با عنوان یونانی ایران اراما؛
دهمین شماره مجله چشمانداز ایران منتشر شد/ سفر به کاشان و تجربه جدیدی در شناخت ایران
دهمین شماره دوهفته نامه چشم انداز ایران که با عنوان یونانی ایران اراما شناخته میشود، منتشر شد. در این شماره با سفر به شهر کاشان، تجربه جدیدی را در شناخت ایران کسب میکنیم.
این مجله با هدف توسعه شناخت مخاطبان یونانی از فرهنگ، هنر و جاذبههای گردشگری ایران زمین، یکم و پانزدهم هر ماه میلادی منتشر میشود. مجله چشم انداز ایران علاوه بر انتشار روی سایت این نشریه الکترونیک به نشانی www.iranorama.gr، از طریق پست الکترونیکی برای بیش از 2500 نفر از علاقهمندان به فرهنگ و تمدن ایران زمین ارسال میشود.
پایگاه iranorama.gr حاوی بانک اطلاعاتی مشتمل بر 2500 مخاطب از جمله علاقهمندان به زبان فارسی، هنرمندان، خبرنگاران، دانشجویان، اساتید دانشگاه و شخصیتهای فرهنگی یونان است. همچنین امکان عضویت و اشتراک رایگان این دوهفته نامه در سایت مذکور فراهم شده است.
در سرمقاله این شماره به قلم خانم خریسانثی پارچاناکی آمده است: «در دهمین شماره از ایران اراما، با سفر به شهر کاشان، تجربه جدیدی را در شناخت ایران کسب میکنیم. به دشت کویر در استان اصفهان میرویم و با فرش کاشان و روش بافت آن آشنا میشویم. شهر کاشان زادگاه یکی از کهنترین تمدنهای جهان بنام سیلک با قدمتی بیش از هفت هزار سال است. این شهر به واسطه همجواری با صحراهای شنی دارای ویژگیهای منحصر به فردی است. کاشان به خانههای شاه نشینش، حمامهای زیبایش، باغ های سرسبزش و تمدن چند هزار سالهاش معروف است، تمدنی که اولین جامعه بشری را در خود جای داده است.
در ادامه، با هنر زیبای گره چینی که آمیخته به هنر طراحی، کار چوب به همراه شیشههای رنگی مسحورکننده است، آشنا میشویم. این هنر امروزه نیز زینتبخش بسیاری از خانههای اعیاننشین سنتی در ایران است. بعد از آن با روستای زیبای ابیانه، ساز ایرانی رباب، موزه رضا عباسی کاشان و فرش بافی کاشان که در فهرست ناملموس یونسکو ثبت شده آشنا میشویم و در پایان درباره یکی از شخصیتهای برجسته ادبی و هنری این دیار یعنی سهراب سپهری میخوانیم.»
این نشریه با حمایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در یونان و با همت خانم خریسانثی پارچاناکی تهیه و تدوین میشود. خانم پارچاناکی دانشجوی دکتری رشته ترجمه زبانهای انگلیسی و فرانسوی از دانشگاه ایونی و از علاقهمندان به زبان، فرهنگ و هنر ایرانی است. وی به مدت دو سال است که زبان فارسی را در رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن میآموزد.
نظر شما