یکشنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۷
سردار نائینی از تحریریه ایبنا بازدید کرد

رئیس مرکز تحقیقات و دفاع مقدس به مناسبت هفته کتاب، از تحریریه خبرگزاری کتاب ایران بازدید کرد و از همکاری‌های بیشتر این مرکز با خبرگزاری کتاب استقبال کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، صبح امروز سردار علی محمد نائینی، رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با حضور در تحریریه ایبنا از فعالیت‌های این خبرگزاری تخصصی در آستانه هفدهمین سال فعالیت آن بازدید کرد.

در این بازدید سردار نائینی نسبت به همکاری‌های بیش از پیش مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با خبرگزاری کتاب قول مساعد داد.

همچنین رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در گفت‌وگو با خبرنگار ایبنا با اشاره به فعالیت‌های راویان جنگ و فرماندهان در دوران دفاع مقدس، حاصل کار آنها را که امروز در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس جمع آوری شده همچون گنجی دانست که می‌تواند زمینه تولیدات مستند، پژوهشی و عام پسند قرار گیرد.

وی در بخشی از این گفت‌وگو تاکید کرد: در دوران جنگ 220 نفر راوی جنگ داشتیم که براساس دستورالعمل‌هایی کار می‌کردند و از فعالیت آنها 40 هزار نوار صوتی جمع آوری شده است. بخش دیگری از این فعالیت‌ها نیز در قالب 1200 دفتر راوی و 700 مجلد گزارش عملیات جمع آوری شده‌اند.
سردار نائینی ضمن اینکه فعالیت فرماندهان در جنگ را دارای عقلانیت دانست، اظهار داشت: در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس 19 گونه اسنادی داریم که همچون گنجینه‌ای هستند.

وی گفت: قرار است به مناسبت هفته پژوهش، سامانه‌ای از سوی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس رونمایی شود که قابلیت جست‌وجویی موضوعی درباره جنگ دارد.

رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس خاطر نشان کرد: در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس 2800 اثر پژوهشی در قالب نظام جامع پژوهشی مرکز تعریف شده و این مرکز به عنوان دیدبان دفاع مقدس عمل می‌کند. در حال حاضر هم 850 پروژه فعال در مرکز تعریف شده که در حال انجام است.

وی درباره آثار روزشمار مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به عنوان یکی از آثار منحصر‌به‌فرد گفت: بازه زمانی نگارش این آثار از 22 بهمن سال 57 شروع می‌شود و به تمام تحولات در ابعاد مختلف جنگ می‌پردازد. بخشی از آن مربوط به 20 ماه قبل از جنگ است که در آن مقطع زمینه‌سازی برای جنگ از سوی قدرت‌های جهانی در حال انجام بود. فعالیت‌های این قدرت‌ها شامل بی ثبات‌سازی، نفوذ، حادثه طبس، اشغال سفارت آمریکا و... بود.

سردار نائینی سپس گفت: در مورد مقطع بعد از جنگ تحمیلی این سوال مطرح شد که چرا آثار روزشمار ادامه پیدا نکرد. با این منطق که جنگ ادامه دارد، تصمیم گرفته شد که این کتاب‌ها با عنوان تحولات انقلاب دنبال شود. بنابراین موضوعات به صورت سال به سال احصا شد و در یک اتاق فکر، موضوعات مدنظر تدوین و احصا شدند.

وی در پاسخ به سوال سردبیر ایبنا مبنی بر اینکه آیا در آینده شیوه نگارش کتاب‌های روزشمار متحول خواهند شد یا اینکه با همین روش کنونی ادامه پیدا خواهد کرد، این طور پاسخ داد: ابعاد و روش نگارش کتاب‌های روزشمار منحصربه‌فرد است. این کتاب‌ها براساس یک روش تجربه شده با نتیجه مثبت نوشته شده‌اند و تحولی برای ادامه آن مدنظر نیست با این حال در صورتی که اطلاعات جدیدی از فرماندهان و خاطرات آنها ثبت و ضبط شود که قابلیت افزودن به محتوای این کتاب‌ها را داشته باشد در تجدید چاپ‌های این کتاب‌ها اضافه خواهد شد.

رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس همچنین درباره کمک‌های این مرکز برای ترویج کتاب‌های حوزه دفاع مقدس نیز گفت: آثار مرکز جنبه پایه‌ای دارند و مقدمه تولید آثار بعدی هستند. مرکز در حوزه ترویج کتاب ماموریت ندارد با این حال برای تولید آثار هنری و سینمایی و هر اثری در حوزه فرهنگ کاملا آمادگی همکاری داریم.

مشروح این گفت‌وگو به زودی منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها