نویسندگان این کتاب، شانکار ودانتام و بیل مسلر در 10 فصل به مثالهایی از فریبهای ذهنی و خودفریبیهای انسان در طول زندگی روزمره اشاره میکنند.
او افزود: دلیل انتخاب این کتاب آن بوده که به سادگی با بازگو کردن اتفاقاتی واقعی، خواننده را از واقعیت های تغییر یافته ای که در طول روز با آنها مواجه میشود، آگاه میکند.
او ادامه داد: یکی از ویژگی های خوب این کتاب آن است که تمام افراد، بدون دانش تخصصی خاصی، میتوانند از آن سود ببرند. موقعیتهای متفاوتی که نویسنده به آنها اشاره کرده است اعم از روابط انسانی، تصمیمات درمانی، رفتارهای اقتصادی و غیره، به خوبی فرصت همذات پنداری را برای افراد مختلف جامعه با پیشزمینههای متفاوت فراهم میکند.
به گفته این مترجم، در دنیای امروز، با فراگیر شدن شبکههای اجتماعی، رویافروشان و شیادان مجازی از مقبولیتی بیش از پیش برخوردار شدهاند؛ در نتیجه آگاه شدن خوانندگان از روندی که درگیر آن میشوند، فرصتی است تا بتوانند از بسیاری از هزینهها و پیامدهای ناخوشایند بعدی جلوگیری کنند. البته، خودفریبیهای ذهن انسان فواید و آوردههایی نیز برای او داشته است که کتاب به برخی از این موارد اشاره میکند.
قاسملو بیان کرد: با توجه به مرجعیت روزافزون شیادان مجازی و متخصصان تقلبی، خواندن این اثر و آگاهی از فریبکاریهای ظریفی که هر فردی میتواند در دام آن بیفتد، خالی از لطف نیست.
نظر شما