جمعه ۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۲
نمی‌توانیم تاثیر جایزه ادبی جلال آل‌احمد را انکار کنیم

محمداسماعیل حاجی‌علیان گفت: به واسطه جایزه ادبی جلال مخاطبان بیشتر با نامم آشنا شدند و بیشتر من را شناختند. قطعاً جوایز ادبی در هر سطحی در دیده شدن کتاب و نویسنده آن تاثیر می‌گذارد و نمی‌توانیم این تاثیر را انکار کنیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محمداسماعیل حاجی‌علیان نویسنده کتاب «ساعت دنگی» که در بخش «مجموعه داستان کوتاه» چهاردهمین جایزه ادبی جلال آل احمد شایسته تقدیر شد، گفت: جایزه ادبی جلال آل‌احمد بهانه‌ای برای معرفی کتاب‌های پسندیده شده به مخاطبان، حمایت از آن‌ها و توزیع گسترده در تمام کشور است.

وی افزود: بعد از منتخب شدن «ساعت دنگی» در جایزه ادبی جلال آل‌احمد بازخوردهای مثبتی از خوانندگان کتاب دریافت کردم. آنها بدون تعارف می‌گفتند انتخاب کتاب در جایزه ادبی جلال حق آن بود. خدای را شاکرم که بازخورد منفی دریافت نکردم.

حاجی علیان ادامه داد: جایزه ادبی جلال در معرفی نویسنده به جامعه و مخاطبان تاثیر زیادی دارد، اما برای معرفی کتاب‌های برگزیده این جایزه باید تلاش بیشتری صورت بگیرد. تحقق این امر نیازمند توزیع قوی از سوی ناشران است تا کتاب به شکل بهتری دیده شود. به واسطه این جایزه مخاطبان بیشتر با نام من آشنا شدند و بیشتر من را شناختند. قطعاً جوایز ادبی در هر سطحی در دیده شدن کتاب و نویسنده آن تاثیر می‌گذارد و نمی‌توانیم این تاثیر را انکار کنیم و نادیده بگیریم.

حاجی‌علیان در بخش دیگری از سخنانش جایزه ادبی جلال آل‌احمد را بزرگترین جایزه ملی در کشور دانست و گفت: این جایزه به واسطه ملی بودن خود بازخورد گسترده‌تری در جامعه ادبی کشور ایجاد می‌کند. بعد از انتخاب کتابم در این جایزه رسانه‌ها، روزنامه‌ها و خبرگزاری‌های مختلف درباره آن بحث و گفت‌وگو کردند و برای مدتی در صدر خبرها بودم. این جریان باید ادامه‌دار باشد و با پایان جایزه و معرفی برگزیدگان و شایستگان تقدیر افول نکند.

وی با بیان اینکه برای انتخاب کتاب برگزیده در جوایز کتابی در سطح بین‌المللی دو مدل به‌گزینی و پیشنهادی وجود دارد، عنوان کرد: کتاب‌های برگزیده جایزه ادبی جلال آل‌احمد بر اساس مدل به‌گزینی انتخاب می‌شوند. حضور این مدل در جوایز ادبی ما ضروری است و ادامه دادن این مدل در معرفی نویسندگان بسیار مهم است. یکی از اتفاقات خوب جایزه ادبی جلال انتخاب کتاب اولی‌ها به عنوان برگزیده یا شایسته تقدیر است و این اتفاق برای نویسندگان نوقلم برای حضور در عرصه ادبیات ایجاد انگیزه می‌کند.

نویسنده مجموعه داستان «ساعت دنگی» اضافه کرد: در دوره‌های مختلف جایزه ادبی جلال آل‌احمد در بخش‌های مختلف همچون مستندنگاری برگزیده یا شایسته تقدیر انتخاب می‌شوند، اما در بخش‌های داستان یا رمان اینگونه نیست. انتخاب کتاب‌های برگزیده در این حوزه‌ها از بین کتاب‌های منتشر شده طی یک سال است و قرار نیست الگوی آرمانی ارائه کنیم و داوران، اعضای هیئت علمی و دبیر عملی باید سخت‌گیری‌های انتخاب کتاب‌های برگزیده در این دو حوزه را کاهش دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها