پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۵
شعر آینده تفاوت‌های بنیادینی با ادبیات امروز خواهد داشت

محمود اکرامی‌‌فر، شاعر و پژوهشگر ادبی تأکید دارد که در آینده با توجه به بسط رسانه‌ها و پیشرفت هوش مصنوعی شاهد تغییرات بنیادینی برای همه هنرها به‌ویژه شعر خواهیم بود.

محمود اکرامی‌فر، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به اینکه شعار نمایشگاه کتاب 1402 یعنی «آینده خواندنی است» فرصتی برای توجه به آینده و چشم‌انداز شعر جوان است، عنوان کرد: اگر شعر را با همان تعریف کلاسیک در نظر بگیریم آینده خوبی در انتظار است؛ اما مقوله شعر نیز مثل همه پدیده‌های فرهنگی و اجتماعی در طول زمان از لحاظ محتوا و فرم و نیز از نظر مخاطب و رسانه دچار تغییر می‌شود.  به سخن دیگر اگر رابطه شاعر و مردم را یک فرایند ارتباطی در نظر بگیریم در آینده به گونه‌ای دیگر انتظار شعرهای بهتری را خواهیم داشت.

این پژوهشگر ادبی با بیان اینکه امروزه ما با پدیده‌ای به نام شاعر-رسانه روبه‌رو هستیم، افزود: هر شاعر خودش یک رسانه است و یک شهروند فعال در حوزه ادبیات نیز به‌شمار می‌رود قادر خواهد بود بر فرهنگ و جامعه خویش اثرات شگرفی بگذارد.

وی با تأکید بر مواجهه با پدیده شهروند رساله در مورد شاعران، گفت:هر شاعر به طریقی مهندسی پیام می‌کند و این فرایند را بر مدار تعیین، تولید و توزیع پیش می‌برد. در آینده با توجه به بسط رسانه‌ها و پیشرفت هوش مصنوعی تغییرات بنیادینی برای همه هنرها به‌ویژه شعر رخ می‌دهد و ما در آینده، شعر به گونه دیگری خواهیم داشت و چون جهان آینده، رسانه‌ای خواهد بود.

اکرامی‌فر همچنین تاکید کرد: در کنار این موارد باید پدیده جهان‌وندی را نیز بیافزاییم که اشاره دارد هر شاعر یک جهان‌وند است. با این دیدگاه به سمت همسازی و همنوایی بهتری در آینده پیش می‌رویم.

سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «آینده خواندنی‌ است» ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه در مصلای امام خمینی‌(ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir برگزار می‌شود.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها