با حضور مدیرکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی کتابخانههای عمومی کشور؛
نخستین نشست کتابخوانی مهدوی در ساری برگزار شد
مازندران - نخستین نشست طرح کتابخوانی مهدییاران کتابخانههای عمومی مازندران تحت عنوان «نهضت کتابخوانی مهدوی» با حضور مدیرکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی کتابخانههای عمومی کشور در کتابخانه عمومی آزادگان ساری برگزار شد.
محمدرضا اسفاری افزود: کتابهایی بر مبنای قشر سنی کودک و نوجوان و مرتبط با موضوع طرح انتخاب و براساس آنها برنامههایی با هدف آشنایی با سبک زندگی اهلبیت و ترویج کتابخوانی انتخاب میشود.
وی ادامه داد: هدف ما تربین نسلی است که دوستدار کتاب بوده و با فراگیری منش اهلبیت، به نسلی اثرگذار در آینده کشور تبدیل خواهند شد.
این مسئول با اشاره به تغییر کارکرد کتابخانهها در دنیا گفت: در سراسر جهان و بهویژه ایران، خدمات جدیدی افزون بر امانت کتاب برای کتابخانهها تعریف شده که بر مبنای آن، کتابخانه به پایگاه اجتماعی و پاتوق فرهنگی سالم تبدیل میشود.
وی درباره انتخاب مازندران به عنوان پایلوت اجرای این طرح اظهار داشت: مازندران استانی گسترده با تعداد کتابخانههای عمومی، کتابداران علاقمند و جمعیت کتابخوان قابلتوجه است.
وی تصریح کرد: پیشنهاد این طرح از سوی سکینه خاتون مهدیانپور مدیرکل کتابخانههای عمومی ارائه شد و به دلیل ظرفیت کتابخانههای مازندران، حضور کتابداران متخصص و فعال بودن بخش کودک و نوجوان با اجرای آن موافقت کردیم.
افزایش تعداد کتابخانههای عمومی سیار در سال جاری
اسفاری درباره توسعه کتابخانههای عمومی سیار در مناطق محروم با هدف رونق کتابخوانی گفت: با قول وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزایش کتابخانههای سیار یکی از اهداف نهاد کتابخانههای عمومی کشور قرار گرفتهاست.
وی افزود: بخشی از این افزایش نیز باتوجه به ظرفیت غنی و اقبال عمومی به استان مازندران اختصاص مییابد و اولویت بعدی ما تاسیس و گسترش کتابخانههای مرکزی در سطح کشور است.
این مسئول ادامه داد: در حال حاضر یک کتابخانه مرکزی در استان مازندران در دست احداث قرار دارد.
اسفاری تصریح کرد: کتابخانههای مرکزی در ابعاد و طبقات گسترده ساخته میشود، به عنوان نمونه کتابخانه مرکزی استان خراسان رضوی در زمینی به مساحت بیش از ۱۰ هزار مترمربع، در ۶ طبقه و نزدیک به ۵۰ خدمت متنوع برای اقشار گوناگون سنی فعال است.
وی در اشاره به تنوع و گستردگی امکانات نسل جدید کتابخانهها اظهار داشت: در کتابخانههای مرکزی نسل جدید، «ساختکده» با امکاناتی مانند اره، دستگاه جوش، اتاق علم، سالنهای پژوهش، بخش ناشنوایان و نابینایان، اتاقهای ویآیپی و مانند اینها فراهم شده تا کودکان و نوجوانان در کنار کتابخوانی از آشنایی و توسعه مهارتهای فردی شغلی نیز بهرهمند شوند.
برگزاری جشنواره بینالمللی «کارتون کتاب» در مهر ماه
مدیرکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی کتابخانههای عمومی کشور درباره اهم برنامههای این نهاد در سال جاری گفت: برنامههای فرهنگی این حوزه بسیار متنوع است که بخشی از آن به کتابداران ما اختصاص دارد مانند جشنواره دو سالانه قصهگویی که اختتامیه آن خرداد ماه امسال در شهرستان ارس و با حضور کتابداران سراسر کشور برگزار شد، نتیجه آن پرورش قصهگوهای حرفهای برای کتابخانههای کشور و نسل آینده است.
وی درباره برگزاری جشنواره بینالمللی کارتون کتاب اعلام کرد: ششمین فراخوان این جشنواره مهر ماه امسال منتشر میشود.
اسفاری خاطرنشان کرد: این برنامه یکی از منظمترین جشنوارههای کاریکاتور و از معدود جشنوارههای کتابمحور دنیا به شمار میآید و هدف از اجرای این جشنواره معرفی نهاد کتابخانههای کشور و تولید محتوا برای ترویج کتاب و کتابخوانی است.
این مسئول ادامه داد: باتوجه به جنبه بینالمللی، این جشنواره در رده سنی نوجوان و بزرگسال با حضور شرکتکنندگانی از سراسر جهان برگزار خواهد شد.
اسفاری درباره دستاورد سفر به مازندران گفت: ظرفیت بسیار بالایی در زمینه کتابخوانی، کتابداری و توسعه فعالیتهای فرهنگی این حوزه در مازندران وجود دارد و بهطور قطع برای آن برنامههای جدیتر و گستردهتری در نظر داریم.
اسفاری اظهار کرد: این قول را میدهم که با همراهی و حمایت مدیرکل کتابخانههای عمومی استان و دیگر نهادهای فرهنگی از جمله استاندار مازندران، فرمانداران و متولیان حوزه فرهنگ، در بحث توسعه و ترویج، برنامههای فرهنگی گستردهتری در سال آینده داشته باشیم.
نظر شما