کتاب «سیاحتنامه ایران» اثر آرنولد هنری ساویج لندور است که هنگام خواندن این کتاب با رفتارهای اجتماعی با صحنههایی روبهرو میشویم که هنوز پس از گذشت چندین دهه کمابیش در ایران قابل رویت است. البته باید در نظر داشت که بخشی از برداشتهای نویسنده در ظرف مدت کوتاه اقامتش در ایران بوده است و الزاما با حقیقت منطبق نیست اما اطلاعات جامعهشناختی و روانشناختی که نویسنده از جامعه ایران آن روزگار به دست میدهد بسیار با ارزش است.
آرنولد هنری ساویج لندور (دسامبر ۱۸۷۲ - دسامبر (۱۹۲۴) نقاش، عکاس، نویسنده، جامعهشناس، جهانگرد ماجراجو و مردمشناس انگلیسی است. کتاب پیش رو حاصل سفر او به ایران است سفر نویسنده در سال ۱۹۰۰م آغاز شده و در سال ۱۹۰۲ مسیر به پایان رسیده است. او در این سفر برای رسیدن به ایران از انگلستان و از آلمان، لهستان، اوکراین و روسیه گذشته است. هنگام خواندن این کتاب با رفتارهای اجتماعی با صحنههایی روبهرو میشویم که هنوز پس از گذشت چندین دهه کمابیش در ایران قابل رویت است. البته باید در نظر داشت که بخشی از برداشتهای نویسنده در ظرف مدت کوتاه اقامتش در ایران بوده است و الزاما با حقیقت منطبق نیست اما اطلاعات جامعهشناختی و روانشناختی که نویسنده از جامعه ایران آن روزگار به دست میدهد بسیار با ارزش است.
لندر به سبکی اغلب شوخطبعانه مینوشت. آرنولد اچ. اس. لندور در خانواده چارلز ساویج لندور در فلورانس ایتالیا متولد شد و دوران کودکی خود را در آنجا گذراند. نویسنده والتر ساویج لندور پدربزرگ او بود. او در پانزده سالگی عازم پاریس شد تا در آکادمی جولیان به کارگردانی گوستاو بولانژر و ژول لوفور تحصیل کند. او سپس به سراسر جهان از جمله آمریکا، ژاپن و کره سفر کرد و مناظر و پرترههای بسیاری از سفرهای خود ثبت کرد. در سفر به ایران نیز عکسهای زیادی از او به جای مانده است.
کتاب «سیاحتنامه ایران» اثر آرنولد هنری ساویج لندور ترجمه لسان السلطان اسماعیل در 300 صفحه به بهای صد و شصت و پنج هزار تومان روانه بازار نشر شد.
نظر شما