چهارشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۲
اینترنت چه تاثیری بر دیپلماسی و سیاست گذاشته است؟

«دیپلماسی عریان» کتابی‌ است که در آن یک دیپلمات، با اتکا به تجربه‌های خود از کار دیپلماتیک در عصر دیجیتال و نیز با اِشراف به تاریخ دیپلماسی و تحولات آن، از تغییراتی سخن می‌گوید که به‌واسطه اینترنت و فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در دیپلماسی و روابط خارجی پدید آمده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) متن اصلی کتاب «دیپلماسی عریان» اولین بار در سال 2016 منتشر شده است. تام فلچر در این کتاب از ضرورت تسلط دیپلمات‌های عصر جدید بر فناوری دیجیتال سخن می‌گوید و از اینکه نقش دیپلمات‌ها و تعریف دیپلماسی در عصر جدید تغییر کرده و دیپلمات‌ها باید این تغییر را بشناسند و دریابند و خود را با آن سازگار کنند تا بتوانند به کار خود ادامه دهند.

اصلی‌ترین دغدغه فلچر در کتاب «دیپلماسی عریان» این است که اثبات کند توسعه و سلطه اینترنت، برخلاف آنچه عده‌ای گمان می‌کنند، به‌معنای پایان کارِ دیپلمات‌ها نیست، بلکه به‌معنای تغییر شیوه کار آن‌هاست و دیپلمات‌ها باید به‌جای واگذاری میدان به فناوری دیجیتال، یاد بگیرند چگونه بر این فناوری سوار شوند تا بتوانند از آن بهترین استفاده را بکنند و نقش خود را در مناسبات بین‌المللی ارتقا دهند. فلچر همچنین در کتاب «دیپلماسی عریان»، به‌عنوان پیش‌زمینه‌ای بر بحث اصلی، دیپلماسی و تحولات آن را در چشم‌اندازی تاریخی مرور و بررسی می‌کند.

کتاب «دیپلماسی عریان» از دیباچه‌ای با عنوان «دیپلماتی که دیر رسید» و مقدمه‌ای با عنوان «اینجا دیپلماسی آرمیده است، خدایش بیامرزاد؟» تشکیل شده است. مخاطبان در هجده فصل و در سه بخش با عناوین «خوشامدگویی از ورای شانه غول‌ها: تاریخی مختصر از دیپلماسی»، «سیاستمداری و خیابان‌مداری: قدرت و دیپلماسی در دنیای به‌هم ‌پیوسته» و «بعدش چی؟» و مؤخره‌ای با عنوان «نامه خداحافظی» می‌توانند با مباحث این کتاب آشنا شوند.

در پشت جلد کتاب می‌خوانیم: «چه‌ كسی در قرن بیست‌و‌یكم قدرت را در دست خواهد داشت؟ دولت‌ها؟ شركت‌های بزرگ؟ غول‌های اینترنتی؟... ما چگونه بر آینده اثر خواهیم گذاشت؟ چارچوب‌ نظم جهانی شكننده است و ساز‌و‌كار‌هایی كه طی قرن‌ها برای حفاظت از آزادی‌ها به‌وجود آمده،در بوته آزمون و شاید نابودی قرار گرفته است. تام فلچر، جوان‌ترین سفیر بریتانیایی در دو قرن گذشته، این موضوع را به میان آورده كه ما -به‌عنوان دولت، شركت یا فرد- چگونه می‌توانیم از قرن بیست‌و‌یكم جان سالم به‌در ببریم و حتی در آن شكوفا شویم. نیز چگونه می‌توانیم تضمین كنیم كه تكنولوژی قادر است مسیر دستیابی شهروندان به قدرت را هموار‌تر كند. عصر دیجیتال ضمن آنكه موجب می‌شود بسیاری از صنایع، ایده‌ها و دولت‌ها از دور خارج شوند، تمركز قدرت را نیز از ید دولت خارج می‌كند. این مسئله، شكل‌گیری اتحاد‌های موردنیاز برای مقابله با چالش‌های روز‌افزون جهانی، از مهاجرت گرفته تا فقر و تروریسم، را سخت‌تر می‌كند. در این میانه، برنده‌ها و بازنده‌هایی وجود خواهند داشت. دیپلماسی چگونه می‌تواند قدرت جادویی خود را بازیابد و در كمك به شهروندان برای استفاده از قدرت فراوانی كه در اختیارشان است، نقش‌آفرینی كند؟ . كتابی خواندنی از دیپلماتی درخشان. دیوید كامرون»

کتاب «ديپلماسی عريان: قدرت و سياست در عصر ديجيتال» نوشته تام فلچر به ترجمه رعنا کاظمی مهر آبادی با شمارگان هزار و 100 نسخه در 352 صفحه به بهای 115 هزار تومان از سوی بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها