آیین رونمایی از آثار جدید پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن برگزار شد
کارهای پژوهشی وارد میدان حکمرانی شود/ تحقیقات کتابخانهای فایدهای ندارد
نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: بخش عمدهای از کارهای پژوهشی باید وارد میدان و حوزه حکمرانی شود زیرا قرآن کتاب انسانسازی و جامعهسازی است و اگر تحقیقات صرفا در کتابخانهها بماند فایده چندانی نخواهد داشت.
یوسفی مقدم با اشاره به کتاب «تبیین دیدگاه مقام معظم رهبری در عرصه مرجعیت علمی قرآن کریم» افزود: همچنین با پیگیری بحث عرفان در قرآن و تالیف اثر مربوط به آن خاتمه کلانپروژه عرفان و قرآن هم رقم خورد. «تفسیر کودک با عنوان «پیامهای آسمانی» و «سبک زندگی براساس قرآن و اهل بیت(ع)» در یک مجموعه 14 جلدی از دیگر کتابهایی است که به تازگی منتشر شده است.
او با بیان اینکه پژوهشکده فرهنگ و معارف در تولید کتاب رتبه اول را در مجموعه بخشهای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه دارد عنوان کرد: ما برای ارتقاء جایگاه پژوهشکده همواره دو معیار را در نظر داشتیم؛ نخست ارتقاء پژوهشکده در وزارت علوم که بر اساس مقاله علمی پژوهشی است و دیگری هم کرسیهای نقد و مناظره و نوآوری است.
او با تاکید بر اینکه پژوهشکده فرهنگ و معارف، بیشترین محقق و هیئت علمی را دارد یادآور شد: البته پژوهشگران ما هم حقوق اندکی دریافت میکنند. ما از سقف امتیاز ۷۰، به لحاظ علمی پژوهشی، امتیاز هفت را گرفتهایم و این خیلی کم است و خواهشم این است که این عقبماندگی را جبران کنند زیرا سبب صدمهزدن به کارشناسان ما میشود و افزایش حقوق آنها بسیار اندک خواهد بود.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن در پایان با اشاره به حمایت بیشتر از اعضای هیئت علمی این پژوهشکده برای تولید مقالات بیشتر بر لزوم توجه به کرسیهای نوآوری، نقد و نظریهپردازی تاکید کرد و گفت: این کرسیها باید در پژوهشکده رونق بگیرند؛ رتبه ما در بحث کرسیهای تخصصی از ۹۵ امتیاز، ۸۶ درصد است که باز باعث تضییع حقوق همه کارشناسان و اعضای هیئت علمی است.
حجتالاسلام والمسلمین نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه نیز در بخش دیگری از این مراسم با بیان اینکه این پژوهشکده از بهترین پژوهشکدههاست ولی باز باید به عرصههای جدید برسیم گفت: بخش عمدهای از کارهای پژوهشی باید وارد میدان و حوزه حکمرانی شود زیرا قرآن کتاب انسانسازی و جامعهسازی است و اگر تحقیقات صرفا در کتابخانهها بماند فایده چندانی نخواهد داشت. البته ترویج مباحث قرآنی در بین عموم مردم در این پژوهشکده انجام شده است و آقای عیسیزاده کارهای خوبی از جمله در بحث سبک زندگی ارائه کرده است ولی باید مقداری از کتابنویسی کم کنیم و به فعالیتهای ناظر به مصرف آن بیاندیشیم.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به توجه بیشتر بر درسگفتارها در پژوهشکده بیان کرد: درسگفتار میتواند بخشی از موظفی پژوهشگران باشد زیرا برخی ممکن است حوصله خواندن کتاب نداشته باشند یا نیازمند تدریس باشند و این دو کار در قالب تعریف و اجرای درسگفتارها ممکن است. من همچنین برای بحث سبک زندگی توصیه کرده بودم که برای هر بخشی یک نشست گذاشته شود و مطالب را نقد کنیم تا نویسنده کار خودش را ارتقاء بدهد. همچنین در هر هفته یک ساعت بحث علمی و ارائه علمی داشته باشیم، زیرا برخی اوقات دیدهایم که برگزاری یک نشست علمی هزاران بار دیده شده و خوانده شده است.
لکزایی افزود: ما در حوزه تبلیغ تخصصی هم در حال اجرای طرحی هستیم که جزء موظفی افراد قرار بگیرد و باب بهتری برای انجام وظایف طلبگی باز شود مثلا افراد توانمند یک دوره تفسیر قرآن را از ابتدا اجرا کنند. روزانه یک صفحه و دو صفحه و یا بیشتر و کمتر ترجمه و تفسیر که با تلفن همراه هم ضبط شود و در کانال و فضای مجازی بارگزاری کنید؛ البته باید مختصر باشد زیرا افراد با ذائقههای مختلف دنبال تفاسیر صوتی میروند و این حوزه باید مختصر و گویا باشد.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه پژوهشکده باید مسئولیت مباحث حکمرانی قرآنی را بپذیرد عنوان کرد: این بدین معناست که مشکلات حکمرانی در کشور را رصد کرده و با قرآن کریم تطبیق دهیم تا راه حلهای قرآنی برای آن بیابیم زیرا فلسفه ارسال رسل هم باید در همین حکمرانی محقق شود.
نظر شما