در این رونمایی، «کاظم نظری بقا» ضمن اشاره به نقاط قوت این اثر اظهار کرد: «تا جایی نزدیک قلبت» یکی از بهترین مجموعههای شعری زنانه است که تا کنون در حوزه شعر اردبیل، آذربایجان و ایران منتشر شده است.
وی با اشاره به تخیل زنانه موجود در این مجموعه، شعرهای آن را آزاد و یکدست خواند و گفت: روحیه امیدوارانه و زبان شاعر در این اثر در خدمت بیان جهان فکری یک زن قرار گرفته است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل نیز با تقدیر از «مجموعه ادبیات خلاق» به واسطه یک دهه فعالیت برای اعتلای فرهنگی استان اردبیل و آذربایجان، گفت: اعتلای فرهنگی یک شهر منوط به چاپ و انتشار آثاری است که حمایت از آنها توسط نهادها و سازمانها میتوانند بنبستها و شکافهای عمیق فرهنگی و اجتماعی را پر کند.
احدزاده با بیان اینکه در دهههای قبل و زمانی که در کار مطبوعاتی فعالیت میکرد، آرزوی انتشار شعرها و داستانهای نویسندگان این بومگاه در هفتهنامهها و نشریات، آرزویی دوردست به حساب میآمد، ابراز خرسندی کرد که امروز شاهد انتشار چندین باره آثار نویسندگان زن و مرد در این شهر هستیم که البته نیاز به حمایت مسئولان و توجه بیشتر آنها دارد.
پیام جهانگیری از شاعران سپیدسُرای معاصر نیز تصریح کرد: مایه مباهات است که در شهری زندگی میکنم که مجموعه شعر سپید به این زیبایی در آن منتشر میشود.
وی با برشمردن خصوصیات شعر آزاد، مجموعه شعر حاضر را نمونه خوبی از شعرهای مستحکم و قابل ارائه در سطح ملی خواند و با قرائت بخشی از شعرهای کتاب، به نقد و بررسی آنها پرداخت.
وحید ضیائی نیز به عنوان طراح و بنیانگذار مجموعه ادبیات خلاق، با تبریک انتشار بیست و چهارمین مجموعه کتاب هنرجویان و نویسندگان این مجموعه، اذعان کرد: جای بسی خوشحالی است که توانستهایم در فاصله ۱۱ سال، مجموعههای در خور توجهی را در حوزههای مختلف شعر و داستان و پژوهش و ترجمه وارد فضای ادبی کشور کنیم.
وی از هنرجویان و اهالی قلم خواست تا منِ دوم و حقیقی خویش را که مجزا از منِ شناسنامهایشان است و آن من هنرمندانه آنهاست، با تولید آثار ادبی به منصه ظهور برسانند.
ضیائی ادبیات را به خانهای تشبیه کرد که زیباییهای این خانه، روح آن است و به واسطه اعتلای فرهنگ کتابخوانی میتواند پررونقتر و اجزاء آن گرمتر شود.
وی با برشمردن خصوصیات بارز مجموعه شعر شاهنده، این اثر را نمونهای خوب از کتاب زنان شاعر امروز اردبیل و آذربایجان خواند.
ضیائی با ذکر اینکه امید ما و ادبیات و فرهنگ ما به مادران و زنان و کودکان هنرمندی است که آینده از آن ایشان خواهد بود، در آستانه هفته کودک با تأکید بر تدریس خلاقانه ادبیات به نسل جدید، از عموم هنرمندان و اهالی قلم خواست تا در راستای اعتلای فرهنگ و ادبیات کودک و نوجوان نیز بیشتر بکوشند زیرا خاستگاه فکری کودکان و نوجوانان در آینده این سرزمین، مهم و ضروری مینماید.
ضیائی با بیان اینکه «مجموعه ادبیات خلاق» قصد دارد در هر رونمایی و مراسم ادبی خود که به صورت ماهانه یا دوماهانه یا سالانه برگزار میشود، علاوه بر نویسنده مذکور، از یک نویسنده بومی که در حوزه خلاقیت ادبی یا تلاش برای اعتلای فرهنگی بومی استان اردبیل تلاش فراوانی داشته نیز تجلیل کند، گفت: این تجلیل به انتخاب «مجموعه ادبیات خلاق» خواهد بود و در کنار آن، یکی از نویسندگان سطح اول کشور نیز به این مجموعه اضافه خواهند شد.
به این ترتیب، در نخستین اتفاق این مجموعه تندیس یادمان یک عمر فعالیت حرفهای در حوزه ادبیات در راستای اعتلای فرهنگ بومی استان به دکتر کاظم نظری بقا اعطا شد.
در این باره نیز ضیائی گفت: فعالیتهای کاظم نظری بقا در این سه دهه و اخلاقمداری و تلاشهایی که برای نگه داشتن ادبیات استان و اعتلای آن انجام داده قابل تقدیر است، به همین دلیل، اولین تندیس یادمان ادبیات خلاق به این شاعر نویسنده و مترجم بومی تقدیم میشود و در رویدادهای بعدی نیز شخصیتها و هنرمندان دیگر شناسایی شده و مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
این مراسم با خوانش شعرهایی از مجموعه «تا جایی نزدیک قلبت» توسط فاطمه شاهنده، پدید آورنده اثر، با رونمایی کتاب به کار خود پایان داد.
این اثر توسط نشر نگین سبلان منتشر شده و ۴۱ شعر سپید با مضامین فرهنگی اجتماعی و عاشقانه را در بر میگیرد که طراحی آن را مصطفی شکیبا برعهده داشته و پیش از این نیز طراحی لوگوی ادبیات خلاق و طراحی برخی از کتابهای مجموعه را انجام داده است.
نظر شما