کتاب «کاظم مدیرشانهچی» از سلسله کتابهای «شخصیتهای مانا» از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شد.
مرحوم کاظم مدیر شانهچی سال ۱۳۰۶، در مشهد متولد شد و از علمای عرصه حدیث و روایت و از پژوهشگران و اندیشمندان ایرانی است. او دروس مقدماتی و ادبی حوزه را از علمایی چون ادیب نیشابوری، ادیب هروی و مدرس یزدی فرا گرفت. وی از بنیانگذاران دانشکده الهیات دانشگاه مشهد بود و سال ۱۳۸۱ درگذشت.
کتاب «کاظم مدیرشانهچی» با یادداشت گروه پژوهشی مانا آغاز شده که در آن به فلسفه، هدف و شیوه گزینش و انجام پژوهش درباره شخصیتهای ماندگارِ کشور اشاره شده است. محتوای اصلی اثر با ارائه سالشمار زندگی استاد کاظم مدیرشانهچی آغاز و پس از آن معرفی و شرح زندگی و آثار و خدمات علمی استاد کاظم مدیرشانهچی در پنج بخش، شامل مقدمه، معرفی و نقد منابع، دو فصل و فهرست آثار استاد مدیرشانهچی ارائه شده است.
فصل اول با عنوان «از ولادت تا فقاهت» بخش اعظم کتاب را تشکیل میدهد و در آن پس از اشارهای به زمان و مکان تولد استاد مدیرشانهچی و اصالت خانوادگی و شغل پدری ایشان، به زندگی او در دوران تحصیل، تدریس و آموزش و پژوهش در حوزه و دانشگاه مشهد، پیش از انقلاب اسلامی اختصاص یافته است.
در فصل دوم با عنوان «فعالیتهای علمی پس از انقلاب» در ابتدا ضمن اشاره به ادامه همکاریهای علمی، آموزشی و اجرایی او در دانشگاه فردوسی مشهد، از همکاریهای علمی - پژوهشی او با آستان قدس رضوی یاد شده و در پایانِ این فصل به برخی از سجایای اخلاقِ علمی و حُسنِسلوک او اشاره شده است.
فهرست منابع و ماخذ و سپس اسناد و تصاویری از استاد مدیرشانهچی، بخش پایانی این اثر را تشکیل دادهاند.
در بخش معرفی و نقد منابع اشاره شده، مصاحبههای مختلفی که با استاد شانهچی از سوی چند مجله انجام و منتشر شده، پایه و مبنای معرفی خدمات علمی و فرهنگی استاد شانهچی در این کتاب بوده است. بهعلاوه، اطلاعات دیگری نیز در این باره در چند اثر دیگر به منظور بزرگداشت و معرفی او بهعنوان یکی از مفاخر و مشاهیرکشور به چاپ رسیده بوده که نویسنده از آنها در تدوین و تالیف کتاب بهره برده است؛ علاوهبراین نویسنده برای دریافت انگیزه و دغدغههای علمی استاد شانهچی برخی از آثار مکتوب او را نیز به دقت بررسی کرده و از رهیافت خود در معرفی استاد، بهره گرفته است.
بهطور کلی این اثر شخصیت علمی این استاد برجسته دانشگاه فردوسی مشهد را بهخوبی آشکار ساخته و خدمات ارزنده آموزشی و میزان تاثیرگذاری ایشان را در عرصههای فرهنگی و دینی جامعه بازگو کرده است.
نظر شما