نیکول لپرا روانشناس کلنگر، در کتاب «چگونه حال خودمان را بهتر کنیم؟» راهکارهای عملی و مهمی را برای بازیابی سلامت روان به شما ارائه میکند که با استفاده از آنها میتوانید خودتان را از غرق شدن در حال بد نجات دهید.
نیکول لپرا (Nicole LePera) روانشناس کلنگر، در کتاب چگونه حال خودمان را بهتر کنیم؟ (How to do the work) راهکارهای عملی و مهمی را برای بازیابی سلامت روان به شما ارائه میکند که با استفاده از آنها میتوانید خودتان را از غرق شدن در حال بد نجات دهید. این روانشناس با استفاده از شیوه کلنگر که ابداع خود اوست، تلاش میکند جلوی انتقال مشکلات روحی را به نسلهای آینده بگیرد. در واقع او معتقد است همهی ما آلام، دردها و مشکلاتی را از گذشتگان خود دریافت کردهایم و در هر مرحله از زندگی آنها را با خودمان حمل میکنیم. اگر جلوی این چرخه انتقالی گرفته نشود، نسلهای بعدی ما نیز همین مشکلات را دریافت میکنند و سلامت روان آنها به خطر میافتد. بنابراین بهتر است با استفاده از شیوههای علمی و صحیح جلوی این اتفاق گرفته شود. این کتاب در سیزده فصل نوشته شده است و با خواندن هر فصل آن با مفهوم جدیدی در روانشناسی در افزایش سلامت روان خود آشنا خواهید شد. این اثر شما را از گرفتار شدن در ملال و روزمرگیها میرهاند و کمک میکند که روابط پایدارتری را در زندگی خود تجربه کنید. نویسنده تأکید میکند که آموزهها، نکات و تمرینهای این کتاب تنها زمانی به شما کمک خواهند کرد که خودتان بخواهید از افکار بیمار، گرفتار ماندن در گذشته و ادامه دادن به سبک زندگی پرخطری که سلامت روان شما را تهدید میکند، دست بکشید.
در بخشی از کتاب به قلم مولف می خوانیم: «در طول تاریخ پیامآوران متعددی روش گرانبهای انجام کار را فراتر از تجربه بشری به ما آموختهاند. سنتهای دیرینهی هرمتیک از کیمیاگری عجیبوغریبی سخن میگویند درحالیکه عرفای مدرن مانند جورج گورجیف از پیروانشان خواستند با رسیدن به سطوح بالاتر آگاهی در جهان عمیقتر بنگرند. ما شاهد زبان مشابهی هستیم که در شکلگیری دانش لازم برای آموزشهای ضدنژادپرستی و ضرورت از بین بردن ظلم سیستمیک و همچنین مدلهای بهبود سوء مصرف مواد مانند برنامههای دوازدهقدمی به کار میروند. وجه مشترک همهی این نقلها از انجام کار و آنچه این کتاب دنبال و آن را تقویت میکند، بهدستآوردن بینش دربارهی خود و جایگاه خود در جامعه است. هدف کار من این است که ابزارهایی در اختیارتان بگذارم تا ارتباط متقابل و پیچیدهی ذهن، بدن و روحتان را درک کنید و بتوانید کنترلشان کنید. این کار روابط عمیقتر، معتبرتر و معنادارتر با خودتان، دیگران و جامعه بزرگتر را تقویت میکند. آنچه در ادامه گفته خواهد شد، تجربهی شخصی من است و امیدوارم این تجربه به شما کمک کند تا نسخهی شخصی کار خود را بیابید.»
نویسنده کتاب ادامه میدهد: «من امروز در حالی برای شما مینویسم که در حال بهبودی هستم. علائم اضطراب و وحشت تا حد زیادی در من ناپدید شده است. من دیگر با دنیا به صورت واکنشی ارتباطی ندارم و قادر هستم با آگاهی و شفقت برخورد کنم. من احساس میکنم با عزیزانم در ارتباط هستم و در کنار آنها حضور دارم (و میتوانم با کسانی که در مسیر زندگی من نقشی ندارند فاصلهام را حفظ کنم). من برای اولین بار در زندگی بزرگسالی خود آگاهی را تجربه کردم. من آن روز که بیهوش شدم و بر زمین افتادم، نفهمیدم. تا یکسال بعد هم نفهمیدهبودم. امروز میدانم که اگر در عمق وجودم به نا امیدی نرسیده بودم، این کتاب را نمینوشتم.
من روانشناسی کل نگر را در سال 2018 پس از اینکه تصمیم گرفتم فنونی را که کشف کرده بودم با دیگران به اشتراک بگذارم، راه اندازی کردم. باید آن را به اشتراک میگذاشتم. به زودی بعد از اینکه استوری خود را در اینستاگرام به اشتراک گذاشتم، پیامهای زیادی درباره تروما، التیام بخشی و تاب آوری عاطفی به دستم رسید. پیامهای من درباره التیام بخشی کل نگر در ذهن جمعی فارغ از مرزبندیهای سنی و فرهنگی طنین انداز شده بود. امروزه بیش از سه میلیون نفر صفحه شخصی من را دنبال میکنند و با شناسه #خودالتیام بخشی-فعال در سلامت ذهنی، جسمی و روحی مشارکت میکنند. حمایت از این جامعه به کار و زندگی من تبدیل شده است.»
در بخشی از پیشگفتار مترجمان بر این کتاب میخوانیم: «زندگی ارزش زندگیکردن دارد ولی در این میان هویت ما زندانی باورها و اعتقاداتی است که از دوران کودکی در وجود ما ریشه دوانده است. زندگی ارزش زیستن دارد، ولی بیتوجهی ما به خود انگارهی اصیلی که در وجود ما دفن شده است، موجب میشود عملکرد ما تحتتأثیر نقابهایی قرار بگیرد که برای خود برگزیدهایم و ما را به هزارتویی بکشاند که انتهایش چیزی جز احساس گیرافتادن نیست. اضطراب، ترس، نارضایتی و اشتباه در شناخت خود و سوءبرداشت از رفتار دیگران ما را به ورطهی خطر نابودی و رهاشدن در دل بیهودگی و اشتباهها میکشاند.
انسانهایی که در عصر حاضر زیست میکنند با وجود پیشرفتهای چشمگیر مادی بهشدت درگیر افزایش سطح انتظارات از خود هستند و کمتر پیش میآید حال خوب را تجربه کنند. راحتی و آسایش این روزها بهوفور وجود دارد، اما بهزیستی و حال خوب بهندرت دیده میشود. در این کتاب یاد خواهیم گرفت انسان میتواند حال خودش را بهتر کند، توانایی بهدستآوردن حال خوب واقعیت وجودی در درون ماست، زیرا هیچکس بهجز خود ما بهدرستی نمیداند که چه چیز برای ما بهعنوان موجودی منحصربهفرد و متمایز از دیگری بهتر است.
پس همین حالا تصمیم بگیرید حال خوب را به خود هدیه دهید و با اقدام به خودالتیامبخشی و با آگاهی از خویشتن حقیقی، زندگی بهتری برای خودمان بسازیم. خودمان را از مارپیچهای نابودکنندهای نجات دهیم که به نوعی ممکن است گرفتار آن شده باشیم. هیچ راهحل فوریای وجود ندارد و این برای بسیاری از ما، که تصور میکنیم یک راه اعجازانگیز وجود دارد، حقیقت دشواری است و از نظر نویسندهی کتاب، حال خوب منوط به انجام فعالیتی رضایتبخش است. مسیر میانبری وجود ندارد و هیچکس دیگری نمیتواند این کار را برای شما انجام دهد.
اگر بهراستی تصمیم بگیرید و اقدام مستمر داشته باشید میتوانید خودتان را نجات دهید. همین حالا تصمیم بگیرید هر آنچه ضرورت دارد در زندگی خود تغییر دهید. ممکن است بدون اینکه بدانیم قربانی شرطیسازیهایی باشیم که والدینمان و دیگران در کودکی بذرش را در وجود ما کاشتهاند. ما خودمان را در آینهی والدینمان شناخته و ممکن است بین خویشتن حقیقی و آنچه در وجود ما پرورش دادهاند فاصله باشد.
گرفتاریهای ما نسلبهنسل منتقل میشود. اکنون که بهعنوان خوانندهای آگاه مطالعهی این کتاب را انتخاب کردهاید به شما تبریک میگویم و امیدوارم شما کسی باشید که با فنونی که در این کتاب میآموزید خودتان را التیام دهید و ریشه و بذر گرفتاری را در نسل خود بخشکانید.
از آنجا که سرنوشت شما بیشتر وابسته به نظر دیگران بوده است تا واقعیت وجودیتان، فکر خوبی است که دست به کار شوید و فرمان زندگیتان را به دست بگیرید. زندگی مثل وزش باد خیلی زود میگذرد. پس هرچه زودتر برای خود اقدامی کنید. کتاب حاضر با دیدگاهی کلنگر به انسان و توجه همزمان به بعد جسمی، روانی و اجتماعی به شما کمک میکند نسخهی شخصی خود را برای «خودالتیامبخشی» بیابید و تغییر ایجاد کنید، با این عمل «بهبودی، بهزیستی و حال خوب» را به خود و آیندگانتان هدیه دهید.»
کتاب «چگونه حال خودمان را بهتر کنیم» با عنوان فرعی چرا کوچکترین آسیب های روانی بزرگترین پیامدها را دارند نوشته نیکول پرا با ترجمه عباس عبداللهی- و سحر غفوری با شمارگان هزار نسخه در 326 صفحه به بهای 177500 تومان از سوی انتشارات پندار تابان روانه بازار نشر شده است.
نظر شما