
«پدرم من به سبب مراودات كاری با سهراب، به منزل او رفت و آمد داشت. پدر در خاطرات خود میگويد: سهراب زياد اهل ماديات نبود و بسيار ساده و بی آلايش زندگي میكرد و كار كردن با او بسيار آسان بود.» مدیر انتشارات طهوری از چگونگی نشر «هشت کتاب» میگوید.\
وي افزود: پس از چندي پدر به سهراب سپهري پيشنهاد كرد كه كتابهايش را در نشر طهوري منتشر كند و سهراب هم با علاقه پذيرفت و در نهایت، قراردادي ميان پدر و سهراب در سال ۱۳۵۵ بسته شد و سپهري تمام حقوق نشر هشت كتاب را به انتشارات طهوري واگذار كرد. در سال ۱۳۵۶ براي اولين بار «هشت كتاب» سهراب منتشر شد. اولين چاپ اين كتاب در قطع وزيري بود و در يك سال به چاپ دوم رسيد و نقدهاي فراواني بر آن نوشته شد.
طهوري درباره چاپ دوم هشت كتاب گفت: در چاپ دوم هشت كتاب سپهري شعرهايي را تغيير داده و كلماتي را جابهجا كرد. ولي بعد از مرگ سهراب در سال ۱۳۵۹ هيچ تغييري چه به لحاظ كمی و چه به لحاظ كيفي و حتي در فاصلهگذاریها و نوع صفحهآرایی سهراب اعمال نشده است.
وي درباره كتابهاي سهراب سپهري گفت: ما تا كنون سه كتاب درباره سهراب منتشر كردهايم. اين كتابها «سهراب مرغ مهاجر» خاطرات پريدخت سپهري، «هشت كتاب» مجموعه اشعار سهراب سپهري و «پیامی در راه: نظری به شعر و نقاشی سهراب سپهری» نوشته داریوش آشوری، کریم امامی و حسین معصومی همدانی است.
به گفته طهوری، «هشت كتاب» در قطع وزيري اكنون به چاپ چهل و دوم رسيده است و در چاپ بیست و دوم قطع جيبی آن نیز به تازگي از چاپخانه راهي كتابفروشيها شده است.
مدير انتشارات طهوري گفت: طرح جلد «هشت كتاب» قطع وزيري را ابراهيم حقيقي بر عهده داشته و جلد قطع جيبي را حسن بيگلري با الهام از نقاشيهاي سهراب طراحي كرده است.
امروز اول اردیبهشت ۸۸، بیست و نهمین سالمرگ سهراب سپهری است. سهراب متولد ۱۵ مهر ۱۳۰۷ در کاشان بود.
نظر شما