جمعه ۹ تیر ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۲
رخدادهای ادبیات در هفته‌ای که گذشت

از مهمترین اخبار هفته پانزدهم (از سوم تا نهم تیر) امسال می‌توان به برگزاری شب شعر شهدای ترور انقلاب اسلامی و رونمایی کتاب «واکاوی پدیده روسپیگری در رمان‌های فارسی دوره پهلوی به قلم کامران پارسی‌نژاد اشاره کرد.

سرویس ادبیات خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مهم‌ترين اخبار هفته اخير را از نظر می‌گذرانيد:

مترجم دیوان متنبی، نخستین جلسه دوره مجازی «زیبایی‌شناسی سخن» را برگزار کرد
علیرضا منوچهریان، مترجم دیوان متنبی و دانشیار دانشگاه علامه طباطبائی، نخستین جلسه دوره کلاس مجازی را با عنوان «زیبایی‌شناسی سخن» به صورت رایگان برگزار کرد.

نشستی برای «شهر موسیقیدان‌های سپید»
نشست بررسی «شهر موسیقیدان‌های سپید» نوشته بختیار علی با ترجمه مریوان حلبچه‌ای برگزار شد.

نویسندگان مطرح کشور در«عصر روایت دماوند» روایت‌های خود را می‌خواندند
خانه شعر و ادبیات به مناسبت روز ملی دماوند «عصر روایت دماوند» را با حضور شاعرانی از جمله غلامرضا طریقی و رضا امیرخانی برگزار کرد.

دست پنهان حکومت پهلوی در ترویج روسپی‌گری
کامران پارسی‌نژاد، در مراسم رونمایی کتاب جدید خود با نام «واکاوی پدیده روسپیگری در رمان‌های فارسی دوره پهلوی» گفت: با بررسی 10 رمان با محوریت روسپیگری متعلق به دوره پهلوی به این نتیجه رسیدم که نویسندگان این آثار به تاثیر دولتمردان و دربار در رواج این پدیده اجتماعی اشاره کرده‌اند.این نویسنده در این مراسم با اشاره به اینکه رشته‌های علوم انسانی با یکدیگر ارتباط دارند و ادبیات، روانشناسی، تاریخ، فلسفه و جامعه‌شناسی ارتباطی نزدیک با هم دارند، عنوان کرد: متاسفانه اغلب نویسندگان ایرانی نگاه میان‌رشته‌ای ندارند و هر نویسنده تنها در تخصص و رشته خاص خود قلمزنی می‌کند.

اعلام فهرست برنامه‌های راه‌یافته به مرحله نهایی جشنواره «آیین سخن»
رضا بحیرایی، مدیر كمیته داوران دومین جشنواره آیین سخن، فهرست ‌برنامه‌های راه‌یافته به مرحله نهایی را اعلام کرد.

شب شعر شهدای ترور انقلاب اسلامی برگزار شد
در آستانه سالگرد شهادت شهید بهشتی، مراسم شب شعر شهدای ترور انقلاب همراه با ذکر مصیبت سالروز شهادت امام باقر (ع) برپا شد. در این مراسم که با اجرای نجم‌الدین شریعتی برگزار می‌شود، جمعی از شعرای شاخص انقلاب اسلامی ازجمله حسین مودب، علیرضا نورعلیپور، علی‌محمد مودب، احمد بابایی، قاسم صرافان، علی انسانی، سیدمحمدجواد شرافت، محسن کاویانی، مهدی جهاندار، میلاد عرفان‌پور، فاطمه نانی‌زاد، عارفه دهقانی و سیده‌فرشته حسینی شعرخوانی کردند.

فراخوان هفتمین دوره‌ جایزه و نشان «ابوالحسن نجفی» منتشر شد
به منظور پاسداشت یاد ابوالحسن نجفی در عرصه‌ ترجمه و تشویق مترجمان در اعتلای زبان فارسی، مرکز فرهنگی شهر کتاب مراسم هفتمین دوره‌ این جایزه را بهمن‌ ماه امسال برگزار و از بهترین ترجمه‌ رمان و مجموعه ‌داستان کوتاهی که سال ۱۴۰۱ منتشر شده، با اهدای جایزه و نشان ابوالحسن نجفی تقدیر می‌کند.

شروع ساخت مستند «زندگینامه استادان پیشکسوت زبان فارسی در هند»
با همکاری دفتر صداوسیمای ایران در هند و مرکز تحقیقات زبان فارسی بنیاد سعدی در دهلی نو، زندگینامه استادان پیشکسوت زبان فارسی در هند در قالب برنامه‌ای مستند به تصویر کشیده می‌شود.

نام‌نویسی مدرسه تابستانی زبان فارسی آغاز شد
نام‌نویسی دوره‌های آموزش زبان فارسی در مدرسه تابستانی زبان فارسی بنیاد سعدی از سوم تیر شروع شده و تا پایان ماه جاری ادامه دارد.

وضعیت شعر آیینی بررسی شد
در نشستی تخصصی با حضور جمعی از اهالی قلم، وضعیت شعر آیینی به بحث گذاشته شد. سخنرانان این نشست ادبی، علی‌اکبر فرهنگیان، کاظم رستمی، علی داودی و سیدحسین متولیان، از شاعران و پژوهشگران ادبی بودند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها