سه‌شنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۱
غنای فکری مقام معظم رهبری ماحصل مطالعه عمیق ایشان است

معاون امور مجلس رئیس‌جمهور در اختتامیه سومین دوره جایزه ملی کتاب سال جوانان گفت: غنای فکری مقام معظم رهبری‌(مدظله‌العالی) ماحصل مطالعه عمیق ایشان است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، آیین پایانی سومین دوره جایزه ملی کتاب سال جوانان با حضور سیدمحمد حسینی، معاون امور مجلس رئیس‌جمهور و وحید یامین‌پور، دبیر شورای عالی جوانان، سه‌شنبه(16 اسفند‌ماه) در سالن جابربن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

اسلام؛ دین تعقل و مطالعه است
سیدمحمد حسینی، معاون امور مجلس رئیس‌جمهور در این مراسم گفت: این برنامه به‌دلیل اینکه جوانان را تشویق به ادامه کار می‌کند مهم است؛ به‌عبارت دیگر موجب می‌شود رقابت مثبتی میان آنان ایجاد شود تا در آینده آثار فاخر برجای بگذارند.

وی افزود: بسیاری از افرادی که اکنون در نوشتن موفق هستند، از نوشتن یادداشت و قصه‌های کوتاه شروع کرده‌اند. کسی که بخواهد بنویسد، خودش هم اهل مطالعه می‌شود و به جزئیات یشتر دقت می‌کند؛ به‌عنوان مثال ناصر خسرو در سفرنامه به جزئیات توجه می‌کرد که بعد از سال‌ها وجود خارجی ندارد و از این باب اهمیت دارد.

حسینی ادامه داد: کسی که هر شب خاطرات خود را بنویسد، سعی می‌کند در طول روز هم کارهای مهمی انجام دهد. این روحیه اهل قلم بودن، محرکی برای کارهای بزرگ است. در کشور، رهبرمان نیز تاکید زیادی بر کتابخوانی دارند و جوانان را به خواندن کتاب‌های مختلف تشویق می‌کنند. علاقه ایشان به کتابخوانی به گونه‌ای است که در بازدید از ادوار مختلف نمایشگاه کتاب تهران به نقاط قوت کتاب‌ها اشاره می‌کردند و از تفاوت چاپ جدید با قدیم یک کتاب از ناشران سوال ‌می‌کردند. به‌طوری که ناشران نیز در در پاسخ به ایشان درمی‌ماندند.

معاون امور مجلس رئیس‌جمهور با بیان اینکه غنای فکری رهبر معظم انقلاب، ماحصل مطالعه عمیق ایشان است، عنوان کرد: ایشان از دوران نوجوانی اهل کتاب بودند، به کتاب‌ نویسندگان ایرانی بسنده نمی‌کردند و حتی رمان‌های معروف دنیا را می‌خواندند. اگر مردم اهل اندیشه و تعقل نباشند به زیان کشور خواهد بود. اسلام، دین تعقل و دانش است. افرادی که مطالعه نمی‌کنند، مانند اتفاقات اخیر، متاثر از رفتارهای هیجانی و احساسی قرار می‌گیرند، برایشان سوال مطرح نمی‌شود و دچار ساده‌اندیشی می‌شوند. اگر اهل مطالعه و منطق باشیم، همیشه در زندگی موفق خواهیم شد. در بحث توحید و اعتقادی نیز انبیاء با منطق و دانش پاسخ مردم را می‌دادند. چون مسائل فکری چیزی نیست که بتوان برای آن دستورالعمل صادر کرد.

وی همچنین با اشاره به اختصاص بودجه 2درصدی دولت به دستگاه‌ها و هزینه شدن آن در حوزه‌های فرهنگی یادآور شد: باید با وزارت صمت، کار، نفت و... صحبت شود تا «پیوست فرهنگی» داشته باشند و بخشی از این بودجه را برای کتاب هزینه کنند. در «سند تحول» هم درباره نابسامانی نظام تولید و ترویج کتاب بحث‌هایی مطرح شده است؛ چراکه این دولت، دولت تحول‌گرا است، کارهایی در این باره انجام شده اما کافی نیست و اقدامات بیشتری باید انجام شود. در برنامه هفتم هم مسئله محوری و اولویت‌دار مطرح و تقدیم مجلس شورای اسلامی می‌شود. یعنی مسائل اولویت‌دار معلوم می‌شود در آنجا به فرهنگ و هنر و بها داده شده، همچنین در بحث کاغذ، واردات کاغذ را داشتیم و اکنون به سمت خود‌کفایی پیش می‌رویم تا در داخل نیازهای خود را برطرف کنیم.

برگزیدگان و شایستگان تقدیر از امتیازات صندوق اعتباری هنر و خانه کتاب و ادبیات بهره مند می‌شوند
در بخش دیگری از این مراسم، میثم موحدفر، دبیر جایزه کتاب سال جوانان گفت: امروز از برگزارکنندگان، شایستگان تقدیر و بخش ویژه تقدیر می‌شود. چند جایزه در این بخش اهدا شد که پاسداشت مهماتی است که باید درباره آن‌ها تاکید کنیم. یکی از آن‌ها «فرهنگ پهلوانی» است. این فرهنگ در روح جوانمردی ایرانیان ریشه دارد. این بخش امسال به کتاب سال جوانان اضافه شده است.

وی افزود:‌ بخش بعدی، جایزه «جوان مهاجر» است که از جوانان هم‌خون وهمزبان افغانستانی دعوت می‌شود. جوانان افغانستانی هر سال پرشور در این بخش حاضر می‌شوند. بخش‌ دیگر، جایزه ویژه «دبیر» و جایزه «کارگروهی موفق جوانان» است که همیشه در آن ضعف داریم. گروه تقدیری‌ها نیز مربوط به کتاب‌هایی می‌شود که بالای 70 امتیاز دریافت کرده‌اند. کتاب‌هایی که بالای ۸۰ امتیاز گرفتند جزو گروه برگزیدگان هستند.

موحدفر با بیان اینکه تلاش شد این مراسم همانند جایزه کتاب سال ایران برگزار شود، عنوان کرد: همانند جایزه کتاب سال ایران که امتیازاتی دارد، جایزه کتاب سال جوانان هم اندک‌اندک امتیازاتی را در پیوست خود تعریف می‌کند که امیدواریم با همت دکتر یامین‌پور، مجلس و سایر بزرگواران، شایسته‌تر پیش برود. امسال صندوق اعتباری هنر، پذیرفت که شایستگان تقدیر و برگزیدگان به این صندوق بپیوندند؛ همچنین برگزیدگان و شایستگان تقدیر به عضویت سامانه اهل قلم خانه کتاب و ادبیات ایران در‌می‌آیند و به‌عنوان دارندگان جایزه و عنوان‌دارها می‌توانند در نمایشگاه کتاب در زمره فرزانگان قرار بگیرند و امتیازات ویژه‌ای دریافت کنند.

یامین‌پور، ضمن تبریک ایام شعبانیه گفت:‌ امیدوارم این رویداد که سومین سال خود را پشت سر می‌گذارد پایدار باشد و هر سال با شکوه بیشتری برگزار شود.

به گزارش ایبنا؛ در پایان این مراسم از برگزیدگان تجلیل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها