جمعه ۳۰ تیر ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۳
از حضور پررنگ زنان در نشست‌ها و رونمایی‌ها تا ساخت مستند و فیلم‌های سینمایی شهدای امنیت

در هفته گذشته مطالبی متشکل از گزارش و مصاحبه و یادداشت به مناسبت‌‌های مختلف، در صفحه فرهنگ مقاومت ایبنا منتشر شد که در بیشتر آن‌ها یا نویسنده کتاب خانم بود یا نشست‌ها با حضور بانوان بود. این هفته با توجه به روزشمار جنگ به سراغ عملیات والفجر ۲ و قطعنامه ۵۹۸ هم رفتیم.

در هفته‌ای که گذشت، سرویس فرهنگ مقاومت خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در حوزه‌های مختلفی پوشش خبری و رسانه‌ای داشت که گزارش آن به اختصار بیان می‌شود.

در ابتدای هفته رونمایی از کتاب «خانه‌ای برای همه» برگزار شد.
زنان اثرگذار نادیده گرفته شده‌اند

در این رونمایی فضه‌سادات حسینی فعال حوزه زنان گفت: در سن نوجوانی و جوانی که بچه‌ها دنبال الگوی مناسب هستند ما موظف هستیم الگوی مناسب و موفق معرفی کنیم، زیرا متاسفانه در بسیاری از موارد الگوی بچه‌ها، شخصیت‌های تلویزیونی، سینمایی یا افراد معروف در فضای مجازی هستند و بچه‌ها فکر می‌کنند اگر کسی می‌خواهد موفق باشد و پیشرفت کند، باید شبیه آن بازیگر یا شخصیت مجازی باشد. اینکه یکی یکی از دل کوچه ‌پس‌کوچه‌ها، الگوهای واقعی و موفق را شناسایی و معرفی کنیم، خیلی ارزشمند است. باید خوراک‌های متنوع برای سلیقه‌های مختلف در دسترس قرار گیرد و زنان موفق را به‌طور گسترده و از روش‌های مختلف معرفی کرد. باید آنقدر این الگوها زیاد معرفی شوند که برای همه شناخته شده باشند.
 

«بی‌سیم‌چی تُخس» نمونه‌ای موفق از تاریخ شفاهی دفاع مقدس است
 
 رونمایی از کتاب «بی‌سیم‌چی تُخس» که در سالن شهید آوینی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، برگزار شد. در این نشست مدیر انتشارات حماسه یاران گفت: ما برای هر واحد از لشکر، یک نفر را به عنوان نماد انتخاب کردیم و عمو‌حسینی انتخاب ما برای واحد بی‌سیم‌چی لشگر علی بن ابیطالب بود. خانم سعادتمند یکی از نویسنده‌های خوب ماست و ایشان کتاب «بی‌سیم‌چی تُخس»را نوشت. به او گفتم گام به گام با بچه‌ها بیاید تا وقتی کتاب را می‌خواندیم احساس کنیم با عموحسینی از محله شاه ابراهیم قم تا جنگ همراه او بوده‌ایم. الحمدلله این اتفاق افتاد و این کتاب یک نمونه موفق از تاریخ شفاهی است.
 
گنجینه خاطرات دفاع مقدس بانوان در «پلاکِ پ» ثبت شد
 
اثری که به مرور خاطرات پشتیبانی جنگ بانوان شیرازی می‌پردازد.
اسماء میرشکاری‌فرد نویسنده این کتاب گفت:  کتاب «پلاکِ پ» برخلاف روال معمول کتاب‌ها، از ترکیب بخش‌ها و فصل‌ها تشکیل نشده بلکه به شیوه جمع نگارانه اداستان این زنان را از پاییز ۵۹ یعنی لحظه شروع جنگ تا پایان امضای قرارداد ۵۹۸ را بصورت دنباله‌دار روایت می‌کند و چون من چهار فصل سال را محور نگارش سیر زمانی کتاب قرار داده‌ام می‌توانم بگویم هر کدام از سال‌های جنگ به طور نامحسوس یک بخش کتاب شده‌اند.
 

کتاب «لاله‌های ستایشگر» در خرم‌آباد رونمایی شد

 
کتاب «لاله‌های ستایشگر» با حضور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور در یادواره شهدای مداح لرستان رونمایی شد.
گردآوری و تدوین کتاب «لاله‌های ستایشگر» را بنیاد سعادتی بر عهده داشته است که با همکاری سپاه حضرت ابوالفضل(ع) استان لرستان، بسیج مداحان استان و سازمان تبلیغات استان لرستان از سوی انتشارات هاویر خرم‌آباد در ۲۹۴ صفحه در قطع رقعی منتشر و به بازار نشر عرضه شده است.
 

