رئیس حوزه هنری استان مرکزی در حاشیه برگزاری این یادواره در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اراک گفت: زندهیاد ابوتراب جلی از طنز پردازان معاصر ایران است که فعالیت او بین سالهای ۱۳۱۸ تا ۱۳۷۷ ثبت شده و اگرچه این طناز و نادره گفتار اصالتی دزفولی داشت اما قریحه او در همکاری با نشریه «نامه عراق» و دوران اقامت در اراک شکوفا شد.
سالار جیریایی افزود: این بزرگمرد ادبیات ایران زمین، ضمن پرداختن به موضوعات خاص در عین حال حفظ حرمتها و خطوط قرمز را نیز مورد توجه داشت.
در این آیین یادبود، اکبر کتابدار، اسدالله عباسیان و عباس احمدی دو تن از شاعران استان مرکزی پیرامون شخصیت و آثار زندهیاد ابوتراب جلی به سخنرانی پرداختند.
همچنین یدالله رحمتعلی، خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اراک به بیان خاطرات خود و آشنایی با ابوتراب جلی در دهه ۴۰ (۱۳۴۵) و همکاری با نشریه «نامه عراق» به سردبیری ابوتراب جلی پرداخت.
همچنین دو تن از شاعران جوان به نامهای امیرمحمد خدایاری و مهدی علی مرادی آخرین سرودههای خود را قرائت کردند.
نیم نگاهی به زندگی و آثار ابوتراب جلی طناز و نادر گفتار ایران
ابوتراب جلی متولد ۱۲۸۷ و به روایتی ۱۲۹۸ دزفول است که در سال ۱۳۷۷ در تهران وفات یافت. او یکی از بزرگترین اساتید طنزپرداز معاصر بود و اولین شعرش را در ۹ سالگی سرود.
اولین تجربه کار مطبوعاتی او همکاری با روزنامه «عراق» بود که در اراک منتشر میشد. در سال ۱۳۲۰ به دلیل مقالات و اشعار تند در آن روزنامه تحت تعقیب قرار گرفت. مدت زندانی شد و سپس به بینالنهرین رفت. در سال ۱۳۲۳ به تهران آمد و از آنجایی که هم ساده شعر میگفت و هم به صنایع لفظی و معنوی شعر توجه داشت، ناخواسته شعرهایس سهل و ممتنع بودند و مورد استقبال خوانندهها قرار گرفت. بنابراین کار مطبوعاتی را ادامه داد و در روزنامهها به چاپ آثارش پرداخت.
پس از انقلاب ابوتراب جلی با مجلات و روزنامههایی همچون بامداد، نهیب آزادی، خورجین، … و نهایتاً گل آقا همکاری داشت. دو کتاب «دوالپا» و «خروس بی محل» حاصل مجموعه مقالات جلی در روزنامه بامداد با امضای «ونداد» بود.
آراسته، ابوتراب خفی، بازیگوش، ج. آراسته، جلیل، خفی، خوشه چین، رقم، رمق، رنجبر، ندا، شرر، علی ورچه، فلانی، فیلسوف، مجید کامروا، مزاحم، شرر+ج، میرزا کائنات، ونداد و … امضا نوشتههای زنده یاد ابوتراب جلی به شمار میرود.
نظر شما