان برگزار نشد و به آینده موکول خواهد شد.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد هرمزگان ادامه داد: فقط جشنواره فیلمنامه‌نویسی و جشنواره کتاب خلیج‌فارس برگزار نشد. اما ۲۷۷ اثر به دبیرخانه جشنواره فیلمنامه نویسی رسیده است که سهم هرمزگان ۳۱ اثر بود.

وی اضافه کرد: در بخش دو سالانه کتاب نیز ۱۸۴ اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده است که ۱۴۰ اثر در بخش هرمزگان شناسی و ۴۴ اثر درباره خلیج‌فارس با موضوعات متنوع فرهنگ، تاریخ، ادبیات و اجتماعی دریافت کرده‌ایم که طبق سنوات گذشته خانه کتاب داوری کتاب سال هرمزگان را بر عهده خواهد داشت و اختتامیه در آینده برنامه ریزی می‌شود.

جلالی با مرکزیت دانستن جزیره هرمز، جزیره ابوموسی و بندرعباس در جشنواره‌های سال‌های گذشته؛ شهرستان میناب را به عنوان چهارمین مرکز ثقل برگزاری برنامه‌های روز ملی خلیج‌فارس در سال‌جاری معرفی کرد و افزود: امسال مهم ترین برنامه‌ها را در جزیره هرمز و شهر کهن میناب و همچنین نشست‌های پژوهشی با حضور بخش بین الملل را در آینده برگزار خواهیم کرد.

مدیرکل ارشاد اظهار داشت: جشنواره بین‌المللی خلیج‌فارس در بخش فرهنگی را با شب شعر ملی خلیج‌فارس در جوار آرامگاه محمدعلی بهمنی پس از نماز مغرب و عشا شامگاه چهارشنبه (۹ اردیبهشت) در ضلع شرقی فرهنگسرای آوینی بندرعباس آغاز خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین برنامه های روز بین‌المللی خلیج‌فارس صبح روز پنجشنبه(۱۰ اردیبهشت) در جزیره هرمز برگزار می‌شود، ادامه داد: در این بخش یک هفته فرهنگی را آماده کرده‌ایم که کار هنری اثر هنرمندان محیطی، نمایشگاه پوستر، رژه قایق های صیادی، حضور مردمی، تئاتر خیابانی و هنرنمایی هنرمندان هنرهای تجسمی از دیگر بخش‌های این برنامه است.

فرخنده جلالی تاکید کرد: پس از هرمز، عصر روز پنجشنبه(۱۰ اردیبهشت) به سمت میناب حرکت می‌کنیم و ضمن دیدار با خانواده شهدای دانش‌آموز، در گلزار شهدای میناب به شهدای دانش آموز ادای احترام خواهیم کرد و مراسم اختتامیه این جشنواره را با حضور مسئولان استانی و ملی و غلامرضا صنعتگر، عمران طاهری و سید محسن حسینی میهمان ویژه هنری برگزار خواهیم کرد.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد هرمزگان با اذعان به اینکه چاپ کتاب و افزودن به گنجینه خلیج فارس یکی از مهم‌ترین برنامه‌های این جشنواره است، بیان کرد: آئین رونمایی کتاب «بریتانیا در خلیج‌فارس در سال‌های ۱۹۷۵ تا ۱۸۸۰ میلادی» اثر جان کلی و ترجمه فرامرز فرامرزی مترجم هرمزگانی برگزار می‌شود و سپس از خانواده سردار تنگسیری، زنده یاد عبدالمجید ارفعی، زنده یاد احمد اقتداری و زنده یاد احمد بازماندگان خمیری از محققان و مولف حوزه خلیج‌فارس قدردانی خواهد شد.

وی همچنین ابراز کرد: کتاب فرهنگ عامه هرمزگان اثر علی رضایی نیز به همت دبیرخانه جشنواره در مرحله صفحه آرایی و ویرایش است و در ادامه شاهد رونمایی آن خواهیم بود.

جلالی ادامه داد: سند ثبت ملی مدرسه شجره طیبه هم رونمایی خواهد شد و فونت کودکانه شجره اثر یونس دهقانی، هنرمند گرافیست مینابی که قبلا فونت پولاد را طراحی کرده بود در روز ملی خلیج‌فارس معرفی و رونمایی خواهد شد. همچنین تمبر یادبود یادمان شهدای دانش‌آموز مدرسه شجره میناب در شرکت پست ایران در مرحله فراخوان است و فراخوان تمبر به یاد ایران نیز منتشر خواهد شد.

وی به برنامه‌های جنبی نیز اشاره کرد و گفت: کاروان خودرویی و موتوری نیز صبح روز پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت از بندرعباس به سمت گلزار شهدای میناب خواهند رفت. تعداد ۱۶۸ هنرمند تجسمی در گلزار شهدای میناب به اجرای نقاشی و خوشنویسی خواهند پرداخت. در موکب‌های هنری نیز تئائر خیابانی خواهیم داشت و باشگاه‌های کتاب‌خوانی به کتابخوانی می‌پردازند و مسابقه نقاشی برگزار می‌کنند و همزمان برج آزادی در تهران به نام خلیج‌فارس نورپردازی خواهد شد.

فرخنده جلالی همچنین بیان داشت: فراخوان دهمین جشنواره منطقه‌ای مطبوعات خلیج‌فارس، دومین جشنواره‌ منطقه‌ای فیلم ۱۲۰ ثانیه‌ای، جشنواره ملی فیلم‌نامه نویسی خلیج‌فارس، هفتمین جشنواره عود نوازان خلیج‌فارس، جشنواره ملی پوستر و عکس خلیج‌فارس، جشنواره منطقه‌ای تئاتر مونولوگ خلیج‌فارس، جشنواره منطقه‌ای موسیقی ساحلی خلیج‌فارس و سمپوزیوم ملی هنرهای محیطی خلیج‌فارس را رونمایی و منتشر خواهیم کرد.

پس از نشست خبری و رونمایی از پوستر جشنواره، به پاس ارج نهادن به مقام شامخ شهدا، آئین میثاق با شهدا در گلزار شهدای بندرعباس برگزار شد.

به گزارش ایبنا، سال گذشته یکی از رویکردهای اصلی جشنواره نیز رویکرد اسنادی بود و کتاب منابع آلمانی درباره ایران صفوی به همت دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فرهنگی، هنری خلیج‌فارس چاپ و منتشر شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها