وی ادامه داد: با یکی از نمایندگان مجلس نیز درباره این مرکز و قابلیتهای آن صحبتهایی شده و امکان دارد بهزودی بودجهای نیز برای آن در نظر گرفته شود.
رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه لرستان با بیان اینکه این مرکز، ۴ گروه پژوهشی دارد افزود: یکی از گروههایی که با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارتباط خواهد بود، گروه فرهنگ و ادبیات است.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت پژوهشگران استان در این مرکز بیان کرد: تلاش میکنیم، براساس ظرفیتهای استان، از اهالی هنر در همه زمینهها، ظرفیتها و اطلاعات جمعآوری کنیم و ارتباط مستقیم با پژوهشگران داشته باشیم.
حسنی جلیلیان ادامه داد: بهعنوان نمونه کتاب و نسخههای خطی و آثار قدیمی بسیاری در خانوادهها وجود دارد که خطر نابودی آنها وجود دارد، میخواهیم دست کمکی به سوی این عزیزان و به سمت کسانی که با این عزیزان در ارتباط هستند دراز کنیم تا این آثار چه مشهور و چه کمتر شناخته شده جمعآوری، ثبت، ضبط، مدون و چاپ شوند.
این استاد دانشگاه افزود: بسیاری از جنبههای فرهنگی که به صورت شفاهی در فرهنگ ایرانی است، کمکم در حال فراموشی است؛ بهعنوان مثال فرهنگ عامه در استان لرستان، بسیار غنی و در سطح کشور تاثیرگذار است؛ اما متاسفانه در حال فراموشی است. احساس میکنیم رو به متمدن شدن هستیم درحالیکه بیتوجهی به فرهنگ به معنای فراموش کردن اصل و ریشه است.
حسنی جلیلیان با بیان اینکه جمعآوری اطلاعات مربوط به فرهنگ عامه لرستان یکی از کارهایی است که مرکز لرستانشناسی قطعا به دنبال آن است، گفت: همه بازیها ـ ترانه و بازیها ـ ترانههای کار، آداب و رسوم و همه آنچه که در این استان است در این مرکز جمعآوری، ثبت، ضبط و تحلیل میشود تا تاثیر آنها بر فرهنگ را شناسایی کنیم.
رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان ادامه داد: با همکاری دستگاههای مختلف فرهنگی مانند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، چندین کلاس آموزشی مثنویخوانی، حافظخوانی، آشنایی با خاقانی و شعرای برجسته و ادبیات بومی و محلی و شبهای شعر، در راستای برنامههای مرکز لرستانپژوهی برگزار میکنیم تا همافزایی صورت بگیرد و افراد بیشتری همدیگر را بشناسند.
حسنی جلیلیان، بخش گردشگری و باستانشناسی و تاریخ و تمدن این مرز و بوم را از دیگر بخشهای مرکز لرستانشناسی عنوان کرد و افزود: تلاش میکنیم در این مرکز، به هر آنچه درباره فرهنگ لرستان که مغفول مانده توجه شود.
وی با بیان اینکه برای بهتر برگزار کردن برنامههای این مرکز، نیازمند کمک دستگاههای مختلف هستیم، عنوان کرد: تاکنون با صدا و سیما، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، میراث فرهنگی و گردشگری، دفتر نمایندگی ولی فقیه در استان، سازمان بسیج اساتید، سازمان تبلیغات اسلامی تفاهمنامه همکاری امضا شده است.
رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه لرستان گفت: سهشنبه هفته جاری جلسه هماندیشی برای تاسیس مرکز لرستانشناسی برای آشنایی اهالی قلم و اصحاب اندیشه با این مرکز با حضور روسای دانشگاههای استان و مدیران کل برخی دستگاهها و اصحاب قلم برگزار خواهد شد. امیدواریم جلسه خوبی باشد و بتوانیم مقدمات شروع به کار را در این جلسه فراهم کنیم؛ چراکه این کاری نیست که مرکز به تنهایی بتواند آن را انجام دهد و نیازمند همفکری و همافزایی صاحبان قلم، اندیشه و همافزایی دستگاههای مختلف است.
نظر شما