دوشنبه ۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰
فردوسی مشهور‌ترین شاعر ایرانی در کوبا است

آلبرتو گونزالس کاسالس، سفیر کوبا در دیدار با رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، درباره جایگاه شعر فارسی در جامعه کوبا به ارتباط قابل توجه مردم این کشور با فردوسی اشاره کرد و به تاسیس مرکز تحقیقاتی اسلامی ـ ایرانی در دانشگاه هاوانا برای توسعه همکاری‌ها در زمینه معرفی شاعران و نویسندگان در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، آلبرتو گونزالس کاسالس، سفیر کوبا در تهران ضمن حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس این سازمان دیدار و درباره راه‌های افزایش تعاملات فرهنگی بین دو کشور، گفت‌وگو کرد.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور در سخنانی، با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال روابط توسعه‌یافته با کوبا است، گفت: روابط ما با کوبا تاریخی و مستحکم است و همواره خواهان تقویت بیش از پیش این روابط هستیم.
 
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: روابط سیاسی دو کشور گسترده و رو به رشد است و باید برای توسعه روابط فرهنگی از ظرفیت‌های بالقوه استفاده کنیم و رو به جلو قدم برداریم.
 
ملت ایران، کوبا را به عنوان کشور دوست و برادر می‌شناسند
وی با اشاره به امضای موافقتنامه همکاری بین ایران و کوبا اظهار کرد: طبق این موافقتنامه همکاری، مایلیم گروه‌های مختلفی از نخبگان فرهنگی و رسانه‌ای کوبا به ایران سفر داشته باشند تا از نزدیک با دستاوردها و پیشرفت‌های کشورمان آشنا شوند.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به پیوند دوستی دو ملت ایران و کوبا اشاره کرد و گفت: ملت ایران، کوبا را به‌عنوان کشور دوست و برادر می‌شناسند و همه ایرانیان به‌ویژه جوانان با نام «فیدل کاسترو» اندیمشند انقلابی آشنایی دارند.
 
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رفت و آمد هیات‌های فرهنگی و دانشگاهی، ساخت فیلم مشترک، برگزاری دوره‌های دانش‌افزایی، توسعه آموزش زبان فارسی، تألیف کتاب، اعطای بورسیه به نخبگان، برگزاری نشست‌های مجازی بین استادان و روسای دانشگاه‌ها و گفت‌وگوهای دینی را ازجمله همکاری‌های بین دو کشور دانست.
 
تاسیس مرکز تحقیقاتی اسلامی ـ ایرانی در دانشگاه هاوانا
کاسالس ضمن ابراز خرسندی از دیدار با رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وضعیت روابط دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری کوبا را مثبت ارزیابی کرد و خواستار گسترش هرچه بیشتر همکاری‌ها در حوزه‌های گوناگون فرهنگی شد.
 
این دیپلمات ارشد کوبایی تأکید کرد: دشمن مشترک دو کشور ایران و کوبا درصدد سنگ‌اندازی در تحقق پیشرفت دو ملت است؛ از این رو توسعه ارتباطات فرهنگی تأثیر بسزایی در خواسته ناصواب آنان خواهد داشت.
 
وی گفت: «خوزه مارتی» قهرمان کشور ماست. او تنها به‌عنوان یک میهن‌پرست مطرح نبود، بلکه یکی از شخصیت‌های مهم کوبا بود که در عرصه‌های ادبی و فرهنگی نیز فعالیت می‌کرد و از طرفی با حکیم ابوالقاسم فردوسی، شاعر نامدار ایرانی بیشترین ارتباط را برقرار می‌کنیم، از این رو درصدد آن هستیم تا مرکز تحقیقاتی اسلامی ـ ایرانی در دانشگاه هاوانا تاسیس کنیم تا همکاری‌های بیشتری در زمینه معرفی شاعران و نویسندگان دو کشور توسعه یابد.

سفیر کوبا در تهران اظهار کرد: همکاری‌های رسانه‌ای، فرهنگی و هنری به‌ویژه تعامل نخبگان، نویسندگان و فیلم سازان دو کشور می‌تواند به تعمیق روابط کمک کند.
 
کاسالس افزود: امیدواریم به زودی شاهد برگزاری روز یا هفته روابط فرهنگی دو جانبه باشیم تا علاوه بر روایت تاریخ و فرهنگ دو کشور، در ارتباط با شخصیت‌های بزرگی چون فیدل کاسترو، آیت‌الله خمینی(ره) و آیت‌الله خامنه‌ای صحبت کنیم.
 
به‌دنبال تعاملات فرهنگی با ایران هستیم
 وی با اشاره به کیفیت سینمای ایران در جهان گفت: جمهوری اسلامی ایران در بخش فیلم و سینما به ویژه موضوعات فرهنگی و اجتماعی در سطح بین‌الملل بسیار شناخته شده است و به همین دلیل به دنبال تعامل با ایران هستیم تا در این زمینه روابط عمیق دو جانبه ایجاد کنیم.
 
این دیپلمات ارشد کوبایی به فعالیت انجمن اسلامی در کوبا اشاره کرد و گفت: ما آمادگی داریم زمینه‌های لازم را برای معرفی تصویر واقعی ایران در کوبا فراهم کنیم و برای توسعه گفت‌وگوهای دینی بین دو کشور علاقه‌مندیم.
 
کاسالس به جایگاه هنر خطاطی ایرانی در میان دوستداران فرهنگ و هنر کشور کوبا پرداخت و خواستار برگزاری نمایشگاه‌های فرهنگی و هنری در این زمینه شد.
 
وی در پایان سخنانش، از رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای سفر به کشور کوبا برای دیدار با مقامات فرهنگی این کشور و سخنرانی در جمع استادان و دانشجویان دانشگاه هاوانا دعوت به عمل آورد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها