به همت نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛
کتاب «آداب کشت و زرع بر اساس آموزههای قرآن و اهل بیت(ع)» منتشر شد
کتاب «آداب کشت و زرع بر اساس آموزههای قرآن و اهل بیت(ع)» اثر حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی فیروز مهر در 63 صفحه روانه بازار نشر شد.
پژوهشکده مذکور تلاش کرده است با پژوهشگران فرهیخته و بهرهگیری از آموزههای نورانی قرآن و اهل بیت(ع) و تدوین فرهنگنامه سبک زندگی، کاربردی ترین اطلاعات موضوعات مرتبط با حوزههای گوناگون فردی، خانوادگی، اجتماعی و محیط زیست را در اختیار علاقهمندان قرار دهد.
در میان مدخلهای این فرهنگنامه، بعضی از موضوعات از ویژگیهای خاص فرهنگی برخوردار است و عموم افراد جامعه به صورت گسترده با آن سروکار دارند. از این رو، به منظور ارتقا و تقویت سبک زندگی اسلامی، شایسته است آموزههای دینی مربوط به این گونه موضوعات علاوه بر ارائه در فرهنگنامه، به صورت کتابچههای مستقل نیز در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
بر همین اساس، در اثر پیشرو شاخصه های مربوط به آداب کشت و زرع در آموزه های قرآن و اهل بیت(ع) تهیه می شود و در اختیار علاقه مندان قرار میگیرد.
در این کتاب، پس از مفهوم شناسی سبک زندگی اسلامی و مبانی و گستره سبک زندگی، در مقدمه این اثر به تاریخ کشت و زرع در عصر برخی از انبیا از جمله حضرت آدم(ع)، حضرت هود(ع)، حضرت صالح(ع)، حضرت لوط(ع)، حضرت یوسف(ع) و بنی اسرائیل و سرزمین سبأ تبیین شده است.سپس، اهمیت کشت و زرع، هدف گذاری در کشت و زرع، اعتقاد به تقدیر خدا در کشاورزی و حقوق کشاورزان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
«عوامل توسعه کشت و زرع» از دیگر مباحث این کتاب است که در این راستا دو عامل معنوی (ایمان، تقوا، استقامت، دانش، پرهیز از ستم) و مادی (آب و خاک مناسب، باد، ابزار و آلات کشاورزی، و نیروی انسانی) تشریح شده است.
در ادامه این اثر، آداب مراحل کشت و زرع در سه قسمت آداب کاشت، آداب داشت و آداب برداشت تبیین شده است. آداب مصرف محصولات کشاورزی، آفات کشت و زرع، کشت و زرع مطلوب، و تخریب کشت و زرع از دیگر مباحث این اثر است.
«کشت و زرع در سیره معصومان(ع)» آخرین مبحث کتاب حاضر است که در این مبحث پس از بیان اهمیت کشت و زرع از منظر انبیا و معصومان(ع)، به نمونه ای از سیره ائمه اطهار(ع) پرداخته شده است.
نظر شما