یکشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۳
کتاب «آغاز و انجام تاریخ» کارل یاسپرس بررسی می‌شود

کتاب «آغاز و انجام تاریخ» اثر کارل یاسپرس در پژوهشکده تاریخ ایرانِ پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بررسی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، پژوهشکده تاریخ ایرانِ پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در سلسله نشست‌های چیستی و چرایی فلسفه تاریخ به بررسی کتاب «آغاز و انجام تاریخ» اثر کارل یاسپرس می‌پردازد.

این نشست دوشنبه، 19 تیر ساعت 9 تا 12 در سالن ادب پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‌شود. در این نشست عبدالرحمن حسنی‌فر و سیدحسین حسینی سخنرانی می‌کنند و مدیریت جلسه نیز بر عهده علی سالاری شادی است.

بخش عمده تاریخ از یادها رفته است و از طریق پژوهش و کاوش، تنها به بخش کوچکی از آن دسترسی می‌توانیم یافت. چراغ کم نور پژوهش ژرفنای زمان در از پیش از تاریخ را، که پایه تمامی تاریخ است، روشن نمی کند. دانش ما به زمان تاریخی، یعنی زمانی که مدارک نوشته درباره‌اش به‌دست داریم، اتفاقی و ناقص است و تنها، زمانی که با قرن شانزدهم میلادی آغاز می‌شود از حیث مدرک غنی است. از آینده، که فضای نامحدود امکان‌هاست، چیزی نمی دانیم.

از تاریخ پنج هزار ساله که برای ما قابل شناختن است، میان پیش از تاریخ (که از حیث طول زمان صد برابر آن است) و آینده بی پایان، قرار دارد و بخش ناچیزی از زمان نامعلوم هستی انسانی است. این تاریخ از هر دو سر باز است: نه آن را از سوئی می توان بست و نه می توان به آن به صورت تصویری کامل دست یافت و ما با زمان حالمان در میان تاریخ قرار داریم. این زمان حال اگر در افق تنگ زندگی روز از نظر ناپدید شود و تنها به صورت زمان حال صرف نمایان شود، هیچ می‌شود. این کتاب می خواهد به روشن‌تر شدن آگاهی ما درباره زمان حال یاری کند.

زمان حال از طریق پایه تاریخی تحقق می‌یابد به شرط آن که بگذاریم این پایه در ما بیدار شود و اثر ببخشد . موضوع بخش نخست این کتاب، تاریخ جهان تا امروز است. از سوی دیگر، زمان حال از طریق آینده که در آن نهفته است، و ما….

پیوند ورود برخط(آنلاین) به نشست:
https://webinar.ihcs.ac.ir/b/ihc-0td-yiz-pgm

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها