مجموعه داستان «تنها همین کلمات» مجموعهای است از ۱۴ داستان کوتاه از نویسندگان جوان فعال در عرصه ادبیات داستانی ایران که به گفته تمامی آنها این داستانها عرض ارادتی است به آستان پرمهر حضرت سید الشهدا (ع) و خاندان وی.
داستانهای کوتاه این مجموعه به قلم فائزه حقشناس، مریم ولی، رضوان کفایتی، مریم رستمی، فاطمه آراسته، الهه شهبازی، مهین پایمزد، سیدحمزه موسوی، زهراسادات موسوی، شکیبا خسروی، فاطمه عزیزی و مونا امیری نوشته شده است.
«تنها همین کلمات» در پرداختن به موضوع خود گاه به دل تاریخ سفر کرده و یک اتفاق و یا نقل تاریخی در باره حادثه عاشورا را دستمایه خلق داستان و درام میکند و سعی میکند به پرداختی ویژه درباره این روایت دست پیدا کند و مخاطب خود را تحتتاثیر قرار دهد و گاهی نیز در مختصات و جغرافیای معاصر به سراغ سوژههای داستانی خود میرود و از نوع رفتار و واکنش آنها در مواجهشدن با پدیده عاشورا و ماه محرم به سوی داستاننویسی رجعت میکند.
نکته قابل توجه در این مجموعه تلاش نویسندگان آن برای مضمونسازی و خلق موقعیت داستانی برای بازخوانی و رساندن مفهوم و مضمون به مخاطب است. این مضمونسازی گاهی به نقلهای تاریخی از موضوع نزدیک میشود و گاه بازسازی مفهومی یک موضوع را در عصر حاضر در بر میگیرد. تلاش نویسندگان این مجموعه در ساده و رواننویسی و همچنین کشف لحظات و نکات ظریف و در عین حال تکاندهنده و سوزناک از ماجرای عاشورا از این کتاب یک مجموعه بکر و متنوع به وجود آورده که میتوان آن را مدیحه و مرثیه داستانی نیز نامید.
در میان سطور داستانهای این مجموعه میتوان پیوند عمیق میان چندین نسل از جامعه ایرانی با موضوع عاشورا و محرم و نیز تقریرها و برداشتهای متنوع جامعه ایرانی از یک موضوع خاص را ردیابی و با خوانش داستانهایی در این زمینه نگاهی نو و تازه در پرداخت آنها را کشف و بازخوانی کرد.
این کتاب از منظر حضور نویسندگان جوان در آن و کشف لحظههای داستانی تازه در پرداخت داستانی و نیز تلاش برای ایجاد سیاقی ساده و روان و تاثیرگذار در انتقال مفاهیم خاص مذهبی به مخاطب -که گاه تمی اجتماعی نیز پیدا میکنند- اثری تحسینشده و در خور تامل است.
این مجموعه داستان در 152 صفحه از سوی انتشارات کتاب نیستان به بازار نشر عرضه شده است.
نظر شما