کتاب «اقبال ما: کتابشناسی تحلیل-تاریخی اقبالشناسی در ایران (1307-1391 شمسی)»، اثر حکیمه دسترنجی، به همت انتشارات مؤسسه فرهنگی اکو، در دسترس اقبالپژوهان قرار گرفت.
کتاب مذکور در 250 صفحه، در قطع وزیری، با کوشش زهرا اصلانی، ویراستاری شده است و همزمان با صدوچهلوچهارمین سال تولد علامه اقبال لاهوری، در جشن «اقبال عشق» که به همین منظور با همکاری سفارت پاکستان در تالار همایشهای بینالمللی مؤسسه فرهنگی اکو برگزار میشود، رونمایی خواهد شد.
سرور بختی، رییس موسسه فرهنگی اکو، در مقدمه کتاب، با تأکید بر جایگاه رفیع علامه اقبال در ادبیات نوشته است: این کتاب، در زمره کتابهای مرجع، بهلحاظ موضوع و روش تحلیل محتوایی - تاریخی، نیاز زیربنایی پژوهشگران را پوشش میدهد و با شیوهای تخصصی، به معرفی و تحلیل آثار حوزه اقبالشناسی، اعم از کتاب، مقاله و پایاننامه پرداخته است.
وی ادامه داد: دستاوردهای این پژوهش بیانگر تداوم و غنای عرصه اقبالشناسی در روزگار ماست. در این کتاب، تمام آثار و تألیفات اقبالشناسی در ایران طی دو بخش اصلی: «علامه اقبال در گستره کتابشناسی» و «کتابشناسی تحلیلی-تاریخی اقبالشناسی» تبیین شده که نویسنده در بخش اول، به تحلیل کتابشناسی اقبال در ایران پیش و پساز انقلاب اسلامی پرداخته و در بخش دوم که بخش اصلی و تفصیلی کتاب است، زمینههای پژوهش را درباره اقبال، به طریق علمی-پژوهشی، فراهم آورده و در آن صدها سند مکتوب را معرفی و تحلیل کرده است. در بخش سوم کتاب نیز ضمیمهها، شامل «فهرست منابع و مآخذ»، «نمایهها» و «نمودارهای» تألیف آثار، برحسب توالی تاریخی و روند رشد و نزول در دهههای مختلف تنظیم شده است.
نظر شما