کتاب «اگر فریدا بود، چه میکرد؟» نوشته آریانا دیویس با ترجمه نیاز نوجوکی از سوی نشر ثالث به کتابفروشیها راه یافت.
فریدا، زنی جسور و بدون توقف که همواره تحسین طرفدارانش در سرتاسر جهان را برای نقاشیهایش داشته، امروزه به عنوان نمادی از زنی موفق در برابر چالشها و فراز و فرودهای زندگی شناخته میشود. کسی که عشق را با صدای بلند فریاد زد و هیچگاه از ابراز شادیها و غمهایش دست برنداشت. نویسنده در این کتاب سعی دارد تا با روایتی داستانگونه از زندگی فریدا، ابرازِ حقیقت وجودی را به زنان بیاموزد.
در پشت جلد کتاب میخوانیم:
«فریدا کالو نماد امید، تغییر، انقلاب و بالندگی است. شکی نیست که همه ما میتوانیم درسهای زیادی از او درباره جسورانه و پرشروشور زیستن یاد بگیریم. و بنابراین، ای فریداییهای همقطارم، من با سر به سوی کشف سرنخهایی شیرجه میزنم که فریدا برای ما به جای گذاشته است تا بفهمم چگونه میتوان از جادوی او، هرچند اندک، تقلید کرد. با داشتن فریدای خیالی، که پشت سرم ایستاده، تحقیقم را شروع میکنم تا به سوال بسیاری از ما که دوست داریم از خودمان در طول سفر زندگی بپرسیم پاسخ دهم: اگر فریدا بود، چه میکرد؟»
ماگدالنا کارمن فریدا کالوی کالدرون د ریورا، نقاش مکزیکی و از زنان نامدار تاریخ هنر معاصر، ششم ژانویه 1907 در کویوآکان مکزیکوسیتی به دنیا آمد. او که بهخاطر خودنگارههایش مشهور است، در 13 ژانویه 1954 به دلیل انسداد جریان خود درگذشت. خاکستر او هماکنون درون کوزهای در خانه قدیمی اوست. فریدا چند روز پیش از مرگش در یادداشت روزانهاش نوشته بود: «امیدوارم عزیمت لذتبخش باشد و امیدوارم هرگز بازنگردم.»
کتاب «اگر فریدا بود، چه میکرد؟» نوشته آریانا دیویس، در 282 صفحه، به قیمت 72 هزار 500، در قطع رقعی، جلد شومیز و با ترجمه نیاز نوجوکی، به همت نشر ثالث روانه کتابفروشیها شد.
نظر شما