کتاب «شهریار ایرانی، دیباچهای بر نظریه سیاست در ایران» نوشته صادق حیدرینیا از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.
پژوهش حاضر که حاصل بازخوانی بیش از چهل متن کهن از اواخر قرن سوم تا اوایل قرن هفتم است، کوشیده تا نمایی عینی و ملموس از اندیشه و سیاست در آیینه اسطوره و تاریخ ایران ترسیم کند. آرمان شهریاری در ایران باستان، نظریهای تاریخی - اساطیری است که بازتاب آن در اندرزنامهها و کتیبههای تاریخی و متون حماسی، فراوان به چشم میخورد. آموزههای شهریار آرمانی که در کتیبههای هخامنشی آمده از طریق برخورد یونانیان با ایران، به آن دیار هم راه یافته و بر اندیشه افلاطون در طرح نظریهاش تأثیر گذاشته است.
در عالم اسلامی، فارابی در پرداخت مدینه فاضله و در پی او نظامالملک در سیاستنامهاش از نظریه شهریاری بهره فراوانی بردهاند. در روزگار ساسانیان، بیش از گذشته به ویژگیهای شهریار فرهمند پرداخته شد و نخبگان آن عصر، اندرزهای سیاسی و اخلاقی خود به پادشاه را در قالب پندنامهها نگاشتند. این سنت در دوران اسلامی با سبک اندرزنامهنویسی رواج گستردهای پیدا کرد و به عنوان سنتی سیاسی تا روزگار مشروطه ادامه یافت.
چاپ نخست کتاب «شهریار ایرانی، دیباچهای بر نظریه سیاست در ایران» در ۲۲۴ صفحه رقعی، شمارگان ۲۰۰ نسخه و با قیمت ۶۵۰۰۰ تومان توسط انتشارات سروش در اختیار علاقهمندان این حوزه قرار گرفته است.
نظر شما