نويسنده كتاب «سفرههاي آسماني؛ سفرههاي نذري ايرانيان» اين كتاب را يكي از آثار قابل تامل در حوزه هنر و معنويت دانست و گفت: من همه كتابهاي آموزشيام را براي تمامي مردم ايران مينويسم.
وي افزود: در اين كتاب نحوه تهيه انواع غذاها، وسايل پذيرايي و نحوه برپايي مراسم گوناگون مذهبي همراه با دعاهاي متداولي كه در اين مراسم خوانده ميشوند، اعم از مراسم ولادت حضرت فاطمه زهرا(س)، حضرت علي(ع)، حضرت ابوالفضل(ع)، امام حسن مجتبي (ع)، حضرت رقيه(ع) و ... عنوان شدهاند.
مدرس آشپزي افزود: طرز تهيه غذاهايي كه در مراسم گوناگون و اعياد مذهبي آيين اسلام از آنها استفاده ميشود و نحوه چيدمان سفرههاي متنوع در روزهاي خاص مذهبي، تكميل كننده مطالب اين اثرند.
وي از استقبال خوب مخاطبان در نمايشگاههاي شهرهاي مختلف به عنوان يكي از انگيزههاي تأليف آثار خودش نام برد و گفت: بهطور مثال زماني كه خانمي از زاهدان با من در همدان تماس ميگيرد و درباره طرز تهيه غذايي ميپرسد، مرا بيش از پيش به نوشتن و آموزش غذاهاي گوناگون ترغيب ميكند و ميكوشم با استفاده از تمام توان و تجربهام، پاسخ سوالات او را به درستي عنوان كنم و در راهنماييهايم كاستي نداشته باشم.
گوهريان علاقه زياد به نويسندگي و آموزش فنون آشپزي را از انگيزههاي تأليفي خودش عنوان كرد و گفت: در تدوين برخي از اين كتابها به نيازهاي خوانندگان آثار و جامعه توجه ميكنم، به عنوان مثال كتاب «50 نوع غذاي بيست دقيقهاي» را براي استفاده افراد شاغل و زوجهاي جواني تأليف كردم كه فرصت زيادي براي تهيه غذا ندارند و ميخواستم از اين طريق كمك كنم تا از مصرف غذاهاي «فست فود»(غذاهاي آماده نظير سانديچها) جلوگيري كنم و همگام با رساندن مواد مغذي مورد نياز به بدن، از مصرف مواد غذايي ناسالم و ترويج فرهنگ نادرست غذايي جلوگيري كنم.
وي در پاسخ به اين سوال كه «در تدوين اين كتابها از چه منابعي استفاده ميكنيد» گفت: در تأليف اين آثار ميكوشم در كنار مطالعه كتابهاي اين حوزه و مشاهده برنامههاي گوناگون آموزش طبخ غذا، نان و شيريني، ذائقه مردم ايران و نيازهاي جسماني مناطق گوناگون را نيز در نظر گيرم و دستور تهيه مواد غذايي را با تجربه قبلي و بارها تغيير و تحقيق تدوين كنم.
گوهريان در پاسخ به اين سوال كه «آيا تنها افرادي كه در مراكز شهرها به تمامي مواد غذايي دسترسي دارند، ميتوانند از اين كتابها استفاده كنند» گفت: من براي تمامي مردم ايران مينويسم و سعي ميكنم در تدوين و طراحي دستورات غذايي حتي به دسترسي بانوان مناطق دوردست روستاهايي كه فاصله زيادي با شهرها دارند، توجه كنم تا بتوانم از اين طريق پاسخگوي تعداد زيادي از افرادي باشم كه به آشپزي علاقهدارند. جداي از برخي از كتابها نظير طرز تهيه انواع كيك و تزيين آن، تمامي مواد اين دستورات غذايي در دسترس عموم قرار دارند.
وي در زمينه طرحها و تصاوير رنگي تأليفات خود كه در جذب خوانندگان تأثير فراواني دارند، يادآور شد: بيش از 80 درصد از اين تصاوير مربوط به غذاهايي است كه خودم آنها را تهيه و طبخ كردهام و در كمتر از 20 درصد موارد از طرحهاي تزييني و تصاوير مرتبط بهرهگرفتهام، زيرا عقيده دارم هر غذايي را قبل از آموزش و جايدادن دستور آن در كتابهاي آشپزي، خودم بايد طبخ كنم تا از درستي دستور تهيه آن اطمينان حاصل شود.
مدرس آشپزي در پاسخ به اين كه «چرا اكثر كتابهاي شما با عنوان پنجاه نوع از يك دستور غذايي نامگذاري شدهاند و اغلب با بهاي 5000 ريال عرضه ميشوند» گفت: تنها هدفم در تأليف و انتشار كتاب، گسترش آموزش آشپزي به همه مردم ايران است و سود مالي را در نظر ندارم. با توجه به اين كه تمامي مردم از قدرت خريد بالايي برخوردارد نيستند، ميكوشيم بيشترين دستورات تهيه غذاها را در كمترين صفحات و اغلب در قطع جيبي بزرگ در اختيار ايرانيان قرار گيرد.
نويسنده حوزه آشپزي خاطرنشان كرد: اكنون كتاب آشپزي براي كودكان را در دست تأليف دارم و در آن ميكوشم مجموعه غذاهاي سادهاي را كه كودكان و نوجوانان به راحتي ميتوانند آنها را در منزل تهيه يا طبخ كنند، آموزش دهم.
وي همچنين از در دست چاپ بودن مجموعهاي دوازده جلدي از آثارش خبر داد و گفت: تمامي اين آثار از سوي انتشارات هاني در اختيار علاقهمندان قرار ميگيرد.
از مجموعه تاليفات اين نويسنده كه بالغ بر 50 عنوان كتاب است، ميتوان به كتابهاي پنجاه نوع غذا و دسر، ترشي و شور، پلو و تهچين، ژله و دسر، سوپ ايراني و فرنگي، شيريني خشك و بيسكويت، كيك خانگي ساده، مربا و مارمالاد، كباب، كيك شكلاتي، بستني و نوشيدني، دسر با خرما و عسل و كتاب 50 نوع خمير براي انواع نان و شيريني اشاراه كرد.
كتابهاي سفره آرايي و تزيين، 50 نوع غذاي بخارپز و آبپز، 50 نوع صبحانه، 50 نوع دلمه، پوره و دمي، 50 نوع شكلات و شيريني بدون فر، 50 نوع غذا با سبزيجات و حبوبات، 50 نوع غذا با شير و انواع لبنيات، 50 نوع پاي و شيرينيهاي قالبي، 50 نوع غذاي بيست دقيقهاي، 50 نوع غذاي بدون گوشت و تزيين كيك، از ديگر تأليفات گوهريان به شمار ميروند.
چاپ سوم كتاب «سفرههاي آسماني» از سوي انتشارات هاني در شمارگان 5000 نسخه، 64 صفحه و بهاي 5000 ريال منتشر شده است.
نظر شما