مجید قیصری، دبیرعلمی پنجمین دوره جایزه داستان تهران گفت: در پرداختن به مقوله شهر نمیتوان یک جریان کلی را برای دورهای خاص درنظر گرفت چراکه هر نویسنده بر اساس اندیشه و جهانبینی خود گرچه تحت تاثیر تحولات پیرامونی است، نگاه خاص خود را دارد.
دبیرعلمی پنجمین دوره جایزه داستان تهران با تاکید بر اینکه حتی برای یک نویسنده خاص نمیتوان نگاهی خاص را به پایتخت درنظر گرفت، گفت: ممکن است نویسندهای در یک اثر به زیباییهای تهران و در دیگری تنها به مشکلات و بحرانهای آن بپردازد. به عبارت دیگر تلقی هر نویسنده از تهران میتواند در زمانهای مختلف تغییر کند.
وی با اشاره به تاثیر شرایط اجتماعی و سیاسی بر پرداختن نویسندگان به موضوع تهران عنوان کرد: گاه یک مسئله و واقعه مهم به عنوان نمونه کودتای 28 مرداد واکنش نویسندگان مختلف را در پی دارد ولی نوع پرداختن هر نویسنده به این موضوع با دیگری متفاوت است و شرایط اجتماعی و سیاسی بر نگاه شخصی نویسندگان تاثیرگذارند.
این نویسنده همچنین گفت: اغلب نویسندگان در پرداختن به موضوع تهران یک منطقه یا محله خاص را محور قرارمیدهند و با نام بردن از سنگلج، تجریش یا شهر نو یک مسئله رایج در آن منطقه را به تمام تهران تعمیم میدهند.
دبیرعلمی پنجمین دوره جایزه داستان تهران با اشاره به تمدید مهلت ارسال آثار به دبیرخانه تا پایان شهریور ماه عنوان کرد: هنوز نمیتوان درباره سطح استقبال از این جایزه اظهارنظر کرد. هدف اصلی از برگزاری این جایزه ایجاد موجی از شور و حرکت در جوانان برای خلق اثر ادبی بوده که امیدواریم محقق شود.
وی با بیان اینکه در این دوره آثاری از نویسندگان کشورهای عربی نیز به دبیرخانه رسیده به اختصاص بخشی به عنوان کودک و نوجوان به این دوره جایزه اشاره کرد و افزود: در این بخش آثار روایتنویسی نوجوانان درباره تهران و نیز روایتهای نویسندگان پیشکسوت در حوزه کودک و نوجوان پذیرفته میشوند.
قیصری همچنین تاکید کرد: تداوم این جایزه میتواند در معرفی و تبیین نگاه نویسندگان مختلف از قشرهای دانشجو، مهاجر و ساکنان بومی تهران مؤثر باشد.
نظر شما