چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۰
کشف رازهایی از روابط درونی خانواده ترامپ/ جنگ سرد میان ایوانکا و ملانیا

بخش‌های زیادی از روایت‌های نویسنده کتاب کشف رازهایی از روابط درونی خانواده ترامپ و رقابت‌های زنانه با طعم قدرت میان ایوانکا، دختر ترامپ و ملانیا، بانوی اول است که آن را به یک جنگ سرد تعبیر کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «ملانیا و من» نوشته استفانی وینستون وولکاف با ترجمه امیرحسین پرورده از سوی انتشارات رسپینا منتشر شد.
 
«ملانیا و من»، نوشته خانم استفانی وینستون وولکاف، دوست و مشاور سابق ملانیا ترامپ، همسر دونالد ترامپ و بانوی سابق آمریکا است که از سال 2016 تا 2020 میلادی از حزب جمهوری خواه در قدرت بود و به خاطر اقدامات خصمانه علیه ایران و به خصوص خروج از توافق هسته‌ای برجام در کشور ما بسیار شناخته شده هستند. علاوه بر این ملانیا ترامپ به خاطر شهرتش به عنوان زنی که زمانی یک مدل حرفه‌ای بوده و پس از حضورش به عنوان بانوی اول نیز سبک و سیاق مدلینگ را در پوشش و حضور در انظار عمومی ادامه داده، شاید شهرتی به موازات همسرش کسب کرده باشد.

اما کتاب حاضر که در اصل آغاز دوستی و افول آن را با بانوی اول با جزئیات شرح می‌دهد، نویسنده آن در واقع یک آمریکایی معمولی هست که مثل بسیاری آمریکائیان دیگر به سیاست و سیاستمداران علاقه‌ای ندارند و تمرکزشان بر شغل و خانواده و تفریحات آخر هفته است؛ تا جائیکه خانم وولکاف اعتراف می‌کند اولین باری که رای داده، همان انتخابات سال 2016 بود که به خاطر دوستی با ملانیا، به ترامپ رای داده است. اما دوستی و صمیمیت او با ملانیا پای او را به دنیای سیاست هم باز کرد، اگرچه همین ناشی‌گری او در سیاست و همه امور را به صمیمیت گره زدن برایش دردسرهایی ساخت که در نهایت به دلخوری و پایان دوستی با بانوی اول انجامید تا جایی که در فصل آخر کتاب اعتراف می‌کند «این بدترین اشتباه زندگی‌ام بود که با ملانیا و ترامپ‌ها روبه‌رو شدم، از نظر احساسی، جسمی، مالی، اجتماعی و حرفه‌ای. فکر می‌کردم دوست فوق‌العاده‌ای دارم اما وقتی نیازش داشتم، ملانیا کمکی نکرد و ناگهان به طرز دردناکی روشن شد که او به معنای واقعی کلمه دوست من نیست.»

بخش‌های زیادی از روایت‌های نویسنده کشف رازهایی از روابط درونی خانواده ترامپ و رقابت‌های زنانه با طعم قدرت میان ایوانکا، دختر ترامپ و ملانیا، بانوی اول است که آن را به یک جنگ سرد تعبیر کرده است. شدت رقابت بین ملانیا و ایوانکا تا حدی بود که در جایی نویسنده می‌گوید ایوانکا افرادی را در کاخ سفید منصوب کرده بود تا همه چیز را زیرنظر داشته باشد و ملانیا را گوشه‌گیر کند.

ضمن اینکه از گفتگوهای دونالد ترامپ و اطرافیانش برداشت می‌شود که امید چندانی به پیروزی در انتخابات نداشتند تا جایی که در بخشی از کتاب می‌خوانیم وقتی خانم وولکاف را به رستورانی برای هماهنگی مراسم تحلیف دعوت می‌کنند، یکی از دستیاران ترامپ به صراحت اقرار می‌کند که کسی فکر نمی‌کرد رئیس برنده شود و این در حالی بود که فقط  نزدیکان ترامپ نبودند که از پیروزی وی تعجب کردند، بلکه بسیاری دیگر در جهان که صحنه سیاسی ایالات متحده را می‌شناختند نیز از پیروزی ترامپ بهت زده شدند. 

یکی از ویژگی‌های کتاب این است که با روایتی زنانه به تحریر درآمده و جزئی‌نگاری‌هایی را که معمولا زنان در امور روزمره در نظر دارند، در روال اتفاقات به تصویر کشیده است. دقت‌های نویسنده آنجا که میکروبوفوبیا یا میکروب هراسی بیمارگونه دونالد ترامپ را در یک مهمانی با زیر نظر داشتن برداشتن بشقاب‌ها از سوی ترامپ تشریح می‌کند کاملا قابل تامل است و این ویژگی در مقایسه با خاطره‌نگاری‌هایی که از سوی رجل سیاسی یا فرهنگی نوشته می‌شود و کلی‌نگرانه وقایع را بازگو می‌کند، به خوبی قابل درک است. 

در همه جای وقایع شواهدی از رقابت‌های درون خانوادگی برای جذب افکار عمومی و در اختیار گرفتن بیشتر امورات در خانواده ترامپ دیده می‌شود و بخش برجسته این رقابت مربوط به ملانیا، همسر رئیس جمهور و بانوی اول، و ایوانکا، دختر ارشد ترامپ است که البته از همسر اسبق وی هست که پدیده‌ای شناخته شده در ساختار قدرت تقسیم شده میان خانواده‌هاست. اما آنچه که بانوی اول را از یک رنجش مزمن رها نمی‌کند، گذشته او و سابقه‌اش به عنوان یک مدل است که پس از کسب شهرت بانوی اولی دستمایه مطالب رسانه‌ها شده و حتی گاهی اعتماد به نفس زیاد ملانیا هم نمی‌تواند از پس آنها برآید تا جائیکه در برخی موارد بانوی اول مجبور می‌شود برای خاموش کردن صداها دست به دامن وکیل و عدلیه شود. 

همچنین کتاب، معرف بسیاری از نهادها، موسسات تجاری، رسانه‌ها، اشخاص، ادارات خاص و اماکن فرهنگی یا تاریخی در آمریکا است که با ذکر روابط‌شان در جریان اتفاقات سیاسی ایالات متحده مطرح می‌شود و می‌تواند نگاه تازه‌ای برای شناخت بیشتر از آمریکا به مخاطب ایرانی ارائه کند. در این میان نقش رسانه‌ها و نوع تعاملات آنان با سیاستمداران با تفصیل نشان داده می‌شود که مطالعه کتاب را برای تحلیلگران سیاسی ارزشمند می‌سازد. کتاب نمونه‌ای از روایات عینی در باره فضای سیاسی و رسانه‌ای آمریکا را بازنمایی می‌کند و به واکاوی روابط درون لایه‌های قدرت در ایالات متحده می‌پردازد و در عین حال با قالب تصویری معیارهای اخلاقی جامعه نخبگان امریکایی را نیز منعکس می‌سازد.

روی هم رفته روایت‌های نویسنده از اتفاقات کاملا نشان می‌دهد که همانگونه که گفته شد از سیاست چیزی نمی‌داند و صرفا دو انگیزه دوستی با بانوی اول و علاقه و تعهد کاری، پای او را به کاخ سفید کشاند، اگرچه پایان حضورش در کاخ سفید با خاطرات خوبی همراه نشد. 

در پایان باید گفت آنچه که اهمیت مطالعه این کتاب و آثاری از این دست را برای ایرانیان جذاب یا ضروری می‌کند، شناختی عینی از آنچه که میان سیاستمداران و گروه‌های قدرت و از سوی دیگر رسانه‌ها و شخصیت های تاثیرگذار در ایالات متحده اتفاق می‌افتد، است تا بتوان به روایاتی نسبتا دقیق و عینی از فضای سیاسی موجود در این کشور که بیش از هشت دهه بر سیاست در ایران سایه انداخته و نقش پر رنگی در معادلات سیاسی در ایران چه به صورت ذهنی در تصور ایرانیان و چه به شکلی ملموس در واکنش‌هایش نسبت به کشور ما و جهان داشته، دست یافت. 

 کتاب «ملانیا و من» نوشته  استفانی وینستون وولکاف با ترجمه امیرحسین پرورده در 518 صفحه با قیمت 220 هزار تومان از سوی انتشارات رسپینا منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها