برای آشنایی بیشتر با فعالیتهای این انتشارات با حسین سعیدی، مدیرعامل انتشارات بهنشر همراه شدیم که این گفتگو را در ادامه میخوانید.
جناب آقای سعیدی، تاریخچه فعالیت بهنشر(انتشارات آستان قدس رضوی) در حوزه تولید و نشر کتاب به چه سالی بر میگردد؟
شکل گیری انتشارات بهنشر به رویکردهای فرهنگی کلان آستان قدس رضوی بر میگردد. از آنجایی که مهمترین ابزاری که می تواند در خدمت مأموریتهای فرهنگی باشد، کتاب است، در ۳۶ سال قبل تولیت وقت آستان قدس رضوی بر اساس این ماموریت تاسیس انتشارات آستان قدس رضوی را در تهران پایه گذاری کرد و مرحوم دکتر سعیدی رضوانی متولی این کار شد.
طی بیش از سه دهه فعالیت، تعداد ۲۸۰۰ عنوان کتاب در بهنشر با تیراژی بالغ بر ۳۳ میلیون نسخه کتاب منتشر شده است که این موضوع بیانگر این امر است که آستان قدس رضوی در ادوار مختلف توجهی ویژه به توسعه امر کتاب و کتابخوانی در جامعه داشته است. در سالهای اخیر نیز حسب تاکیدات تولیت آستان قدس رضوی مبنی بر محور بودن کتاب و کتابخوانی در فعالیتهای فرهنگی برنامههای مختلفی تدبیر و اجرا شده است.
در این سالهای اخیر انتشارات رسیدن به چه اهدافی را اولویت فعالیت خود قرار داده است؟
بهنشر( انتشارات آستان قدس رضوی) به دنبال ارائه معارف اسلامی و آموزههای زندگی اهل بیت عصمت و طهارت به ویژه حضرت رضا(ع) در قالبهای متنوع و جذاب و برای همه گروههای سنی است.
ما باور داریم که بهترین و ماندگارترین ابزار برای اشاعه معارف اسلامی، کتاب است. بر این مبنا ما به دنبال این هستیم که مخاطبان خود را در جهان اسلام شناسایی کنیم و برای گروههای مختلف سنی از کودک، نوجوان، بزرگسال و سبد خانواده رضوی آثار مختلفی را در حوزه معارف دینی در قالبهای نشر مکتوب، الکترونیک متنی و صوتی تولید و منتشر کنیم. تاکنون اتفاقهای خوبی در این حوزه افتاده است که توجه مخاطبان حوزه ادبیات دینی را به خود جلب کرده است.
با توجه به اینکه نسل جوان امروزی از آثاری در حوزه رمان و داستان بسیار استقبال میکنند، آیا بهنشر توانسته در این حوزه این قشر از مخاطبان را با خود همراه کند؟
درگذشته بهنشر آثاری را در دستههای موضوعی بسیار متنوع و غیر تخصصی منتشر میکرد؛ اما در دوره جدید از سال ۱۳۹۶، بر حسب تاکیدهای تولیت آستان قدس رضوی مبنی بر تولید آثاری در قالبهای معرفتی جوان پسند، به تولید رمان وداستان در حوزههای معارفی ودینی روی آوردیم که دراین زمینه ضمن ایجاد محدودیتهای موضوعی، با همکاری ۱۰۵ نویسنده برتر حوزه ادبیات دینی آثار مختلفی در قالب رمان و داستان در موضوعات معارف دینی، آموزههای زندگی اهل بیت عصمت و طهارت(ع) تولید و منتشر شد. که نتیجه این تلاش، تولید و انتشار بیش از ۲۰۰ عنوان رمان و داستان مذهبی است که بخشی از این آثار در جشنوارههای مختلف حائز رتبههای برتر شدهاند و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفتهاند.
استقبال خوب مخاطبان از رمان و داستانهای منتشر شده و کسب جوایز آثار در جشنوارههای مختلف نشان میدهد به هر میزان که به موضوعات معارفی در قالبهای نو و جوان پسند پرداخته شود مخاطبان نیز از آن بیشتر استقبال میکنند. مجموع این عوامل سبب شده در حال حاضر انتشارات بهنشر به یکی از مراکز فعال و تاثیرگذار در حوزه نشر آثار ادبیات دینی شناخته شود به طوری که نویسندگان فعال حوزه ادبیات دینی حداقل یک اثر در بهنشر منتشر کردهاند.
انتشارات بهنشر در گذر از سال ۱۴۰۱، چه دستاوردهایی در حوزه چاپ و نشر داشته است؟
در سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۲۵ عنوان کتاب درموضوعاتی همچون معارف اسلامی و سبک زندگی ایرانی- اسلامی، گفتمان انقلاب اسلامی و ارزشهای نظام ولایی و متون دینی (قرآن و ادعیه) اسلامی تولید شده است که از این تعداد کتاب منتشر شده، ۹۹ عنوان کتاب چاپ اول است که با تیراژ 250 هزار نسخه روانه بازار کتاب شده است.
همچنین در سال 1401، تعداد 333 اثر در تیراژ 770 هزار نسخه تجدید چاپ شده است که تجدید چاپ آثار در نوبتهای متعدد حاکی از استقبال خوب مخاطبان است. عدد 425 عنوان کتاب یعنی ما روزانه بیش از یک کتاب منتشر کردهایم.
نظر شما