سه‌شنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۵
تاکید بر انعقاد تفاهم‌نامه همکاری و توسعه زبان فارسی و ایران‌شناسی

سوتیریس لیواس، مدیر گروه زبان‌های خارجی، ترجمه و تحلیل متون دانشگاه ایونی با حضور در رایزنی فرهنگی ایران در آتن با مهدی نیک‌خواه‌قمی، رایزن فرهنگی کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، در ابتدای این نشست سوتیریس لیواس، مدیر گروه زبان‌های خارجی گفت: سه سال پیش به واسطه اینکه کنسول وقت یونان در تهران از دوستان نزدیکم بود به مدت یک ماه در ایران اقامت داشتم. طی مدت حضورم در ایران که عمدتاً در شهر تهران بودم، زیبایی‌های کشور شما مرا شگفت‌زده کرد. امیدوارم دوباره فرصت سفر به ایران برایم فراهم شود.

وی در ادامه ضمن معرفی دانشگاه ایونی اظهار داشت: دانشگاه ایونی واقع در جزیره کورفو در سال ۱۸۲۴ در زمانی که این جزیره تحت حاکمیت انگلستان بود، تاسیس شد. پس از اتحاد جزایر ایونی با یونان، مجدداً این دانشگاه در سال ۱۹۸۴ و این بار تحت حاکمیت یونان شروع به کار کرد. دانشگاه ایونی دارای پنج دانشکده علوم انسانی، علوم اطلاعات، موسیقی و هنرهای سمعی و بصری، محیط زیست و علوم اقتصاد است. ذیل این دانشکده‌ها دوازده گروه از جمله گروه تاریخ، گروه زبان‌های خارجی، ترجمه و تحلیل متون، گروه توسعه منطقه‌ای، گروه گردشگری، گروه محیط زیست، گروه علوم و صنایع غذایی، گروه هنرهای صوتی و تصویری، گروه مطالعات موسیقی، گروه رسانه‌های دیجیتال و ارتباطات به فعالیت می‌پردازند. که البته دو دانشکده محیط زیست و علوم اقتصادی در دیگر جزایر یونان از جمله لفکاذا و زاکینتوس واقع شده است.

سوتیریس لیواس افزود: گروه زبان‌های خارجی، ترجمه و تحلیل متون که بنده مسئولیت آن را به عهده دارم در شهر کرفو قرار دارد. این دانشکده در بدو تاسیس خود با تربیت مترجمان زبان‌های آلمانی، انگلیسی و فرانسوی فعالیت خود را آغاز کرد. با این حال، به عنوان مدیر این بخش معتقدم که باید نگاهمان به شرق را تغییر دهیم، بنابراین در حال حاضر زبان چینی را در دستور کار قرار داده‌ایم و امیدوارم بتوانیم زبان فارسی را نیز آموزش دهیم. این گروه به لحاظ ساختاری در دانشگاه‌های یونان منحصربه‌فرد است؛ زیرا علاوه بر تربیت مترجم به تحلیل متون سیاسی نیز می‌پردازد. لذا در مقطع کارشناسی ارشد رشته‌هایی تحت عناوین سیاست، زبان و ارتباطات بین فرهنگی، علوم ترجمه و تحلیل متون سیاسی داریم. با توجه به اینکه شخصاً به مطالعات حوزه خاورمیانه علاقه‌مند هستم، درس تحلیل مسائل خاورمیانه را در این دانشگده تدریس می‌کنم.

مدیر گروه زبان‌های خارجی دانشگاه ایونی در ادامه افزود: در این مجموعه پژوهش‌هایی در خصوص ایران هم صورت گرفته است. برای مثال در پایان‌نامه‌ای که من استاد راهنمای آن هستم، موضوع ایران در فیلم‌های هالیوودی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. بنابراین احساس می‌کنم آموزش زبان فارسی در این دانشکده با استقبال مواجه شود. ما در این دپارتمان هر سال ۱۲۰ دانشجو می‌پذیریم و در حال حاضر ۴۵۰ دانشجو در مقطع کارشناسی و ۵۰ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد داریم که در دو بخش کلی ترجمه و تحلیل و متون سیاسی مشغول به تحصیل هستند.

در ادامه این نشست مهدی نیکخواه قمی رایزن فرهنگی کشورمان در آتن در سخنانی گفت: در زمینه آموزش زبان فارسی آمادگی هرگونه همکاری با آن دانشگاه را داریم. در این خصوص با دیگر دانشگاه‌های یونان مانند دانشگاه ارسطو و دانشگاه پانتئون همکاری‌های خوبی داشته‌ایم. به عنوان نمونه، با دانشگاه ارسطو تفاهمنامه‌ای برای همکاری‌های علمی و دانشگاهی به امضا رسانده‌ایم که بر اساس یکی از بندهای آن آموزش زبان فارسی برای دانشجویان رشته مطالعات اسلامی آن دانشگاه را برگزار می‌کنیم. لذا پیشنهاد می‌کنم پیشنویس همان تفاهم‌نامه مبنای همکاری ما و دانشگاهی ایونی باشد.

قمی در ادامه افزود: علاوه بر این، با توجه به حوزه مورد علاقه آن دانشکده در خصوص مسائل منطقه غرب آسیا می‌توانیم از پایان‌نامه‌هایی که موضوع آن مورد تفاهم طرفین باشد، حمایت نماییم و زمینه برقراری ارتباط با اساتید ایرانی را برای عمق بخشی به پژوهش‌های صورت گرفته فراهم نماییم. همچنین دانشجویان مستعد علاقه‌مند به مسائل ایرانشناسی می‌توانند از بورسیه تحصیلی ایران‌شناسی در مقطع دکترا بهره‌مند شوند.

در پایان این دیدار مقرر شد پیش‌نویس تفاهم‌نامه همکاری برای ریاست دانشگاه ایونی ارسال شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها