تاکنون کتب بسیار زیادی در حوزه زوج درمانی تالیف و ترجمه شده است، ولی این کتاب یکی از به روزترین و محبوبترین رویکردهای تحلیلی را معرفی و با مثالهای بسیار آموزش میدهد و برای اولین بار نحوه استفاده از این مکتب را در حوزه زوج درمانی به درمانگران تحلیلی معرفی میکند.
او در این مکتب، علاوه بر به رسمیت شناختن تاثیر مشکلات ناشی از زندگی گذشته، آنچه اهمیت و جایگاه ویژه دارد پتانسیل «تغییرشکل دهندگیِ اینجا و اکنون» است. در این روش نوین زوج درمانی، روانکاو از طریق کاوش در مورد تاثیر حالتهای عاطفی مختلف و روایتهایی که مناسب تر و موثرتر هستند در طی جلسات متمادی، به کمک زوج شروع به ساختن و نگارش قصهای جدید برای رابطه میکند و به مرور این فضای درمانی درونی میشود و زوجها خواهند توانست «صمیمیت ارتباطی»، «درک متقابل» و «فرونشاندن روانشناختی» را برای یکدیگر فراهم کنند.
او افزود: تا کنون کتب بسیار زیادی در حوزه زوج درمانی تالیف و ترجمه شده است، ولی این کتاب یکی از به روزترین و محبوبترین رویکردهای تحلیلی را معرفی و با مثالهای بسیار آموزش میدهد و برای اولین بار نحوه استفاده از این مکتب را در حوزه زوج درمانی به درمانگران تحلیلی معرفی میکند.
مقدم با بیان اینکه مخاطبان اصلی این کتاب، روانکاوان، روانشناسان، مشاوران و روانپزشکانی هستند که علاقهمند به حوزه زوج درمانی بوده و ضمن داشتن تجربه بالینی، درباره مفاهیم روانکاوانه نیز از دانش پایه برخوردار هستند بیان کرد: زبان کتاب تخصصی است و برای مخاطب متخصص نوشته شده است ولی از آنجا که تمام مفاهیم اصلی مورد نظر نویسندگان کتاب به کمک مثالهایی از فضای درمانی با زوجها به زبانی ساده توضیح داده شدهاند، میتوان انتظار داشت این کتاب مشخصا برای علاقهمندان به موضوعات روانشناسی خصوصا در حیطه روابط زوجین جالب و مفید باشد.
این مترجم گفت: به دلیل پیچیدگیهای نظریه و اصطلاحات تخصصی، به احتمال زیاد برای عموم مردم قابل استفاده نخواهد بود. خوانندگانی که دانشجو یا فارغالتحصیل رشتههای مرتبط با سلامت روان هستند بسیار بیشتر از عموم مردم از مطالب این کتاب بهره خواهند برد.
مقدم با اشاره به اینکه دانش روانکاوی به سرعت رشد و تغییر میکند گفت: در ایران مؤسساتی که آموزش روانکاوی را از پایه و به شکل حرفهای دنبال میکنند اندکشمارند و این در حالی است که این رویکرد با استقبال زیادی از سوی متخصصان سلامت روان روبرو بوده است و با وجود ترجمههای بیشماری که در این حوزه در حال انجام شدن است، همچنان بسیاری از مفاهیم و نظریههای جدید روانکاوانه بیشتر در قالب مقاله و عمدتا به زبان انگلیسی به دست مخاطبان میرسد. در این میان جای خالی کتاب جامعی که اولا مهمترین مفاهیم روان درمانی تحلیلیِ (فردی) رویکردهای مختلف را توضیح دهد و ضمن تلفیق آنها، در حوزه دیگر یعنی درمان زوجی به کار گیرد و با جزئیات از نحوه پیادهسازی ایده اصلی مثال آورد، هم برای دانشگاهیان و هم برای زوج درمانگران تحلیلی در فضاهای بالینی احساس میشد.
انتشارات ارجمند کتاب «گفتگو با زوجها رواندرمانی تحلیلی برای روابط زوجین» نوشته جولیو سزار زاواتینی و دیگران را با ترجمه نهاله مشتاق و سبا مقدم روانه بازار نشر کرده است.
نظر شما