یکشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۰
روایت فرمانده‌ فاطمیون از نبرد با اعتیاد و داعش

راوی کتاب فادیا در ادامه گفت: به هیچ وجه به آنها اجازه توهین نمی‌دادم. در برابر جملات توهین‌آمیزی که به من می‌گفتند، همان جملات را نثار خودشان می‌کردم.

«فادیا» ماجرای سرگذشت سخی میر الله‌قلی، فرمانده مدافعان حرم فاطمیون است که به مدت ۱۴ ماه تحت اسارت داعش بوده است. قدسیه پایینی نویسنده این کتاب، سرگذشت سخی میرالله‌قلی را به نثری ساده و روان به رشته تحریر درآورده که با حجم کمی که دارد مخاطب را ترغیب به مطالعه ادامه داستان می‌کند. «فادیا» توسط انتشارات روایت فتح روانه بازار نشر و کتاب شده است. قدسیه پایینی و سخی میرالله‌قلی در گفت‌وگوی کوتاه با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به معرفی این کتاب پرداخته‌اند که در ادامه می‌خوانید:
 
قدسیه پایینی پژوهشگر و نویسنده کتاب «فادیا»، درباره محتوای پرداخت شده در کتاب گفت: کتاب «فادیا» روایت دوران اسارت سخی میر الله قلی، از مجاهدین فاطمیون است که در عملیات حصرالحریر اسیر داعش می‌شود که این اسارت چهاده ماه طول می‌کشد.
 
سخی میر الله‌قلی؛ فرمانده تیپ فاطمیون مدافعان حرم و راوی کتاب «فادیا» درباره موضوعاتی که در کتاب ایشان پرداخته شده افزود: روایتی که من بیان کردم، همان اشتیاقی بود که برای رفتن از دفاع حرم داشتم. قدم گذاشتن در این مسیر برایم میسر نمی‌شد تا این که خود حضرت زینب (سلام‌الله‌علیه) به خواب من آمدند و به من گفتند که باید برای دفاع از حرمشان راهی شوم.
 
بیست روز مانده به آزادی از چنگال داعش، حضرت زینب خودشان به من اطمینان‌خاطر دادند که تو زنده برخواهی گشت و سرت هم بریده نخواهد شد. هر چند که دشمن من را برای ذبح کردن تهدید می‌کرد و من هم به آن‌ها می‌گفتم که تعجیل ان‌شاءالله!  نمی‌خواستم شرمنده برگردم و در برابر وهابیت کم بیاورم. قسمت جالب ماجرا اینجاست که هیچ کدام از آن‌ها تا لحظه آخر متوجه نشدند که خود من از یکی از فرماندهان هستم. من آنجا فرمانده بودم اما دشمن هرگز آن را متوجه نشد.
 
راوی کتاب فادیا در ادامه گفت: به هیچ وجه به آنها اجازه توهین نمی‌دادم. در برابر جملات توهین‌آمیزی که به من می‌گفتند، همان جملات را نثار خودشان می‌کردم و در برابر شکنجه‌های شدیدی که بر روی من انجام می‌دادند هم کم نمی‌آوردم. همه این‌ها با کمک خدا و عنایت حضرت زینب(سلام‌الله‌علیها) بود و خوشحالم که شرمنده برنگشتم. 
 
 
 
قدسیه پایینی درباره علت انتخاب این سوژه برای نگارش کتاب گفت: سوژه‌های مختلفی برای نوشتن به من پیشنهاد شده بود. من خاطرات هر کدام از این سوژه‌ها را که می خواندم، نتوانستم آن طور که باید ارتباط قلبی با آنها برقرار کنم. تا اینکه به خاطرات آقای میر الله‌قلی رسیدم. بدیع بودن خاطرات ایشان در حوزه رزمندگان مدافعان حرم نظر من را جلب کرد تا در این مورد بنویسم چون ما تا به حال درباره خاطرات یک اسیر مدافع حرم اثری نداشتیم.
 
وی افزود: این کتاب دهمین اثر من است. با توجه به اینکه با موضوع اسارت مدافعان حرم کتابی نداشتیم، فادیا اولین کتابی است که در موضوع اسارت مدافعان حرم نوشته شده است. فادیا، کتاب ناامیدهاست! کتاب انسان‌هایی است که تصور می‌کنند به واسطه سبک زندگی‌هایی که داشته‌اند از خدا و اهل‌بیت دور شده‌اند. «فادیا» این مسیر را روشن می‌کند که اگر آنها اذن بدهند و بخواهند، در هر جایی که باشیم، هرکسی امکان برگشتن و قرار گرفتن در مسیر مجاهدان خدا را خواهد داشت. 
 
سخی میر الله‌قلی درباره هدفی که برای دفاع از حریم حرم و راهی شدن در این مسیر داشت، گفت: قدم برداشتن در این مسیر برای من یک رویا بود. من با خود تصور می‌کردم که چگونه می‌توانم در این مسیر قرار بگیرم. بر سر یک دوراهی قرار گرفته بودم که بروم یا نروم. اما زمانی که خود حضرت زینب(سلام‌الله‌علیه) را در خواب دیدم و ایشان به من گفتند که برای دفاع از حرم عازم شوم، قسمت شد و عازم شدم. 
 
قدسیه پایینی در خصوص منابع مورد استفاده برای تامین اطلاعات کتاب گفت: برای نگارش کتاب از اصل خاطرات سخی میرالله‌قلی، یک سری از مصاحبه‌هایی که محمدعلی جعفری یکی دیگر از نویسندگان انتشارات روایت فتح انجام داده بودند و همینطور مواردی در خصوص ترک اعتیاد میرالله‌قلی داشتم که اطلاعات این مورد با پژوهش تکمیل شد. بزرگترین چالش من برای نگارش کتاب، همین فضایی بود که کاملاً غیر قابل تصور است. برای کسانی که در این شرایط قرار نگرفته‌اند، درک این موضوع کمی سخت است. من تمام سعی خود را کردم که بتوانم آن را به بهترین شکل به نگارش در بیاورم و قابل تصور سازم. بزرگترین چالش من همین موضوع بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها