جمعه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۱
شهادت تنها غنیمت بروجردی از جنگ بود

نویسنده کتاب «محمد؛ مسیح کردستان» معتقد است بروجردی که سوژه کتاب است می‌تواند سوژه خوبی برای جوانان باشد.

نصرت‌الله محمودزاده نویسنده کتاب «محمد؛ مسیح کردستان» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در خصوص این اثر گفت: دو جمله را من همیشه دارم، بروجردی کسی که باید از او فاصله گرفت،بروجردی کسی که اگر به او نزدیک شدی هرگز رهایش نخواهی کرد، شخصیتی چندلایه، فکور و آینده‌نگر که خودش در آینده قصد دیده شدن ندارد، کمتر شخصیتی را می‌شود پیدا کرد که در شب عملیات شعر مولانا بخواند، اما اکثر فرماندهان نظامی مبهوت برنامه‌های آن شوند.

وی افزود: کمتر کسی پیدا می‌شود که اول و آخر فکرش مردم یک منطقه باشد، اما وقتی وارد مسائل نظامی می‌شود شبیه یک ژنرال رفتار کند، بروجردی تا زمانی نتوانست ارتباط خود را با مردم برقرار کند تفنگ دست نگرفت و این باعث شد تبدیل به مسیح کردستان شود، پیدا کردن شخصیت بروجردی به عنوان یک جریان می‌تواند بسیاری از مشکلات امروز جامعه را حل کند.

نویسنده کتاب محمد؛ مسیح کردستان ادامه داد: هرچه از مردم فاصله می‌گیریم و قلب ما و اندیشه ما در قلب مردم جا باز نکند، بی‌استفاده‌تر می‌شویم، در این راستا بروجردی می‌تواند الگو باشد چیزی که امروز مردم باید با قلب‌های مطئمن آرام بگیرند که بدانند بین آنها و افراد مسئول فاصله‌ای نیست و فاصله مردم و مسئولان باید بسیار کم باشد.

محمودزاده تاکید کرد: بروجردی در کتاب محمد؛ مسیح کردستان نشان داد یک آدم معمولی می‌تواند بزرگترین فرد جامعه باشد، اما بدون توقع کار کند، بروجردی هیچ غنیمتی از جنگ نگرفت و غنیمت جنگ برای بروجردی شهادت بود و این نگاه‌ها اگر امروز با رفتار نشان دهیم دلیل ندارد مردم از شهدا و مسائل جنگ فاصله بگیرند، این ما هستیم که مردم را از جنگ فاصله دادیم و بلد نبودیم با مردم درست صحبت کنیم.

وی تصریح کرد: هر فردی که داخل نمایشگاه کتاب شد و دست خالی خارج شد یعنی ما گمشده آن را نتوانستیم تهیه کنیم، ناشر و نویسنده مقصر است، ما نتوانستیم به این مردم پاسخ دهیم مسئله دیگری مطرح نیست، باید به کمک نهادهای مختلف گمشده مردم در کتاب پیدا شود، خوراک مردم در کتابی است که آن را گم‌کرده‌اند، کتاب همیشه مانوس مردم بود و خواهد بود.

 نویسنده کتاب محمد؛ مسیح کردستان گفت: در نمایشگاه امسال کتاب‌هایی که از درون جوشیدند و شخصیت را درست معرفی کردند، موفق بودند، در این راستا خوشحالم اگر شانزدهسال برای تحقیق کتاب محمد؛ مسیح کردستان وقت گذاشتم، اثراتش را می‌بینم ، این دیده‌شدن برای نویسنده خوشایند است و خستگی من را از تن بیرون می‌کند، کتاب خوب همیشه خوب است و مردم دنبال کتاب خوب می‌گردند.

وی تاکید کرد: کتاب نویسندگانی که برای کتاب وقت می‌گذارند موفق‌تر هستند، این پیام مهم است که امیدوارم در سال‌های آینده با کتاب‌های روبه‌رو شویم که برای آنها زمان ویژه‌ای گذاشته شده و وقت زیادی صرف شده‌است، نه کتاب‌هایی که در زمان کوتاه با چند مصاحبه می‌خواهند اثر خود را منتشر کنند. 
محمودزاده در خصوص زمان روایت کتاب گفت: کتاب از نوجوان سرگردانی در مولوی آغاز می‌شود که به تازگی از روستایی در نزدیکی بروجرد مهاجرت کرده‌است و زندگی فقیرانه‌ای دارد، به مبارزان می‌پیونده و به مرور با ورود امام به تهران به این شخصیت نزدیک می‌شود و محافظ شخصی او می‌شود و بعد برای احیا امام به کردستان می‌رود و آنجا اینقدر کار می‌کند به عنوان مسیح کردستان شناخته می‌شود، این کتاب روایت نوجوان سرگردانی است که به چنین شخصیتی تبدیل می‌شود و می‌تواند مسیر جوانان باشد.
 گفتنی‌است سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «آینده خواندنی‌ است» ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه در مصلای امام خمینی‌(ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها