پژوهشگر مازندرانی، طراحی شعار نمایشگاه کتاب 1402 را هوشمندانه و به دور از ژستهای سیاسی، اهداف لحظهای و شعاری دانست.
وی با بیان اینکه واقعاً آینده خواندنی است، با مطالعه و خواندن میتوان آیندهای بهتر برای وطن و جهان رقم زد.
این پژوهشگر مازندرانی گفت: در ابتدای سدهٔ گذشته اندیشمندان و افرادی که روشنفکر نامیده میشدند و بر فضای فرهنگی حاکمیت یا فرهنگدوستان اثرگذار بودند، باور داشتند راه حل مشکلات ایران آن روز، سوادآموزی و دانشاندوزی همگانی است.
کریمی تصریح کرد: چنین باوری البته غلط نبود و اثرات مفید بسیاری داشت، اما در گذر زمان ثابت شد که سواد و دانش آکادمیک و مدرسهای لازم بوده اما به تنهایی کافی نیست.
وی با بیان اینکه برای سده تازه، شاید بهتر باشد به جای انباشت اطلاعات در ذهن مردم و جویندگان علم اعم از دانشآموزان و دانشجویان، موضوع ارتقای سلامت روان جامعه، تربیت متخصصان و تقویت خلاقیت مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: البته یکی از بهترین راهها برای رسیدن به 2 هدف نخست و حتی مورد سوم، افزایش سطح کتابخوانی در جامعه است.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: با توجه به اوضاع اقتصادی و گرانی کاغذ و کتاب، ترویج استفاده از بسترهای الکترونیکی و تقویت نشر الکترونیک که هم کتاب را ارزانتر و در دسترستر قرار میدهد و هم کمکحال نگهداری محیط زیست و جنگلهاست، ضرورت دارد.
کریمی اظهار کرد: توسعه فرهنگی در کنار تکامل عقلی و روحی جامعه، دو نتیجه مهم افزایش کتابخوانی است.
وی با بیان اینکه کتابهایی لازم داریم که بتوانند با قشر بزرگی از مردم ارتباط برقرار کنند، کتابهایی که تاریخچه باشکوه علمی و هنری ایران بزرگ را به آیندگان بشناسانند، کتابهایی که با سادهنویسی و امروزیکردن، بتوانند آثاری همچون سفرنامه ناصرخسرو، چهارمقاله، قابوسنامه و بسیاری از آثار ارزشمند ایران گذشته را به ایران امروز بنمایانند، گفت: کتابهایی که نارسایی سیستم آموزشی در یاددادن مفاهیم لازم برای زندگی روزمره را به نسل جوان، برطرف کنند، مهمترین کتابهایی هستند که میتوانند سرانه مطالعه کشور ما را از نظر کمیت و کیفیت افزایش دهند.
نظر شما