برگزاری هفته فرهنگهای خارجی در فرانسه با توجه ویژه و درخواستهای مکرر بازدیدکنندگان برای گرفتن عکس و در اختیار داشتن نمونهای از پوسترهای هنری به زبان فارسی مواجه شد.
رایزنی فرهنگی و نمایندگی بنیاد سعدی در فرانسه نقش پررنگی در این رویداد داشتند و در جریان این برنامه ضمن ارائه نمونههایی از مینیاتور ایرانی، خوشنویسی و صنایع دستی ایرانی، به معرفی زبان و ادبیات فارسی و قصهخوانی پرداختد.
نمایندگان فرهنگی ایران در بخش «معرفی زبان فارسی»، با طراحی پوسترهای معرفی زبان فارسی و همچنین کارت دعوتهایی برای یادگیری زبان فارسی، توضیحاتی در خصوص این زبان ارائه دادند.
عرضه کتابهای آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان و همچنین معرفی بنیاد سعدی به عنوان بنیاد رسمی آموزش زبان فارسی (بصورت حضوری و مجازی) نیز در کنار این معرفی انجام شد.
مراسم قصهخوانی به زبان فارسی همراه با ترجمه به زبان فرانسوی از دیگر بخشهای این برنامه بود.
در بخش «معرفی پوسترهای طراحی و چاپ شده مخصوص معرفی زبان فارسی» در کنار انواع بروشورهای اطلاعرسانی، سه پوستر هنری بهصورت اختصاصی طراحی و چاپ شد که این پوسترها به حدی مورد توجه بازدیدکنندگان و مخاطبان قرار گرفت و درخواست برای گرفتن عکس و در اختیار داشتن نمونهای از آن به اندازهای زیاد بود که رایزنی به ناچار و به صورت جداگانه این پوسترها را در ابعاد کوچکتر و تعداد بسیار زیاد به چاپ رساند و در اختیار مخاطبین قرار داد.
این پوسترها بر اساس سلیقه و درک گرافیکی مخاطب فرانسوی و تلفیق آن با هویت ایرانی همراه با اطلاعاتی مربوط به زبان فارسی بود.
عناوینی از جمله «فارسی؛ زبان عشق و شاعری» و «فارسی؛ زبان سرزمین اسرارآمیز پارس» بر روی پوسترها نقش بسته و در ادامه عنوانها، توضیحاتی درباره جذابیتها، غنا و همچنین تاریخچه زبان فارسی ارائه شده بود.
در بخش «معرفی هنرهای مرتبط با خوشنویسی، مینیاتور ایرانی و صنایع دستی» نیز علاوه بر ارائه نمونههایی از هنر نقاشیخط، نستعلیق و شکسته نستعلیق به صورت عملی و حضوری و خوشنویسی ترکیب شده با فرمهای هندسی ترسیم شد که مورد علاقه فراوان بازدید کنندگان و حضار واقع شد. همچنین نمونههایی از نقاشیهای مینیاتور ایرانی در کنار صنایع دستی ایران برای معرفی شد.
نظر شما