اسماعیلی در بخش دوم این نشست خبری، درباره بودجه فرهنگی گفت: یکی از مهمترین بخشهای عملکردی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ارتقا بودجه است. در حوزه مدیریت فرهنگی شعار اصلی خود را عدالت فرهنگی قرار دادیم و برای این کار در حد اقتضا، تلاش میکنیم، فراهم شود.
وی افزود: در حوزه اعتبارات فرهنگی در طول سفرهای رئیس جمهور ۹ هزار میلیارد تومان برای افتتاح طرحهای عمرانی تخصیص دادیم که بخشی محقق شده و بخش دیگر باید محقق شود.
اسماعیلی با بیان اینکه به شهرستانها و استانها نگاه ویژه داریم، ادامه داد: در بودجه سال جاری هزار میلیارد تومان برای فعالیتهای مختلف برای استانها تخصیص پیدا کرده و هزینهکرد به این نحو است که همه حلقههای میانی دولت از جایگاه تصدی به جایگاه تنظیمگری قرار گرفته و این جریان عمومی فرهنگی و هنری و همه تشکلهای مردمپایه در حوزه فرهنگ باید متصدی شوند در استانهای مختلف حداقلهایی را پیشبینی کردیم.
وی بیان کرد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئولیت شفافسازی اطلاعات کشور را داریم. هرجایی که تکلیف قانونی مبنی برشفافیت باشد دوستان این را کار را انجام میدهند.
اسماعیلی درباره بحث خودکفایی کاغذ گفت: زمانی که دولت را تحویل گرفتیم، میزان تولید کاغذ در ابتدا حدود ۵ هزار تن بود و این موضوع در یک فرآیند حمایتی و پیگیری وزارت ارشاد همچنین تشکیل کارگروه کاغذ و نشر رشد پیدا کرد، بهطوری که امسال در کارخانه مازندران ۴۵ هزار تن کاغذ برای چاپ ۱۵۵ میلیون جلد کتاب درسی و ۵ هزاران تن تولید جلد تولید داشتیم.
وی ادامه داد: هدف، خوکفایی در تولید کاغذ فرهنگی و کاغذ تحریر است. همکاران تولید بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تن را برآورد کردهاند؛ با تحقق این برآورد نیاز به کاغذ فرهنگی حل میشود.
اسماعیلی با بیان اینکه تولید کنونی کاغذ، حدود ۸۰ هزار تن است، افزود: با افتتاح مجموعه کارخانه شیراز نیز ۵۰ هزار تن به میزان تولیدات افزوده میشود؛ همچنین مجموعهای تخصصی در خوزستان تا انتهای سال به بهرهبرداری میرسد و پیشبینی میکنیم با افتتاح پیش رو نیاز کشور حل میشود و همه نیاز کاغذ داخلی را پاسخگو هستیم و حتی به صادرات میرسیم.
بهگفته وی، اما در زمینه کارخانه دیبای شوشتر نیز نکات و مباحثی وجود دارد که دوستان در حال پیگیری هستند.
کارگروه «صیانت از نشر» فعال است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره اقدامات وزارت فرهنگ در رفع معضل قاچاق کتاب با بیان اینکه کارگروه صیانت از صنعت نشر فعال است، گفت: در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و «کارگروه صیانت از صنعت نشر» موضوع مبارزه با پدیده قاچاق کتاب پیگیری میشود. به نظرم اقدامات انجام شده زمینه خوبی را ایجاد کرده تا شاهد تحول مثبتی باشیم. جزئیات بیشتر درباره اقدامات انجام شده را از معاون امور فرهنگی پیگیری کنید.
نظر شما