کهگیلویه و بویراحمد- در دنیای روزنامه نگاری، بعضیها قدم را فراتر از حرفه خود برداشتند و به نویسندگی هم پرداختهاند. خبرنگارانی که قلمشان را به عرصه تالیف و کتاب گسترش دادهاند.
به بهانه 17 مرداد روز خبرنگار به معرفی آثار خبرنگارانی می پردازیم که این روزها در کنار کار خبر، نویسندگی هم میکنند. نکته جالب اینکه در استان کهگیلویه و بویراحمد این است که هر چهار خبرنگار مولف استان همگی از بانوان هستند. البته با اینکه بیشتر مدیران رسانهای را آقایان تشکیل میدهند اما سهم بانوان از جامه خبرنگاری استان بسیار چشمگیرتر است. شاید همین هم مهمترین دلیل است که در نویسندگی نیز گوی سبقت را ربودهاند.
پرکارترین خبرنگار نویسنده
پرکارترین خبرنگار مولف استان مهناز جلالی است، او سالهاست که خبرنگار روزنامه استانی است. نخستین کتاب وی« تجلی عاشورا در دفاع مقدس» است. کتاب دیگر او «زیر دید دشمن» روایتگر تاریخ شفاهی «غلامحسین قاسمی» از رزمندگان دوران دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمداست.
کتاب «مبارز بیتفنگ»، روایتگر تاریخ شفاهی «خیرالله عقیلی» از پیشکسوتان دوران دفاع مقدس است که کار مصاحبه آن توسط «محمود مهماننواز» انجام شده و توسط جلالی تدوین شده است.
دیگر کتاب او با نام «چند قدم مانده تا اسارت» سرگذشت پاسدار «علی رحمانی» است.«آتش رزم»عنوان کتاب دیگر وی است. جلالی در این کتاب به خاطرات شفاهی «غضنفر بهرهمند» پرداخته است. او در کتاب «روزهایی که خاطره شد»، خاطرات رزمنده بسیجی خداکرم پاکروان را گردآوری و تدوین کرده است.کتاب «حضورقاصدکها» خاطرات امیرعباس آسمند، نیز توسط جلالی ویراستاری شده است. خاطرات همسر شهید عادلیانپور به عنوان «یکی از هزاران» نیز آخرین کتاب وی در بخش تاریخ شفاهی است.
از نوعروسان جنگ تا ویراستاری
دیگر خبرنگار نویسنده استانی مرضیه جوشن است. کتاب «نوعروسان جنگ»، خاطرات ۱۰ نفر از همسران شهدای استان کهگیلویه و بویراحمد نخستین کتاب اوست.
کتاب «ماه چهارمِه»، زندگینامه شهید سید قادر خیراندیش، تنها شهید کمیته امداد استان نیز توسط وی گردآوری و تدوین شده است. کتاب بر بال ملائک زندگینامه شهید حسین عزیزی از شهدای جهادگر استان نیز سومین کتاب چاپی وی است. او در کتاب «گنجشکها برگشتند» به گرداوری و ویراستاری آثار ارسالی به جشنواره جایزه ادبی یوسف پرداخته است. جوشن علاوه بر نویسندگی ، ویراستاری نمایشنامه عباسعلی روشنک با عنوان «این چندمین باره که میری جنگ؟» را در کارنامه نویسندگی خود دارد.
راوی زندگی طلبهها
نسیم راوند دیگر خبرنگاری است که در کنار خبرنگاری حرفهای در حوزه دفاع مقدس کتابهایی دارد. کتاب عارفان صف شکن نخستین کتاب وی است. این کتاب درباره طلاب و روحانیون استان کهگیلویه و بویراحمد است که در جنگ حضور داشتند.
راوند در کتاب «گوهر ده» زندگی هجیر گوهری طلبه جانباز را از کودکی تا حال به تصویر میکشد. او این روزها مشغول تدوین کتاب زندگینامه حجتالاسلام علی بلادی روحانی روستای سادات محمودی است. این روحانی نیز بهرغم معلولیت مادرزادی در جنگ حضور پیدا کرد.
از کاغذهای کاهی تاسرگذشت فرمانده فاطمیون
فاطمه رشیدی نیز دیگر خبرنگار مولف استان است که تاکنون دو کتاب از وی به چاپ رسیدهاست. کتاب کاغذهای کاهی، کتابی پژوهشی و اسنادی است که به بررسی خبرهای خبرگزاری ایرنا در طول ۸ سال دفاع مقدس میپردازد.
دومین کتاب او نیز از بشار تا اروند نام دارد. این کتاب خاطرات جواد(قلی) تواهه، بسیجی کم سن و سال کهگیلویه و بویراحمدی است که سال ۶۵ به اسارت حزب بعث درآمد.
دیگر کتاب وی که مراحل بازبینی و کارشناسی را گذرانده و به زودی آماده چاپ میشود کتاب بُو(پدر) است. این کتاب داستان زندگی محسن رشیدی نخستین فرمانده تیپ کهگیلویه و بویراحمد است کتاب داستانهایی از غائله بزرگ جنوب در سال 1341 تا فرماندهی فاطمیون در سوریه را روایت میکند. او این روزها در حال جمعآوری اطلاعات و مصاحبههای کتاب زمینلرزه سیسخت است.
نظر شما