چهارشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۲
فعالیت رسمی «شبکه کتاب» آغاز شد

مراسم آغاز به کار رسمی «شبکه کتاب» در تلوبیون با حضور معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون فضای مجازی صدا و سیما برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، مراسم آغاز به کار رسمی شبکه کتاب در تلوبیون با حضور یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامرضا نوری، معاون فضای مجازی صدا و سیما و علی رمضانی، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در ساختمان معاونت فضای مجازی صدا و سیما برگزار شد.
 
در این نشست، یاسر احمدوند در سخنانی با اشاره به آغاز فعالیت رسمی شبکه کتاب در تلوبیون، گفت: طی این مدت این شبکه زیرنظر مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و گروه حرفه‌ای به طراحی، ساماندهی و تولید برنامه‌های مختلف فعالیت می‌کرد.
 
وی افزود: این شبکه کتاب‌محور که  فعالیت رسمی خود را آغاز می‌کند، به یک نهاد یا سازمان، مربوط نیست؛ زیرا کتاب کالای مورد نیاز همه مردم با سلیقه‌ها، سنین مختلف است.
 
احمدوند با بیان اینکه همه به کتاب علاقه‌مند هستند و علاقه به کتاب به صورت عمومی در جامعه وجود دارد، ادامه داد‌: در این میان استقبال قابل تحسین از نمایشگاه کتاب تهران نمونه آن است، بزرگترین اجتماع جامعه، حول موضوع کتاب صورت می‌گیرد، میلیون‌ها نفر از نمایشگاه بازدید می‌کنند و این موضوع در دنیا نظیر ندارد.
 
وی افزود: چنین سرمایه‌گذاری فرهنگی افتخارآمیز است، این سطح از علاقه‌مندی، می‌طلبد که کتاب، رسانه مستقل و سراسری داشته باشد تا اخبار، رویدادها و موضوعات کتابی را منتشر کرده و مخاطب از طریق این شبکه اخبار را پیگیری کند.
 
احمدوند با اشاره به فعالیت آزمایشی این شبکه، توضیح داد: در زمان فعالیت آزمایشی، برنامه‌های باکیفیتی به همت همکاران شبکه کتاب تولید شده است که برای مخاطبان حرفه‌ای و عمومی کتاب و نشر در دسترس است. خوشبختانه کتاب موضوع قابل توجه و اهتمام صدا و سیما است به‌‌طوری که در تولید محتوا به موضوع کتابخوانی توجه ویژه‌ای می‌شود.
 
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با طرح این موضوع که اگر جامعه‌ای کتابخوان باشد، مسیر پیشرفت مادی و معنوی برای آن هموارتر است، گفت: مقام معظم رهبری به ترویج کتابخوانی نیز بر همین موضوع تأکید ویژه دارند زیرا معتقدند که کتاب مسیر رشد کشور را هموار می‌کند.
 
وی با بیان اینکه سالانه حدود ۱۱۰ هزار عنوان کتاب در کشور تولید می‌شود، تاکید کرد: شبکه کتاب می‌تواند برای این کتاب‌ها برنامه داشته باشد. همه افرادی که از ایده تا مصرف در حوزه کتاب فعالیت دارند می‌توانند موضوع این شبکه باشند. امیدوارم اهتمام بیشتری در مراکز فرهنگی برای توجه و پشتیبانی از این شبکه انجام شود تا بتواند فعالیت کند.

در بخش دیگر این مراسم، غلامرضا نوری در سخنانی گفت: نقش اصلی تولید محتوا در شبکه کتاب، طی این مدت بر‌عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است، کار سازمان نیز زمینه‌سازی و پشتیبانی است که انجام می‌دهیم.
 
وی با بیان اینکه طی سال‌های اخیر فضای مجازی تحولات زیادی در جامعه ایجاد کرده است، ادامه داد: یکی از بخش‌های تأثیرپذیرفته حوزه رسانه است، رسانه قبل و بعد از اینترنت 2 دنیای متفاوت است و گونه‌‌ها و روندهای جدیدی در حوزه اطلاع‌رسانی ایجاد کرده است.
 
نوری با اشاره به فعالیت تلوبیون، عنوان کرد: در شبکه‌های تلوبیون سعی می‌کنیم به محتوای رسانه‌ها اضافه کنیم، در قالب معتبر و رسمی، محتوا منتشر می‌کنیم. کاربران در توزیع و استفاده بسیار مهم‌اند و تلوبیون نقش تأثیرگذاری در فضای مجازی دارد. تلوبیون در تلاش برای تغییر زیست‌بوم در رسانه‌های کشور است و امیدوارم با خلاقیت‌های مختلف برنامه‌سازان و مخاطبان شاهد رویدادهای خوبی باشیم.
 
در پایان این نشست قرارداد همکاری میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما به امضا رسید.

«شبکه کتاب» نخستین شبکه تخصصی حوزه کتاب و نشر در ایران، سال 1401 به همت خانه کتاب و ادبیات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و برنامه‌ریزی و حمایت زیرساختی و نظارتی معاونت فضای مجازی سازمان صداوسیما در بستر تلویبیون طراحی شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها