سه‌شنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۱
تبیین ۵ گام لازم برای تحول انقلابی در ساختار فرهنگی کشور

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در نشستی خبری در آستانه ۱۴ آبان، روز فرهنگ عمومی با اشاره به ضرورت تحول انقلابی در ساختار فرهنگی کشور، درباره پنج اقدام لازم برای تحقق این هدف توضیح داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از ایرنا، نشست خبری روز فرهنگ عمومی با عنوان برنامه‌های تحولی دولت سیزدهم در حوزه فرهنگ عمومی صبح امروز، سه‌شنبه با حضور سیدمجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور و اسماعیل شفائی مدیرکل شورای فرهنگ عمومی کشور در ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
 
دبیر شورای فرهنگ عمومی، اوضاع فرهنگی کشور را نامطلوب دانست و اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب تعبیر تحول انقلابی در ساختار فرهنگی کشور را به کار بردند که این تعبیر نشاندهنده یک وضعیت روزمره شده و غیرقابل تحمل است.
 
امامی با بیان این که دردشناسی ۵۰ درصد راه حل است توضیح داد: وضعیت ساختاری فرهنگی کشور علیرغم همه ظرفیت ها و زیبایی های جامعه ایرانی، دیگر قابل تحمل نیست. در فرهنگ نه هزینه می‌کنیم و نه از هزینه ای که می‌کنیم راضی هستیم. این‌ دوره از اصلاحات اوضاع فرهنگ‌ عمومی کشور را باید فصل تحول و امید نامید و برای دستیابی به آن، پنج اتفاق باید رخ دهد. در دوره جدید با تعاملی که در میان بازیگران نظام فرهنگی کشور وجود دارد، امیدها زنده شده است.
 
وی افزود: اگر دنبال کارآمدی عینی شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌گشتیم باید سراغ شورای فرهنگ عمومی می آمدیم. چون این شورا مانند یک سلسله اعصاب، در بیش از ۳۰۰ شهرستان کشور فعال است.
 
زنده کردن روح تحول‌گرایی، جوان‌گرایی و تخصص‌گرایی در نظام فرهنگی
 
امامی زنده کردن روح تحول‌گرایی، جوان‌گرایی و تخصص‌گرایی در نظام فرهنگی را ضروری دانست و گفت: گام بعدی رفع خلاء‌ اختیارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است. مدیریت و راهبری نظام فرهنگی کشور، توان، اختیارات و اقتدار کافی را ندارد. وزیر فرهنگ در حوزه مسئولیت های دولت به اندازه وزیر اقتصاد اختیارات در عمل ندارد. این خلاها باید رفع شود و به زودی خبرهای جالبی را برای اولین بار خواهید شنید.
 
وی با اشاره به سازمان‌های موازی در حوزه فرهنگ افزود: برخی سازمان‌ها باید رویه شان عوض شود. چندین سازمان موازی داریم و همچنین سازمان‌هایی که در جای خودشان نیستند. در دولت جدید همدلی شکل گرفته که باید بتوانیم از این فرصت برای ایجاد اعتماد و پایان اختلافات استفاده کنیم. 
 
امامی با اشاره به ضرورت مردمی گرایی در نظام فرهنگی و حکمرانی فرهنگی کشور اظهار داشت: مردم صاحبان این نظام هستند. مفیدترین فعالیت های فرهنگی در زندگی روزمره توسط مردم اتفاق می افتد و مثال بارز آن برگزاری بزرگترین رویدادهای فرهنگی مثل محرم و نوروز است. جبهه مردمی کم توقع ترین و پراثرترین نهاد فرهنگی در کشور است در این رابطه باید جایگاه اصناف و سازمان های مردم نهاد را به رسمیت بشناسیم.
 
وی با بیان این که در خلا ایده و نوآوری نمی توانیم تحول فرهنگی را رقم بزنیم توضیح داد: باید مراکز رشد و نوآوری فرهنگ عمومی برای ایجاد خلاقیت در الگوهای سبک زندگی تاسیس بشوند. یکی از سیاست های جدی‌مان، تاسیس مراکز رشد و نوآوری فرهنگ عمومی در استان هایی است که توانش را دارند. ما مخالف ارسال حجم انبوه بخشنامه ها و ابلاغیه ها به استان ها هستیم.
 
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: باید فرهنگ را چرخه بدانیم. چون هیچ امر فرهنگی در قهر از بازار، اقتصاد و صنعت محقق نمی شود. حدود ۱۵ سال است که گله می کنیم این وضع پوشش برخی از گروه ها زیبنده ایران اسلامی نیست. در واقع ما هم در فرهنگ لباس و هم در بازار و کسب و کار و صنعت مشکل داریم. تا این چرخه را با هم نبینیم، فقط کلی‌گویی می‌کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها