کتاب «منطق ستیز با استکبار» نوشته روح الامین سعیدی با رویکرد واکاوی چرایی استکبارستیزی در گفتمان انقلاب اسلامی توسط انتشارات دانشگاه امام صادق منتشر شد.
در بخشی از اینکتاب آمده است: پالایش، صیقل دائمی و بازتولید گفتمانها برای جلوگیری از حاشیهنشینی و بقای آن لازم و ضروری است. بیشک گفتمان انقلاب اسلامی نیز از این قاعده مستثنی نیست. یکی از مهمترین مفاهیم گفتمان انقلاب، مفهوم «استکبارستیزی» است که در ارتباط تنگاتنگ و معنادار با سایر مفاهیم مانند آزادی، عدالت، استقلال، جهاد، ایثار و شهادت یک منظومه کامل گفتمانی را هویت و معنا می بخشد. اهمیت استکبارستیزی از آن جهت است که جزو ارکان اصلی فلسفه نهضت امام خمینی (ره) محسوب میشود و لذا همواره در صدر اهداف و آرمانهای رهبران و مسئولان نظام جمهوری اسلامی قرار داشته است.
به همین خاطر تبیین، غبارزدایی و بازتفسیر این مفهوم بسیار ضروری به نظر میرسد و علی الخصوص میتواند رافع شبهاتی باشد که امروزه در اذهان برخی از آحاد جامعه بهویژه نسل جوان وجود دارد. از جمله اینکه چرا علی رغم تحمل فشارهای سیاسی و اقتصادی فراوان، طی سالیان گذشته همچنان بر راهبرد تخاصم با ایالات متحده آمریکا پافشاری نموده و نسبت به عادی سازی روابط خود با ابرقدرت جهانی اقدام نکردهایم؟
کتاب پیش رو معرفی، تبیین، ریشه یابی و بررسی مفهوم استکبارستیزی بهعنوان یکی از اساسیترین آرمانهای جمهوری اسلامی ایران و تعیین جایگاه آن در منظومه گفتمانی انقلاب اسلامی را در دستورکار دارد.
مفهومشناسی واژه امپریالیسم، جایگاه استکبارستیزی در آموزههای شریعت مبین اسلام، حرکتهای ضداستکباری در آمریکای لاتین، آفریقا و آسیا، مطالعه حرکتهای ضداستکباری تاریخ سدههای اخیر ایران، نمودهای استکبارستیزی جریان نهضت امام خمینی قدسسره از خرداد ۱۳۴۲ تا بهمن ۱۳۵۷، جایگاه آرمان استکبارستیزی در اندیشههای امام خمینی قدس سره و امام خامنهای مدظلهالعالی، و توجه به سیاست رسمی جمهوری اسلامی ایران به آرمان استکبارستیزی ساختار این اثر را تشکیل دادهاند.
نظر شما