بانین تا هجده سالگی در قفقاز زندگی کرد جنبشها، انقلابها، جنگها و دگرگونیهای بنیانبرافکن اوایل قرن را تجربه کرد و در زمان جنگ جهانی اول که قفقاز در آتش جنگ و انقلاب میسوخت همراه خانوادهاش به ایران مهاجرت کرد و حدود شش ماه در انزلی و رشت اقامت داشت.
قفقاز از قدیم بخش پیوستهای از جهان ایرانی بوده است و آگاهی ما از تاریخ و جغرافیای آن حدود نیز بخشی از آنچه در مورد تاریخ و جغرافیای کل ایران میدانستهایم، اما با گسستی که در این دویست سال، در پی چیرگی بیگانگان بر قفقاز در این پیوند به وجود آمدهاست، بنا به مجموعهای از دلایل از جمله شتاب تحولات و عمق دگرگونیها، از بسیاری از جوانبِ سرگذشتِ مردمان قفقاز بیخبر ماندهایم. در یک دهه اخیر کتابهای زیادی درباره قفقاز به قلم مولفان و محققان قفقازی و ایرانی به چاپ رسیده است که کتاب «روزهای قفقاز» از جمله آثاری است که نوشته بانین امالبنین است.
درباره مولف
بانین امالبنین (۱۹۹۲-۱۹۰۵) نویسنده آذربایجانی فرانسوی از شاخصترین چهرههای ادبی مهاجران قفقازی در اروپا بود در اوایل سده بیستم نیاکان بانین از بزرگترین تجار نفت قفقاز بودند و پدرش مدیر شرکتهای نفت سواحل دریای خزر و وزیر تجارت دولت مساوات (۱۹۲۰ - ۱۹۱۸) بود بانین تا هجده سالگی در قفقاز زندگی کرد جنبشها، انقلابها، جنگها و دگرگونیهای بنیانبرافکن اوایل قرن را تجربه کرد و در زمان جنگ جهانی اول که قفقاز در آتش جنگ و انقلاب میسوخت همراه خانوادهاش به ایران مهاجرت کرد و حدود شش ماه در انزلی و رشت اقامت داشت. پس از روی کار آمدن نظام اتحاد جماهیر شوروی، وطنش را برای همیشه ترک کرد و تا پایان عمر در فرانسه اقامت گزید.
نشر ثالث کتاب «روزهای قفقاز» به قلم بانین امالبنین ترجمه فرهاد دشتکینیا را در 208 صفحه به بهای 168 هزار تومان به چاپ رساند.
نظر شما