تأملی بر نبرد والفجر۲ و کتاب‌های مرتبط با آن

 
جلد سوم کتاب «ان فتحنا...» قرمز رنگ بود و آلبوم تصاویر شماری از نبردهای ایران در سال ۱۳۶۲را در خود جای می‌داد. یکی از این نبردها، عملیات والفجر ۲ بود که در بیست‌ونهمین روز از تیر ماه آن سال در نواحی غربی پیرانشهر به اجرا درآمد و – پس از کشمکشی سخت – با پیروزی نیروهای ایرانی به پایان رسید.
در دومین جلد از مجموعه پنج جلدی «سیری در جنگ ایران و عراق» که کاری از محمد درودیان و مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس است نیز مختصری به عملیات والفجر ۲ پرداخته می‌شود. موضوع کتاب، چنان‌که عنوانش نیز نشان می‌دهد بازخوانی حوادث و تحولاتی است که در جریان جنگ تحمیلی روی دادند.
جلد سوم مجموعه  «تجزیه و تحلیل جنگ ایران و عراق» با عنوان «تنبیه متجاوز» به بررسی تحولات سیاسی و نظامی در بازه زمانی تابستان ۱۳۶۱ تا فروردین ۱۳۶۷اختصاص دارد. اردستانی در این کتاب، چند جمله‌ای درباره عملیات والفجر ۲ می‌نویسد.
 

چرا به قطعنامه ۵۹۸ بدبین بودیم؟

 
غربی‌ها می‌گفتند هدف‌شان از تصویب قطعنامه ۵۹۸، ختم هرچه زودتر جنگ میان ایران و عراق است، اما هیچ اشاره‌ای به اینکه کدام طرف آغازگر این جنگ بوده نمی‌کردند.
کامران غضنفری، در کتاب «جنگ و صلح»، در صحبت با محمدمهدی دزفولی می‌گوید: «این قطعنامه خیلی تفاوتی با سایر قطعنامه‌هایی که شورای امنیت برای جنگ ما صادر کرده بود، نداشت، الا اینکه مسئله عقب‌نشینی به مرزها و بررسی خسارت‌های دو طرف را مطرح کرده بود... شورای امنیت هیچ‌گاه صدام را به عنوان متجاوز و آغازگر جنگ اعلام نکرد. سه سال پس از پایان جنگ، دبیر کل سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد که صدام آغازگر جنگ بود.
کتاب «راز قطعنامه» فقط مختصری درباره روند تصویب این قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل صحبت می‌کند و بیشتر تمرکز کتاب روی وقایع بعدی، یعنی چگونگی پذیرش آن از سوی امام(ره) است.
 
همچنین «بایدها و نبایدهای پذیرش قطعنامه ۵۹۸ در یکصد پرسش و پاسخ» از بهادر خسروانیان، «جنگ تحمیلی و قطعنامه ۵۹۸: با تاکید بر رفتارشناسی امام خمینی(ره)» نوشته افشین ترکارانی، «استراتژی جنگ و رفتار سیاست خارجی؛ روایت قطعنامه ۵۹۸» از محمد امین پوررکنی، «علل پذیرش قطعنامه ۵۹۸» کار مشترک رشید رکابیان و سمانه طهماسبی، و «بسترهای پذیرش قطعنامه ۵۹۸» به قلم محمد مهدی بداروند تعدادی ازجمله کتاب‌هایی هستند که به بحث پذیرش این قطعنامه از سوی ایران می‌پردازند.
 

کتاب‌های صوتی روش جدید روایت اقدامات شهدای امنیت

 
در مراسم  رونمایی از کتاب‌های صوتی انجمن پیشکسوتان سپاس از کتاب‌های صوتی «مردان خاکستری؛ شهید علی محمدی»، «جاده گیلی گادر؛ شهید ماشاالله استاد مرتضی»، «مهمان پاسگاه زید؛ شهید میکائیل مقانلو»، «رسم پروانگی؛ شهید غلامرضا سیاه‌کمری»، «یک عمر غریبی یک عمر بی‌نشانی؛ شهید عبدالزهرا مجدعبدی»، «تولدی در هور؛ شهید حسین محمدیان»، «طاهرکردستان؛ شهید حسن طاهرنژاد»، «کاک مجید؛ شهید مجید لشگریان»، «پرواز با مین جهنده؛ شهید عبدالرضا لشگریان»، «قهرمان گمشده؛ شهید محمدحسین نیریان» «ماه تمام؛ شهید وحید بدریکتا»، و «زلال مثل لبخند جواد؛ شهید جواد میرزاعلی مازندرانی» رونمایی شد.
همچنین جواد کامور بخشایش نماینده انجمن پیشکسوتان سپاس خبر داد: مستند و فیلم‌های سینمایی شهدای امنیت در راه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها