ناشران بریتانیایی بیش از 10هزار کتاب را تحت سرپرستی سازمان بینالمللی اهدای کتاب این کشور برای احیای کتابخانه مرکزی شهر موصل اختصاص دادند.
داعشیها در حالی که حدود دوهزار جلد کتاب از جمله کتابهای داستان کودکان، شعر، فلسفه و کتب ورزشی را در کیسههای آرد ریختند و خطاب به مردم گفتند: این کتابها مروج کفر و سرپیچی از خداوند هستند و باید سوزانده شوند.
بعد از سال 2015 میلادی گروهی از دانشگاهیان عراقی در شهر موصل گروهی موسوم به پل کتاب موصل تشکیل دادند تا مقدمات احیای کتابخانه مرکزی شهر را فراهم کنند. در حال حاضر به همت این گروه و دیگر گروههای داخلی بیش از یکمیلیون کتاب به زبانهای عربی و انگلیسی در مخزن دانشگاه تامین شده است.
کتابخانه تاریخی موصل شامل بخشها و زیرمجموعههای تاریخی بسیار گوناگونی از جمله کتابخانه آشوربانیپال، کتابخانه ابن خلدون و انواع دیگر مراکز مطالعات فرهنگی و تاریخی، در انواع زمینههای عملی، فرهنگی و تخصصی بود.
گروه تروریستی داعش در اسفندماه سال 1393، کتابخانه مرکزی موصل را در منطقه «الفیصلیه» در مرکز موصل آتش زدند؛ و پس از این اقدام بیش از ۱۰هزار کتاب کمیاب و نسخه خطی متعلق به دورانهای تاریخی مختلف در آتش سوخت.
نظر شما