سه‌شنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۴
۸۵ درصد برنامه‌های دولت در حوزه فرهنگی تحقق پیدا کرده است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تشریح دستاوردهای فرهنگی این وزارتخانه در دو سال اخیر از تحقق بیش از 85 درصد برنامه‌های فرهنگی دولت گفت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، محمدمهدی اسماعیلی در نشست شورای استانی دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های تهران، عملکرد ۲ ساله این وزارتخانه در حوزه فرهنگ و هنر و فعالیت‌ها در حوزه نمایندگان رهبری در دانشگاه‌های تهران را تشریح کرد.
 
وی ادامه داد: در یک‌دهه اخیر عده‌ای تلاش کردند به حکمرانی فرهنگی نظام ضربه بزنند. اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم به خوبی توانسته با این موضوع مبارزه کند. البته این به معنای نبود مشکلات پیش روی وزارت فرهنگ نیست و دولت همچنان در حال رفع این مشکلات است.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: این وزارتخانه در اجرای وظایف خود با برخی موانع و رقبای بیرونی هم مواجه است. برای مثال با اصحاب فرهنگ و رسانه‌ای سر و کار داریم که اکثرا به نظام رسانه‌ای ما انتقاد دارند و هنرمندان هم همین‌طور هستند.
 
اسماعیلی افزود: در سایر بخش‌های نمایشی با هنرهای جدید و وارداتی روبه‌رو هستیم که البته ریشه‌های تاریخی در فرهنگ ما دارد. ولی به هر حال بیشتر این هنرها مثل تئاتر و سینما جایگاه جدیدی در جامعه ایرانی یافته‌اند. در نمایش خانگی هم همینطور است و طبیعتاً چالش‌های جدیدی ایجاد شده است.
 
اصلاح کاستی‌های بودجه‌ای

وزیر فرهنگ با اشاره به مشکلات بودجه‌ای موجود در حوزه فعالیت‌های این وزارتخانه تصریح کرد: سال ۱۳۸۴ بودجه حوزه کتاب وزارت فرهنگ ۸۰ میلیارد تومان در مقابل ۲۵۰ میلیارد تومان چرخه اقتصادی بازار کتاب بود. این بودجه در سال ۱۴۰۰ به ۳۰ میلیارد تومان در مقابل گردش مالی ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی بازار کتاب رسید. در نمایش خانگی هم وضع به همین شکل است. برای تولید فیلم سالی ۱۵۰۰ میلیارد برای نمایش خانگی وجود دارد، اما بودجه وزارت فرهنگ و بنیاد فارابی فقط ۸۰ میلیارد تومان است. مدیریت فرهنگی با این ابزارهای محدود کار بسیار مشکلی است.
 
اسماعیلی به اقدام اخیر وزارت فرهنگ در بالا بردن جهشی بودجه فرهنگی کشور اشاره کرد و گفت: در بند «ه» تبصره ۹ قانون بودجه، بانک‌ها و شرکت‌های دولتی را موظف کردیم که یک درصد از هزینه‌های خود را به صندوق اعتباری هنر اختصاص دهند و وزارت فرهنگ تصمیم بگیرد که این بودجه فرهنگی کجا صرف شود. در آغاز فعالیت دولت سیزدهم بودجه وزارت فرهنگ ۱۲۰۰ میلیارد تومان بود و امروز بودجه این وزارتخانه به ۴ هزار میلیارد تومان رسیده است. ولی این تبصره  ۲۳ هزار میلیارد تومان نیز به این بودجه افزوده است.
 
وی با اشاره به حوزه ساختاری وزارت فرهنگ افزود: سعی کردیم در ساختار وزارتخانه از بهترین افراد جبهه فرهنگی انقلاب استفاده کنیم. بنیاد فارابی یک المپیاد کشف استعداد بازیگری تاسیس کرده تا بتواند تولیدات سینمایی را بهبود بخشد و در ضمن افراد و چهره‌های جدید و تازه‌ نفسی به سینمای ایران معرفی کند.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره حمایت از مؤسسات فرهنگی کشور گفت: در این زمینه از سال گذشته به موسسات دولتی ۷۵۰ میلیارد تومان کمک مستقیم کردیم که امسال نیز این روند ادامه دارد تا بتوانیم تولیدات فرهنگی و هنری کشور را افزایش دهیم.
 
برپایی پررونق نمایشگاه کتاب
 
وزیر فرهنگ به گزارش عملکرد این وزارتخانه در نمایشگاه کتاب و برگزاری این نمایشگاه پرداخت و گفت: بر خلاف پیش‌بینی آن‌هایی که می‌گفتند نمایشگاه امسال با توجه به شرایط موجود شکست خواهد خورد، این نمایشگاه به بهترین شکل برگزار شد و طبق آمارهای رسمی بیش از ۷ میلیون نفر بازدیدکننده داشت. حتی برای توصیه‌های غیرمستقیم حفظ حجاب از ۱۸۰۰ بانوی طلبه در عرصه میدانی استفاده شد.
 
اسماعیلی ادامه داد: وزارت فرهنگ در عرصه تولید بازی‌های رایانه‌ای نیز خوب عمل کرده و در حال حاضر سالانه حدود هفت بازی ملی تولید می‌شود تا جایگزین بازی‌های خارجی شود.
 
وی درباره عملکرد وزارت فرهنگ در حوزه هنر انقلاب اسلامی گفت: وزارت فرهنگ دوره جدید کاری را با عنوان مکتب هنر انقلاب اسلامی آغاز کرده که گام نخست آن با تاسیس موسسه‌ای به همین نام تحت حمایت وزارت فرهنگ برداشته می‌شود و یک جریان جذب نخبگان در ساختارهای غیررسمی محسوب می‌شود.
 
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: در جلسات شورای هنر این وزارتخانه نیز به طور هفتگی سعی می‌کنیم با اصلاح قوانین و آموزش‌های آزاد هنری و فعال کردن پژوهشگاه هنری در این حوزه تاثیرگذار باشیم.
 
وزیر فرهنگ با اشاره به فعالیت‌های موسیقایی این وزارتخانه نیز گفت: در بخش موسیقی نیز وزارت فرهنگ در سال‌های گذشته آثار فاخری مثل سمفونی شهدای استان قم را تولید کرد و اجرای سمفونی حاج قاسم سلیمانی و ایجاد قراردادهای متعدد موسیقی برای تولید آثار فاخر در سیاست‌های خود پیش‌بینی کرده است.
 
افزایش تعداد رایزن‌های فرهنگی ایران در جهان

وزیر فرهنگ درباره عملکرد این وزارتخانه در عرصه ارتباطات بین‌المللی به افزایش رایزن‌های فرهنگی در آمریکای لاتین و دیگر کشورها اشاره کرد و گفت: در این مدت ۱۵ رایزن به رایزنان فرهنگی ایران در کشورهای مختلف اضافه شده‌ است. در تفاهمنامه‌ای با جامعة‌المصطفی و موسسه امام خمینی(ره) در شهر قم سعی داریم رایزنان بیشتری در حوزه ارتباطات فرهنگی در سطح بین‌الملل تربیت کنیم.
 
وی در مورد بحث گرانی کاغذ و سیاست‌های وزارت فرهنگ برای مدیریت این حوزه گفت: امسال آموزش و پرورش ۸۰ درصد کتاب‌هایش را با کاغذ داخلی چاپ کرد. در مورد خودکفایی کاغذ نیز امسال کارهای خوبی از سوی وزارت فرهنگ انجام شد و قرار است تا بهمن امسال تولید کاغذ در کشور به ۲۲۰ هزار تُن برسد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها