جمعه ۱۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۸
سیر تا پیاز تضادهای اجتماعی

مولف در این اثر به سراغ یکی از مهم‌ترین و چالش‌برانگیزترین مفاهیم علوم اجتماعی یعنی تضادهای اجتماعی رفته است. برخورد اجتماعی یکی از مهم‌ترین و پایدارترین شیوه‌ها برای کشورهای مهاجم در برای نفوذ در کشورهای مورد هدف است که می‌تواند در باورها و ارزش‌های اجتماعی، تاثیرات غیرقابل جبرانی بر جا نهد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) «تضادهای اجتماعی» کتابی است به قلم «عیسی کاکویی دینکی» که توسط نشر «به اندیش» روانه بازار نشر شده است. همانطور که از عنوان کتاب برمی‌آید مولف در این اثر به سراغ یکی از مهم‌ترین و چالش‌برانگیزترین مفاهیم علوم اجتماعی یعنی تضادهای اجتماعی رفته است. نویسنده برای پیشبرد هدف خود کتاب را در 18 فصل تقسیم کرده و در هر کدام به مهم‌ترین مفاهیم مورد نیاز برای فهم تضادهای اجتماعی پرداخته است. تضادهای اجتماعی، برخورد اجتماعی، آشفتگی اجتماعی، هنجارشکنی و هنجارگریزی، ناکامی اجتماعی، بحران‌های اجتماعی، تعارض اجتماعی، قانون‌گریزی، انزوای اجتماعی، رفتار ضد اجتماعی، محروم‌سازی اجتماعی، طرد اجتماعی، مناقشات اجتماعی، جامعه آنومیک، شکاف نسلی، انزواطلبی، خودشیفتگی و فشار روانی از جمله موضوعاتی است که نویسنده با اختصاص دادن فصل‌های مجزا به آن‌ها به تعریف‌ مفاهیم مرتبط با آن‌ها دست زده است.

نویسنده در فصل نخست کتاب مهم‌ترین کشمکش‌های اجتماعی را این طور معرفی می‌کند: «کشمکش‌های شغلی، کشمکش‌های طبقه‌ای، کشمکش‌های ناشی از ملی‌گرایی در بعد اقتصادی، کشمکش‌های شغلی.» او در ادامه علت‌یابی تضادهای اجتماعی را در یافتن منابع آن‌ها، الگوهای گسترش و کاهش آن‌ها و چگونگی استقرار و در نهایت پیامدها می‌داند.

در بخش دیگری از بحث نویسنده به برخورد اجتماعی و تفاوت آن با تضاد اجتماعی پرداخته و می‌گوید: «برخورد اجتماعی یکی از مهم‌ترین و پایدارترین شیوه‌ها برای کشورهای مهاجم در جهت نفوذ در کشورهای مورد هدف است که می‌تواند در باورها و ارزش‌های اجتماعی، تاثیرات غیرقابل جبرانی بر جا نهد. همچنین باعث تخریب هویت و رفتار اجتماعی و ایجاد جاذبه در جهت پیاده‌سازی اهداف جوامع گردد.»

نویسنده با همین شیوه مفاهیم و موارد مرتبط با تضادهای اجتماعی را برای مخاطبان به صورت فهرست‌وار شرح می‌دهد و در واقع شاید بتوان گفت کتاب به نوعی تمرکز خود را به تعریف مفاهیم مرتبط با تضادهای اجتماعی قرار داده است و در جهت پیوند این تعاریف با هم در یک بافتار فکری و نظری تلاشی نکرده است.

البته همانطور که در پیشگفتار کتاب آمده است، هدف ابتدایی نیز همین بوده است: «آگاهی از مفاهیم عــام و تخصصی حوزه‌های مختلف علمی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، مدیریتی و غیره تاثیر قابل توجهی در درک، انتقال دانش و تجربه بدارد. از سوی دیگر حیطه و گستره علوم، فنون و تجربه، بسیار وسیع و پردامنه است که کمتر کسی توان و قابلیت کسب تخصص در تمــام حــوزه‌های مربوطه را دارد. لذا ضرورت دارد منبع و مرجعی برای دسترسی به اطلاعات و مفاهیم پایه در حوزه‌های مختلف به حد کفایت فهم و درک موضوعات و پدیده ها در اختیار، اساتید دانشجویان پژوهشگران سخنرانان و علاقمندان به مباحث گفتگوهای جدی و همچنین مدیران و سیاستمداران قرار بگیرد تا ایشان در یافتن سریع توضیحات و مفاهیم پایه از جستجوهای وقت گیر و یا سردرگمی احتمالی در دریای بیکران اطلاعات معتبر یا غیر معتبر برهاند». 

این اثر برای پژوهشگران در حوزه‌های مرتبط با تضاد و تعارض‌های اجتماعی می‌تواند یک راهنمای مطالعه مناسب برای اطلاع از مفاهیم و داشتن تعاریف مختصر و مفید از آن‌ها باشد. کتاب «تضادهای اجتماعی» به قلم «عیسی کاکویی دینکی» در 303 صفحه، شمارگان 1000 نسخه و قیمت 188500 تومان در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها