راضیه تجار در آستانه برگزاری اختتامیه شانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به بیان وضعیت فعلی رمانهای ایرانی پرداخت و عنوان کرد: در جلسههای داوری جایزه جلال معمولاً حجم زیادی اثر روی میز چیده و درجهبندی میشوند که معمولاً تعداد کمی از آنها در صدر قرارمیگیرند. توصیه من به نویسندگان ادامه دادن دویدن در جهان داستان، به نفس افتادن و عرقریزان روح، به بندکشیدن تجارب گرانقدر و ناب، مطالعه، به بندکشیدن تجارب ناب، نثر مناسب و عالی، نگاهی پرطراوت و نیز مقهور تکنیک نبودن، اندیشهورزی و فکر کردن به محتوای خوب است.
این نویسنده پیشکسوت کشورمان تأکید کرد: مهمترین چالش امروز رمان ایرانی، عدم تعادل در تکنیک و مضمون و غلبه یکی بر دیگری است.
وی همچنین درباره میزان تأثیر جوایز ادبی از جمله جایزه جلال آل احمد در بهبود وضعیت رمان فارسی گفت: این تأثیر ممکن است بطئی باشد ولی توانسته ردپای خود را در بهبود رمان، داستان کوتاه، نقد ادبی و زندگینامه داستانی نشان دهد.
داور شانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد همچنین عنوان کرد: چشمانداز رمان فارسی روشن است و نسبت به دوران قبل از انقلاب از نظر کمی و کیفی آثار بهتر شدهاند. چه بسیار آثار خوبی که در دهههای اخیر تولید شدهاند و باید پس از گذشت بیش از ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی دوباره رصد شوند و بر اساس یک لیست معرفی شود. در بیستوپنج سالگی انقلاب اسلامی این اتفاق رخ داد و لازم است دوباره به بررسی و قضاوت دقیقتر رمانها بپردازیم تا دریابیم کدام آثار از گذر رمان جان سالم به در میّبرند و سپس این آثار موفق را در لیستی معرفی کنیم.
این نویسنده تأکید کرد: امروز نسل جدیدی از نویسندگان به عرصه آمدهاند که آگاهی و اشراف خوبی به فضای رمان دارند و در سالهای آتی نیز شاهد افزایش خلق آثار ارزشمند خواهیم بود.
داور بخش رمان شانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد همچنین گفت: برای رسیدن به قله باید نویسندگان جوان امروز، مطالعه، مطالعه و باز مطالعه، اندیشه، اندیشه و باز اندیشه و تسلط بر تکنیک، تکنیک و باز تکنیک را سرلوحه خود قراردهند تا شاهد خلق آثار فاخر شویم.
نظر شما