در نشست با رئیس کتابخانههای عمومی ساری مطرح شد؛
جامعه امروز نیازمند ارتقای سواد حقوقی است/ نهاد کتابخانهها برنامه ویژه مناطق آسیبپذیر داشته باشد
مازندران - رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ساری گفت: با توجه به افزایش استفاده از فضای مجازی در جامعه امروز، نیازمند ارتقای سواد حقوقی و قضائی مردم هستیم.
وی افزود: یکی از مشکلات اصلی در بدنه جامعه، نداشتن فرهنگ مطالعه کتاب است و لازم میدانیم دستگاههای مرتبط همکاری لازم را به منظور ترویج فرهنگ مطالعه به عمل آورند.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب مرکز مازندران گفت: در برنامهریزیها، کتابخوانی باید جزو ضرورتهای جدا نشدنی زندگی همه ما قرار گیرد و سطح آگاهیهای جامعه در حوزههای مختلف با مطالعه کتاب افزایش یابد.
این مسئول تصریح کرد: با توجه به افزایش استفاده از فضای مجازی در جامعه امروز، نیازمند ارتقای سواد حقوقی و قضائی مردم هستیم.
باقری ادامه داد: برگزاری دورههای آموزشی مانند آشنایی با جرائم، معرفی کتابهای مناسب با محوریت قوانین در حوزه های مختلف و مواردی از این دست، میتواند مردم را در کسب آگاهی لازم یاری کند.
وی با اشاره به اینکه افزایش سطح آثار فرهنگی کتاب در جامعه موجب کاهش آسیبهای اجتماعی میشود، خاطرنشان کرد: آرامشی که در سایه مطالعه کتاب برای انسان رقم میخورد غیرقابل انکار است و کتابخوانی جامعه را به سوی امنیت و آرامش سوق داده و خشونت و بزهکاریهای اجتماعی را در جامعه کاهش میدهد.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب مرکز مازندران یادآور شد: انتظار داریم نهاد کتابخانههای عمومی، برنامههای فرهنگی مناسب وویژه را در مناطق کم برخوردار و آسیب پذیر شهرستان ساری برای اقشار مختلف مانند کودک، نوجوان و جوان برگزار کند.
این مسئول اظهار کرد: اگر بتوانیم با انجام فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی، حتی یک نفر را از حرکت به سمت جرم و جنایت نجات دهیم، کاری بسیار بزرگ انجام دادهایم.
باقری خاطرنشان کرد: دادگستری شهرستان ساری در راستای اجرای فعالیتهای فرهنگی اثربخش در کنار کتابخانههای عمومی خواهد بود و این همکاری به صورت مستمر ادامه دارد.
کتابداران، پاسخگوی نیازهای روز مراجعهکنندگان
در ادامه این دیدار رئیس کتابخانههای عمومی ساری گفت: مجموعه کتابخانههای عمومی از فضای سنتی به فضای مجازی متناسب با نیاز عموم جامعه تبدیل شده است.
ابوذر علیزاده اظهار کرد: تصور مردم از کتابخانهها محلی برای امانت کتاب و سالن مطالعه است در حالی که در چند سال اخیر با توجه به تغییر کاربری کتابخانه به فرهنگسراهای اجتماعی و دانشگاههای مردمی در راستای ارتقای سواد اطلاعاتی مردم در حوزههای مختلفی همچون سیاسی، اجتماعی، حقوقی و موارد دیگر است.
وی با بیان اینکه تلاش ما در مجموعه کتابخانههای عمومی حضور پررنگ در عرصه اطلاعرسانی، پیشگیری و مهارتافزایی است، افزود: در گذشته، کتابداران از سر ذوق و علاقه به حوزه کتابداری وارد میشدند اما امذور تمامی کتابداران، دانشآموختگان رشته علم دانششناسی و اطلاعرسانی هستند.
این مسئول گفت: کتابداران مانند یک متخصص راستای پاسخگویی به نیازهای دانشی و اطلاعاتی مردم برای ارجاعات اولیه در حال فعالیت هستند که این خود باعث تبدیل کتابخانههای عمومی به مراکز آموزشی غیررسمی شده است.
علیزاده ضمن اعلام آمادگی برای برگزاری برنامههای فرهنگی مشترک، خاطرنشان کرد: برگزاری دورههای آموزشی باعث آگاهی کامل مردم از قوانین و عواقب انجام برخی کارها میشود و این به معنای ارتقای سواد حقوقی مردم است.
وی ارتقای سواد اطلاعاتی در جامعه را باعث ایجاد آگاهی و نشاط اجتماعی مومنانه و در نتیجه رضایتمندی شهروندان دانست.
نظر شما