«مهاجر سرزمین آفتاب» بیبروبرگرد از آن کتابهایی است که اگر اقتباس سینمایی خوبی از آن ساخته شود میتواند میلیونها نفر را با خود همراه کرده و جزو کارهای ماندگار شود.
این حرفهای بودن در کتابخوانی سالهاست که در وجوه گوناگون ایشان جلوهگر شده که یکی از مهمترین جلوههای آن هم تقریظهایی است که بر کتابها مینویسند و تقریبا پانزده سالی میشود که بعضی از آنها منتشر میشود و هر کدام به نوبه خود جریانی در میان علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی ایجاد میکند.
در سال ۱۴۰۱ تقریظ آیتالله خامنهای بر یک کتاب رونمایی شد و آن هم کتابی بود که سوژه نابش مورد توجه خیلیها قرار گرفته بود اما بعد از این تقریظ، توجهات بیشتری به آن جلب شد؛ مهاجر سرزمین آفتاب.
«مهاجر سرزمین آفتاب»، بیشتر با زیرعنوانش در میان مردم شناخته میشود یعنی خاطرات مادر شهید ژاپنی! سالها قبل که سریال مسافری از هند از تلویزیون پخش میشد تقریبا هیچ ایرانی نبود که آن را ندیده باشد، حتی امامزاده نوربخش که بخشهایی از سریال در آن ساخته شد بین مردم معروف شد اما هر چه بود یک قصه بود که واقعیت بیرونی نداشت اما حالا بعد از گذشت دو دهه از آن سریال، قصه مسافری از شرق دور که نه تنها مسلمان شده بلکه پسرش را هم برای دفاع از ایران و اسلام فدا کرده روایت میشود؛ آن هم قصهای واقعی!
حمید حسام و مسعود امیرخانی چیرهدستانه توانستهاند تلخیها و شیرینیهای خاطرات حاجیه خانم سبا بابایی یا همان کونیکو یامامورا را جوری به یکدیگر بیامیزند که مخاطب با خواندن کتاب نه از آن سرخورده و افسرده شود و نه داغ فرزند برایش سرد ترسیم شود. در مهاجر سرزمین آفتاب گویی شانهبهشانه کونیکو راه میرویم و به خود که میآییم میبینیم او سبا شده و دختر ژاپنی که از اسلام چیزی نمیدانست حالا قامتی به بلندای مادر شهید بودن پیدا کرده و همین روایت گیرا و جذاب کتاب است که برخلاف برخی آثار دیگر، بهراحتی خواننده را با خود همراه کرده و تا انتها میکشد.
در سینمای غرب، معمولا وقتی کتابی چنین کششی دارد و اصطلاحا در بازار نشر امتحان خود را پس داده و با اقبال مواجه شده به سراغ اقتباس سینمایی و تلویزیونی آن میروند تا هم خریداران کتاب را به هوای دیدن نسخه تصویری آنچه خواندهاند با خود همراه کنند و هم آنها که کتاب را نخواندهاند پای یک قصه جذاب و گیرا بنشانند و پرمخاطب شوند اما متاسفانه این چرخه در ایران بسیار ضعیف است تا حدی که میتوان گفت عملا وجود ندارد.
«مهاجر سرزمین آفتاب» بیبروبرگرد از آن کتابهایی است که اگر اقتباس سینمایی خوبی از آن ساخته شود میتواند میلیونها نفر را با خود همراه کرده و جزو کارهای ماندگار شود؛ باید منتظر ماند و دید در سال ۱۴۰۲ جمله انتهایی تقریظ رهبر انقلاب بر این کتاب عملی میشود یا نه؟
ساخت فیلم بر اساس زندگی خانم بابائی حرکت مهم و مؤثری در جهت معرفی و آبروبخشیدنِ به خانوادهی اسلامی و مرد مسلمان است، و نباید از آن غفلت شود.»
نظر شما